Şimdi Ara

Allah üst komşunun belasını versin! (14. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
404
Cevap
14
Favori
72.374
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
124 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1213141516
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Cimere yazdım şerefsizleri. Andım olsun, kinlenip bana veya aileme zarar vermeye kalkisirlarsa, alacağım bıçağı dograyacagim. Bakalım belki böyle adalet tecelli eder.
  • CSB yazmayan adam C kullanıcısına yanıt

Hocam bir gelişme olursa bizi bilgilendir.

• quote:

Orijinalden alıntı: macsimust

Yıllar önce bir üst komşuyla neredeyse mahkemelik oluyorduk. Çocuğun eline boş damacanayı verip sabahtan akşama kadar yere vurdurtuyorlar. Emin olun 10 dakika dayanamazsınız. Akçam erken yatan tiplerdi. Yatak odalarının benimkinin üstünde olduğunu öğrendim. 5+1 sistemimi dolabın üstüne eşyalar ekleyerek resmen tavana döşedim. Bir kaç gece frekans yaratma programlarıyla ince tiz tam duyulmayan ama insanı inanılmaz rahatsız eden sesler verdim tavana. Ben kulaklık taktım uyudum mışıl mışıl. Baktım bunların gözleri kan çanağı. Orada durmadım tabi. İnternet'ten çatırdama, yoğun ve düzenli bas sesleri buldum. Bir haftada evi satılığa çıkardılar. Bina gidiyor sandılar. Hiç bir zaman sesi aşırı açmadım. Bu tarz sesler kafanızı yastığa koyduğunuzda duyuluyor sadece. İntikam hiç sevmem ama bu sefer çok zevk aldım.

O tiz sesleri nereden bulabiliriz hocam

• Android telefonlar için signal generator var. O sesi kaydedebilirsiniz. Onun dışında pc için benzer yazılımlar mevcut.
  • quote:

Orijinalden alıntı: macsimust

Android telefonlar için signal generator var. O sesi kaydedebilirsiniz. Onun dışında pc için benzer yazılımlar mevcut.

cevabınız için teşekkürler hocam

• Tekrar taşınmaya karar aldım ancak ev bulamıyorum. Daha doğrusu hem adamakıllı bir ev çıkmadı hem de kiralar inanılmaz yüksek. Şu an oturduğum evden çıksam aynı eve +700-800TL kira ile taşınabilirim. Piyasa allak bullak, insanlar işsiz, ekonomi berbat ama kiralar da inanılmaz fahiş.

Biraz eli yüzü düzgün evler 2500-2600TL'den başlıyor. İşin tuhaf tarafı aynı gün kiralanıyor. Bir önceki gün ilan vermiş olan birini aradım. Adam 2650TL yazmış 100 metrekare ev için. İlana verdiği gün 4 veya 5 kişi gelmiş. Bugün de randevu listesi oluşturmuş. Saat bilmem kaça kadar şu kadar kişi gelecek diye. İstersem saat 18:45'e benim görmem için randevu verecek.

Vaziyet maalesef böyle...

Ancak yine de kiracı olduğuma yüz bin kere şükrediyorum. Şayet ev sahibi olsaydım ne yapardım bilmiyorum. En azından bir gün taşınırım umudu var...

• Roland Deschain kullanıcısına yanıt

Aradığın il ve mahalleye göre değişir. Ama evet fiyatlar yüksek her ev sahibi de düzgün kiracı bulamaz. Herkes o fiyatları da veremiyor liste hazırladık falan hikaye yapıyor emlakçılar ve ev sahipleri sen tutmazsan alıcısı var mesajını vermek.

• Portraitclub kullanıcısına yanıt
    Bulunduğum il ve ilçedeki evler eski hatta çoğu berbat. Ancak kiralar anormal derecede yüksek. Eli yüzü düzgün ilanları ben fark edene kadar çoktan tutmuş oluyorlar. Hatta bazen düşünüyorum da bu insanlar sokakta mı yaşıyor da yayınlanan her ilan kapış kapış gidiyor.
  • Bizim de üst katta 6 yıldır eğitemediğimiz 2 tane hiperaktif velet var. Anne babasına 50 kere söyledik. Kabul ettiler ama sonuç değişmiyor. Vileda sopası ile vurmaktan tavan alçısı döküldü. Sabahın köründe tatil günlerinde bile hoplayıp zıplayıp ve evin içinde koşup uyandıracak kadar kalitesiz ve zekası gelişmemiş kişiler. Ne yapmamız lazım? Üstelik bunlar kiracı.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi programmer_onur -- 18 Temmuz 2020; 18:50:45 >
  • programmer_onur kullanıcısına yanıt

Hocam ev sahibi ile konuşun durmadan arayın.

