< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
Allah üst komşunun belasını versin! (13. sayfa)
-
-
Amin, İnşallah. Çok teşekkür ederim. Ders çalışırken sesli çalıştığım ve bazen de video izlediğim için kulak tıkacı kullanamıyorum maalesef. Yakınımızda kütüphane de yok. Bir şekilde kafama takmamaya, aldırış etmemeye çalışıyorum ama bazen okuduğum cümleyi tekrar tekrar okuma durumuna geldiğim için haliyle bütün moral motivasyonum dibe vuruyor. Ben moralimi düzeltip kendimi toparlamaya çalıştıkça yeni bir gürültü oluyor.
Bazen kendimi sorguluyorum acaba küçükken ben de mi başkalarını rahatsız ettim diye. Tamam biz de çocuktuk ama hiçbir zaman gece 11-12 den sonra gürültü yapmadık. Sokakta bu denli bağırarak oynamadık. Merdiven korkuluklarına vurarak ses çıkarmadık. Bina içinde top sektirmedik. Günümüzdeki çocukları geçtim yetişkinlerden bile o kadar saygısız insanlar var ki ben bunu yapıyorum ama acaba çevremde rahatsız olanlar var mıdır diye düşünmüyorlar hiç.
Şu durumda sabretmek ve dua etmekten başka bir şey gelmiyor elimden.
Allah hepimizin yardımcısı olsun. İnşallah bu günler de geçecek.
-
Şimdi de üst komşunun yan tarafı ses yapıyor. Almış eline çekici 23:00 bu yana 00:00 kadar tak tak. Çıktım yukarı uyardım, çıkmasam devam edecek. Adam kapıyı bile açmıyor kapının arkasından konuşuyor Allah’tan özür dileriz yarın devam ederiz dedi uzatmadı tartışmadık kendimi zor tutuyorum dalacağım binadakilere. Binanın içinde bir insan benim kalan hepsi hayvan gibi. Saygı medeniyet kültür sıfır illa kapıya gelmek gerekiyor hayvanlıklarını durdurmak için. Bu kadar hödük nasıl olunuyor anlamıyorum.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Yer neresi hocam Keçiören filan mı?quote:
Orijinalden alıntı: Portraitclub
Şimdi de üst komşunun yan tarafı ses yapıyor. Almış eline çekici 23:00 bu yana 00:00 kadar tak tak. Çıktım yukarı uyardım, çıkmasam devam edecek. Adam kapıyı bile açmıyor kapının arkasından konuşuyor Allah’tan özür dileriz yarın devam ederiz dedi uzatmadı tartışmadık kendimi zor tutuyorum dalacağım binadakilere. Binanın içinde bir insan benim kalan hepsi hayvan gibi. Saygı medeniyet kültür sıfır illa kapıya gelmek gerekiyor hayvanlıklarını durdurmak için. Bu kadar hödük nasıl olunuyor anlamıyorum.
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > -
İstanbul Esenler. Sanırım Ankara Keçiören de öyle. Gerçeği askerliğimi Ankara Etimesgut da yapmıştım hiç sevmemiştim Ankara’yı çok tuhaf bir yer.
dün üst komşumuzun 3 yaşındaki çocuğu saat 5ten 9a kadar zıpladı. koltuktan yere zıplıyor tahminimce. yorulunca da evde koşarak bir tur atıp takrar geliyor. en son 9da kızım uyumaya çalışırken duvara vurdum.
hayır insanların rahatsız olabileceğini nasıl düşünemiyoruz. sonra surat yapıp küsüyorlar.
an itibariyle uyuyor paşalar. birazdan kalkıp gece 2ye kadar koşar evde.
yukarıda bir arkadaş yazmıştı. biz de çocuk olduk ama kimseyi rahatsız etmemize müsaade etmedi ailemiz.
artık uyaran suçlu hatta uyarabilirseniz. insanlar rahatsızlıklarını bile dile getiremiyorlar.
< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı > -
halam en alt katta oturuyor. bahçeye şemsiye koyduk. şemsiye sigara izmaritlerinden dolayı delik deşik olmuş. millet şemsiyenin üstüne sigara atıyor yav. sorsan en hoşgörülü en namuslu en dürüst insanlar bizleriz.
-
Yani aslında doğru, terbiye ailede başlıyor. Balık baştan kokar misali, anne ve babası çocuğa dur demez ise, bu yaştan itibaren insanlara saygıyı öğretmezse ileride kendileri gibi laftan anlamayan insan müsveddeleri çıkar ortaya.
En iyisi bir ev alırken, üst dairesini de almak veya altını da. Kimse oturmasın önemli değil. En kötü tanıdığın birine kiraya verirsin. En olmadı çıkarma hakkın da olabilir ev sahibi olduğun için. En mantıklısı bu. Yoksa insanlar dağdan inme.
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > -
Bizim de mahalleye yeni yapilan apartmana cocuklu aileler tasindi. Cocuklara sokaga cikma yasagi olmasina ragmen aylardir takir takir ses yapan bisiklet tarzi bir oyuncakla ses yapip duruyor veletler sokakta. Annemle babam 3-4 kez uyardi evinizin onunde oynayin, ders calisan var evde, ses yapmayin diye ama dinlemediler, gece 11’de yine o ses yapan oyuncak arabayla gezdiler sokakta, polis cagirdik yasagi cigniyorlar diye, polis geldigi an iceri kactilar ama sonrasinda yine devam ettiler. En son babam cocuklardan birine bagirdi evinizin onune gidin diye, babasi geldi bir daha bagir da goreyim, ben de senin cocuguna aynisini yapicam diye, balkona bi ciktim hayirdir ne yapacakmissin bana diye, babam da uzerine yuruyunce tirsip kacti dangalak.
