Şimdi Ara

Allah neden muhammedin kiminle cima yapacağıyla uğraşıyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
26
Cevap
0
Favori
1.296
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • İnsanların o kadar sorunu varken neden allah böyle tüm insanlığı ilgilendirmeyecek şeylerle uğraşıyor?

Ahzap suresi 50. Ayet
    Ey peygamber! Mehirlerini verdiğin eşlerini, Allah’ın sana ganimet olarak verip de elinin sahip olduğu kadınları, seninle birlikte hicret eden amca kızlarını, hala kızlarını, dayı kızlarını, teyze kızlarını, kendini peygambere mehirsiz olarak bağışlar da peygamber de onunla evlenmek isterse böyle bir mümin kadını -ki sonuncusu diğer müminlere değil, zatına mahsustur - sana helâl kıldık. Müminlere eşleri ve sahip oldukları kadınları hakkında hangi kuralları geçerli kıldığımızı biliyoruz. Sana mahsus olanı güçlük çekmeyesin diye meşrû kıldık. Allah çok bağışlayıcı, pek esirgeyicidir.

En basit örneği bu

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Bilmem tanrıya sor
  • 4 eş islama göre hak.

50 yaşına kadar dul bir hanımla 50 yaşından sonra 3 sene dul bir hanımla evlidir.

başlıkta art niyet olduğundan buna cevap bile yazma gereği yok.
  • Koskoca kainatı yaratan muazzam bir varlığın bu tarz konuşmaya bile değmeyecek şeyleri kitabına yazdırması çok saçma şayet varsa benim saygım ona yok.

• Allah cunku muhammed..

• Başka bir bakış açısı da şunu der:

O zaman için Muhammed'e bir net emir var, yanındaki sahabelerden de münafık olanlar sizin gibi ileri geri konuşsun kendini belli etsin diye bu ayet var, benim gibi Kur'an Müslümanı olup o günü yaşamamış olanlar da Muhammed'in ne vahiy aldıysa eksiksiz Kur'an a koyduğunu iddia etsin diye var, sizin gibi o günü yaşamamış olup inanmayanlar için de işte senin yaptığını yapsın diye var.

Kur'an ın yarısı geçmiş zaman hikayesidir, tüm insanlığı ilgilendiren kısım kitabın %10-15idir en fazla.
  • torlofan T kullanıcısına yanıt
    Çok zorlamışın ama olmamış. Bu ayetin insanlığa ne faydası var? Kimsenin kendine örnek çıkaramayacağı bu ayetin evrensel kitapta işi ne? Bana herşey serbest size yasak diyor işte benim hayat felsefeme göre bu ayeti mantıklı görmek eğer varsa tanrıya hakaret etmektir.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Evlenmek akıl mantık işi mi?
    20 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: siyahatlıprens

Koskoca kainatı yaratan muazzam bir varlığın bu tarz konuşmaya bile değmeyecek şeyleri kitabına yazdırması çok saçma şayet varsa benim saygım ona yok.
    inanmayınca işine geldiği gibi düşünmek normaldir.

soru zaten o ayet değil soru cımbızla çekilmiş yönlendirmeli bir soru.
  • siyahatlıprens kullanıcısına yanıt
    Sana göre bu kitap kutsal değil.1400 yıl içinde eline gelen yönetici değiştirmiş olmalı.Ama içinde hala bu ayet neden var?

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Tahrim-5
    "Peygamber sizi boşayacak olursa, belki de, Rabbi ona sizden daha hayırlı, kendisini Allah'a teslim eden, inanan, gönülden itaat eden, tövbe eden, ibadet eden, oruç tutan, dul ve bakire eşler verir."

Bu da peygamberin karılarını kıskandırmak, korkutmak dışında her anlama gelebilir. Biz hikmetini bilemeyiz.

• gerçek cevap: çünkü allahda diğer dinlerdeki tanrılar gibi insan uydurması. dolayısıyla onları oraya yazdıran allah değil zaten söylendiği gibi o kadar ilahi bir gücün gidipte erkeklerin uçkurlarıyla kafayı bozması saçma olurdu.

tatlı su müslümanı cevabı: kuran evrenseldir ama ayetleri o zamanın kuralına göre değerlendirceksin. orda aslında öyle demek istemiyor . 2019da dhde konu açılsın bunlar tartışılsın islam hak dini olduğu kanıtlasın diye yazıldı. zaten allah yoksa ağaçlar nasıl nefes alıyor.
  • Oruç tutan,dul ve bakiremi

• Kuran 600 sayfa bundan haric 6000 kusur de ayet var

Yani bir tek bununla ilgilenmiyor ama kalaniylada sen ilgilenmiyorsun ve inanmıyorsun

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Communist

Çok zorlamışın ama olmamış. Bu ayetin insanlığa ne faydası var? Kimsenin kendine örnek çıkaramayacağı bu ayetin evrensel kitapta işi ne? Bana herşey serbest size yasak diyor işte benim hayat felsefeme göre bu ayeti mantıklı görmek eğer varsa tanrıya hakaret etmektir.
    Siyeri nebi okudunuz mu ? Yoksa kurmaca olduğuna mı inanıyorsunuz
  • Mite M kullanıcısına yanıt
    Çoğaldıktan sonra öyle kolay değiştiremezsiniz ama işin asıl garip kısmı bu bütün kitaplar için geçerli. Bu duruma göre en son çıkan değişme ihtimali en çok olandır.

• quote:

Orijinalden alıntı: Zodion

Siyeri nebi okudunuz mu ? Yoksa kurmaca olduğuna mı inanıyorsunuz

Alıntıları Göster
    Okumadım. Diğer dinler de dahil hepsinin uydurma olduğunu düşünüyorum.

• quote:

Okumadım. Diğer dinler de dahil hepsinin uydurma olduğunu düşünüyorum.

Alıntıları Göster
    Okumadıysan neden okumadığın şey hakkında yargıda bulunuyorsun.İster insan yapımı olsun isterse olmasın şayet tarih doğruysa çıkarları için din yazması fikri çok mantıklı değil gibi
  • Zodion Z kullanıcısına yanıt
    Temelde sorun var hocam, bu temelin üzerine ne inşa edersen et çökmeye mahkum. Konusunu açmıştım silinmiş malesef.

• quote:

Temelde sorun var hocam, bu temelin üzerine ne inşa edersen et çökmeye mahkum. Konusunu açmıştım silinmiş malesef.
    Tanrının varlığıyla alakalı bir konun vardı.Şimdi ki mevzuyla alakası yok
  • quote:

Orijinalden alıntı: Zodion

Tanrının varlığıyla alakalı bir konun vardı.Şimdi ki mevzuyla alakası yok

Alıntıları Göster
    Dinlerin yalan olduğunu ispatlayan konuydu. Dinler yalansa din üzerine yazılmış herşey yalandır.

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.