• quote:

Orijinalden alıntı: Portraitclub

Hocam ev sahibi ile konuşun durmadan arayın.

Hocam ev sahibi de bunları defalarca uyardı. Çok merhametli birisi o da. Bize de çok hak verdi sağolsun ama sonuç değişmedi.
  • Yaklaşık 1,5 aydır alt kattaki ailenin bir kısmı çocuklarıyla beraber köylerine gitmişlerdi. Bu süreçte her ne kadar yine rahatsızlık verseler de çocuklar olmadığı için daha katlanılabilirlerdi. 

Ancak ne yazık ki dün sabah saat 7.30 civarlarında geldiler. Ben o saatte uyuyordum ve daha geldikleri ilk dakikadan itibaren gürültülerine kaldıkları yerden devam etmeye başladılar. Bina kapısını sertçe kapatmalar, bağırarak konuşmalar, çocukların koşturmaları... O saatten sonra doğru dürüst uyuyamadım ve ''Ben bundan sonra ne yapacağım, nasıl dayanacağım'' şeklinde sorularla içim inanılmaz şekilde daraldı. 

Ve daha geri dönmelerinin 2.gününde sokakta kavga çıkardılar. Anladığım kadarıyla alttaki çocukların babası olacak adam, sırf sokakta bir çocuk küfür etti diye onu dövmeye kalkmış. (Sanırım) dövmeye çalıştığı çocuğun babası da sokağa inip neden dövüyorsun diyerek bağırmaya başlamış. Gürültüler üzerine camdan baktığımda ikisi de burun buruna gelmişler birbirlerine bağırıyorlardı ve alt katımızdaki adam ''çocuk küfür edemez'' diye bağırıyordu. 2 aile de sokaklara döküldü sesler baya yükseldi neyse ki ciddi bir kavga çıkmadan ayırdılar. 

Bu bizim komşumuz olacak adam, dün akşam da sokağa çıkıp kendi oğlunu itip yere düşüren çocuğa ''benim oğluma kimse karışamaz, yoksa kulaklarınızı çekerim'' diyerek azarlamıştı. 

Yani anlayacağınız kendi oğluna kimse karışamaz ama onun oğlu herkese karışabilir. Yine ona göre çocuk küfür edemez ama sanki kendi çocukları çok ahlaklıymış gibi bunu başka çocuklar yapınca onları dövme hakkını kendinde bulabilir. 

Bu arada defalarca onun çocuklarının sokakta başka çocuklara vurduğunu falan da gördüm. Ayrıca bu çocukların sokaktaki seslerinden rahatsız olup da camlardan bunlara sessiz olun diyen komşulara da şahit oldum.

Tamam bence de çocuk küfür etmemeli, kavga etmemeli. Ama sonuçta çocuk bunlar yeri gelir kavga eder-barışır. Yeri gelir, bu devirde ne döndüğü belli olmayan bu sokaklarda söylenen ve daha önce bizim bile duymadığımız pis sözleri birilerinden duyup söyleyebilirler. 

Ama kendi çocuklarını kayırarak başka çocuklar bunları yaptığında onları dövme hakkını kendinde bulmak... Ne denilebilir ki...

Sokaktaki diğer komşuların fikirleri de bu yöndeydi. Kendi aralarında ''çocuk yüzünden kavga edilmez ki onlar küser barışır'' gibi şeyler söylüyorlardı.

Bu konuya daha önceki attığım mesajda da söylemiştim. Bunlar gerçekten çok tehlikeli insanlar. Rahatsız olduğumuz halde kapılarına gidip bunu belirtmeye bile çekiniyoruz. Hatta sırf inadına olsun diye daha da gürültü yapmalarından bile endişe ediyoruz.

Sokakta başkalarına verdikleri rahatsızlıktan sonra yine gün sonunda evlerine girip bizi rahatsız etmeye devam ediyorlar. Bu nereye kadar böyle devam edecek bilmiyorum  

İnşallah bir gün tüm sokak bunların gerçek yüzünü görüp buradan uzaklaştırmak için bir şeyler yapar da bizim de ne çektiğimiz anlaşılır ama tabi bu dediğim çok zor bir ihtimal.

• quote:

Orijinalden alıntı: Petrichor_

Yaklaşık 1,5 aydır alt kattaki ailenin bir kısmı çocuklarıyla beraber köylerine gitmişlerdi. Bu süreçte her ne kadar yine rahatsızlık verseler de çocuklar olmadığı için daha katlanılabilirlerdi. 