Ya kavga edeceksiniz ya da polis cagiracaksiniz, boyle mankafalarla huzur bulunmaz. Biz de sokakta top oynardik ama millete rahatsizlik vermeden oynayip ezan okununca dagiliyorduk, simdiki veletler ciglik ata ata oyun oynuyor, ana baba timar etmeyince ceremesini biz cekiyoruz anasini satayim.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi trmeto -- 24 Haziran 2020; 2:35:28 >
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
-
ana baba görevini yapmıyor çünkü birçoğunun kendilerine hayırları yok, tek yaptıkları gelenekler görenekler aile baskısı sebebiyle toplumda herkes aynı şeyi yapıyor diye evlenir evlenmez çocuk yapıp süper anne baba olduğunu sanmak
-
Vermesin hocam o da insan o da devlete vergi veriyo yoksa siz o vergiyimi verdirtmek istemiyorsunuz
Ben bu insanları anlamakta inanın ki güçlük çekiyorum.Tam üst kattakini biraz adam ettik derken karşımızdaki sokakta veletler çıktı piyasaya.Anaları babalarında da iş yok yahu geçen gün saat gecenin 1,30 'u gece 1,30 herkesin uykuda olduğu saat.
Havalarda sıcak malum kapı balkon açık yatıyorum.Gürültü kıyamet baktım oyun oynuyorlar.Saate baktım gece 1,30 ağzıma geleni saydım çil yavrusu gibi dağıldılar anlayamadığım mevzu etraftan kimsenin çıtını bile çıkarmaması yahu yapılan gürültüyü duysanız sokakta adam öldürüyorlar sanırsınız o kadar bağırıyorlar.Sizde de kabahat yok kabahat ananızda babanızda dedim der demez armut gibi bir kafa uzandı duvarın arkasında e be gerizekalı o saatte o çocuklar sokakta oynatılırmı anca çocuk doğurtturur böyleleri zaten.Sal sokağa geç nasılsa millet ses çıkarmıyor.
Gece 10-11 sesimi çıkarmıyorum ama çete gibi o saatlerde toplanıp gecenin 1 ine kadar top oynuyorlar oyun oynuyorlar sessiz oynasalar yine ses etmiyeceğim bağır çağır sokak inliyor. Yeter ya en sonunda inip yakaladığım her çocuğu tek tek dövücem sonra anaları babalarını tek tek dövücem o olucak.
Poliside aradım onların zaten salladığı yok.
2 haftadır çok fena dadandılar öncesinde zaten böyle bir durum yoktu.2 haftadır 4.kez uyardım artık film çok fena kopucak.Böyle sorumsuz böyle laftan anlamaz şerefsiz insanlar görmedim.Dünde gece yarısı hanım azarladı bağırdı dağıldılar baktım 50 metre ilerde apartmandan adamın biri mal mal bakıyor.Büyük ihtimal o şerefsizin çocukları oynayanlarda.
En sonunda sabahın 5 inde gidicem kapılarının önüne arabayla son ses müzik açıcam o olucak.Zıplatıcam şerefsizleri yataklarından.
-
Hocam ben de bunu diyorum. Kimse sesini çıkarmıyor öküzün trene baktığı gibi bakıyorlar, haliyle tek kalıyorsun tek başına da kimseye yetemiyorsun. Bir kaç kişi çıkıp tepki gösterse bunlar yaşanmayacak ama yok işte ancak cama çıkıp izlerler. Lafa gelince birlik beraberlikten bahsederler mangalda kül bırakmazlar ama iş icraata gelince tık yok, süt dökmüş kedi gibi oluyorlar.
çocuktur bu, oynayacak tabi deyip bunu başı boş ortaya salmayı ebeveynlik kabul edenler sayesinde durum buraya geldi. okullarda okutulmalı şehir hayatı, komşu hakkı diye bir şeyler. yoksa nesiller böyle devam edecek.
şu an oturduğum evden taşınma sebeplerimden biri. neyse ki kiradaydım da şimdi kendi evimi satın aldım. bir de taşınacağıma seviniyormuş eleman. dedim seni evden atacaklar kiranı bile ödeyemiyorsun (site yönetimi ve ev sahibinden öğrendim ev sahibi icraya vermiş bunu) ben kendi evime taşınıyorum artık kiracı değilim, suratıma mal mal bakıyor beter olsun. çocuk denen şeye lanet ettim onlar yüzünden.
-
İşte bu yüzden dubleks de oturmak şart
müstakil alınamıyorsa kesinlikle ısınan bir dubleks :)quote:
Orijinalden alıntı: TITANİşte bu yüzden dubleks de oturmak şart
Şimdi de mahallede asker mi uğurlaması var bilmiyorum hayvan gibi müziği açtılar sokakta toplandılar. Virüs var sözde böyleleri yüzünden olan masum insanlara oluyor. Ben de askere gittim eğlence falan yapmadım saçma ve anlamsız kimin umrunda senin askere gittiğin? Akşam saçma sapan milleti rahatsız et sabah nizamiyenin kapısından girerken süt dökmüş kedi gibi dur
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X