Ancak ne yazık ki dün sabah saat 7.30 civarlarında geldiler. Ben o saatte uyuyordum ve daha geldikleri ilk dakikadan itibaren gürültülerine kaldıkları yerden devam etmeye başladılar. Bina kapısını sertçe kapatmalar, bağırarak konuşmalar, çocukların koşturmaları... O saatten sonra doğru dürüst uyuyamadım ve ''Ben bundan sonra ne yapacağım, nasıl dayanacağım'' şeklinde sorularla içim inanılmaz şekilde daraldı. 

Ve daha geri dönmelerinin 2.gününde sokakta kavga çıkardılar. Anladığım kadarıyla alttaki çocukların babası olacak adam, sırf sokakta bir çocuk küfür etti diye onu dövmeye kalkmış. (Sanırım) dövmeye çalıştığı çocuğun babası da sokağa inip neden dövüyorsun diyerek bağırmaya başlamış. Gürültüler üzerine camdan baktığımda ikisi de burun buruna gelmişler birbirlerine bağırıyorlardı ve alt katımızdaki adam ''çocuk küfür edemez'' diye bağırıyordu. 2 aile de sokaklara döküldü sesler baya yükseldi neyse ki ciddi bir kavga çıkmadan ayırdılar. 

Bu bizim komşumuz olacak adam, dün akşam da sokağa çıkıp kendi oğlunu itip yere düşüren çocuğa ''benim oğluma kimse karışamaz, yoksa kulaklarınızı çekerim'' diyerek azarlamıştı. 

Yani anlayacağınız kendi oğluna kimse karışamaz ama onun oğlu herkese karışabilir. Yine ona göre çocuk küfür edemez ama sanki kendi çocukları çok ahlaklıymış gibi bunu başka çocuklar yapınca onları dövme hakkını kendinde bulabilir. 

Bu arada defalarca onun çocuklarının sokakta başka çocuklara vurduğunu falan da gördüm. Ayrıca bu çocukların sokaktaki seslerinden rahatsız olup da camlardan bunlara sessiz olun diyen komşulara da şahit oldum.

Tamam bence de çocuk küfür etmemeli, kavga etmemeli. Ama sonuçta çocuk bunlar yeri gelir kavga eder-barışır. Yeri gelir, bu devirde ne döndüğü belli olmayan bu sokaklarda söylenen ve daha önce bizim bile duymadığımız pis sözleri birilerinden duyup söyleyebilirler. 

Ama kendi çocuklarını kayırarak başka çocuklar bunları yaptığında onları dövme hakkını kendinde bulmak... Ne denilebilir ki...

Sokaktaki diğer komşuların fikirleri de bu yöndeydi. Kendi aralarında ''çocuk yüzünden kavga edilmez ki onlar küser barışır'' gibi şeyler söylüyorlardı.

Bu konuya daha önceki attığım mesajda da söylemiştim. Bunlar gerçekten çok tehlikeli insanlar. Rahatsız olduğumuz halde kapılarına gidip bunu belirtmeye bile çekiniyoruz. Hatta sırf inadına olsun diye daha da gürültü yapmalarından bile endişe ediyoruz.

Sokakta başkalarına verdikleri rahatsızlıktan sonra yine gün sonunda evlerine girip bizi rahatsız etmeye devam ediyorlar. Bu nereye kadar böyle devam edecek bilmiyorum  

İnşallah bir gün tüm sokak bunların gerçek yüzünü görüp buradan uzaklaştırmak için bir şeyler yapar da bizim de ne çektiğimiz anlaşılır ama tabi bu dediğim çok zor bir ihtimal.

Eğer mahalle destek verirse imza toplayın belediye şikayette bulunun. Taşınmalarını sağlayın

• Portraitclub kullanıcısına yanıt

Hocam dediğiniz gibi imza toplayıp bunları buradan göndermeyi çok isterdim hatta düşündüm de. Ama dünkü kavga ettikleri aileden başka ve karşı binamızda bu çocukların seslerinden rahatsız olan bi komşu dışında başka imza veren çıkmaz diye düşünüyorum.

Alt katımızdaki insanlar(!) evde türlü haltları yiyip dışarıya iyi insan pozu veren tipler. Dışarıda diğer komşularla sohbet ettiklerini falan görüyorum bazen. Evde kavga gürültü birbirini götürür, kapılar çarpılır, küfürler edilir. Dışarı çıkınca sanki hiçbir şey olmamış gibi bir araya gelip çekirdek çitleyip kahkaha atarlar. Abartmıyorum dün gece bina kapısının önüne oturmuşlar bir taburenin üstüne telefonu koyup son ses güldür güldür show açmışlar çekirdek yiyorlardı. O kadar çekirdek kabuğunu nereye attıklarını söylememe gerek yok sanırım.

Bu yüzden diğer komşuların bunların gerçek yüzlerini bilmedikleri ve evde verdikleri rahatsızlıklardan haberleri olmadığı için ne kadar destek olurlar bilemiyorum.

Söz konusu imza almak olunca millet geri adım atabilir. Bir de dünkü kavgadan sonra bulaşmak istemeyebilirler de.

Üstelik bizim imza topladığımızı öğrenirlerse sonrasını düşünmek istemiyorum bile.

Bunların alt katında yani bodrum katta ise suriyeli aile oturuyor onlar da 9 çocuklu bir aile olduğu için rahatsız olsalar bile bir şey demiyorlar sanırım. Zaten bu suriyeli ailenin de 9 çocuğunu sokağa salıp rahatsızlık vermesi apayrı bi hikaye.

Anlayacağınız iş birliği yapabileceğimiz pek kimse yok.

Bu ev bi yetişkin olarak benim evim olsaydı eğer, ne pahasına olursa olsun satıp buradan gitmeye çalışırdım ama söz konusu aile olunca onların huzuru için elim kolum bağlı durumdayım.

• Allah kimsenin başına hiperaktif ve yaramaz çocukları olan cahil ve eğitimsiz bir üst komşu vermesin. Çok zor bir durum. Geceniz gündüzünüz ve uykunuz resmen rezil hale geliyor

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi programmer_onur -- 4 Kasım 2020; 14:41:32 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: programmer_onur

Allah kimsenin başına hiperaktif ve yaramaz çocukları olan cahil ve eğitimsiz bir üst komşu vermesin. Çok zor bir durum. Geceniz gündüzünüz ve uykunuz resmen rezil hale geliyor

Yanlış bir cümle kurmuşsunuz... Hiperaktivite çocuğa ailenin aşıladığı bir davranış biçimiymiş gibi söylemissiniz sanki fakat doğuştan gelir tabiki tedavi görmesi gerekir orası ayrı. Siz her evde koşturan çocuğa hiperaktif derseniz işimiz var, özellikle erkek çocukları bu konuda daha hareketli mal gibi sabahtan akşama kadar oturmasını bekleyemessiniz, benim çocuğumda koşuyor üsttekinin çocuğuda koşuyor mesela ben normal karşılıyorum ama hep derim ki çocuğu olmayan insanlar normal karşılaşamaz.Kirada oturduğumuz zaman üst katın torunu gelirdi 2-3 ay mahvolurduk sürekli koşuştururdu, şu an giriş katta oturuyorum benim çocuğumda ses yapıyor yapmıyor değil ama altta komşu yok, üsttekilerin çocuğu muhtelemen 3-4 yaşında oda koşuşturuyor ama birşey diyemiyorum niye çünki kendi çocuğumdan biliyorum ama çocuğum olmasa idi kuvvetle muhtemel sizlerle aynı tepkiyi verirdim. Yani olan hal'den anlar, olmayan ne hal'den ne çocuktan anlar :)

Sırf üst kat sesi çekmeyelim diye binanın son katına taşınmayı düşünüyorduk ama bütçe asansörlülere yetmediği için taşınamadık, dedim bari giriş kat olsun hem çıkması kolay hem çocuk sesinden aşağıdna kimse etkilenemez öylede oldu.

Tavsiye: Ev sahibi iseniz duvarlara ve tavana kaliteli ses yalıtım malzemesi yaptırmak olacak, kiracı iseniz en üst kata taşınmalısınız.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi -PoseidoN- -- 4 Kasım 2020; 15:40:51 >

• Bizim de 2 üst komşuda sıkıntı var. Şimdi şöyle anlatayım.

Benim bir tanıdık komşum var. 7 numara tanıdık komşu 8 numara kediyle oynayan çocuklar ve onun ana babası (!) karşı dairedeki komşunun çocukları kediyle oynamış evin içinde sonra kedi terasa çıkıp bir alt kattaki dairenin içine girmiş. Kediyle oynayan veledlerin şerefsiz babası ise benim tanıdık komşumu "siz kedi öldürüyorsunuz" diye bağırmış.
    Ulan cahil herif kedi 4 ayak üst üste 1 kattan aşağı düşerek nasıl ölsün?
    Üstelik tanıdık komşumu "sizi polise şikayet edecem" diye tehdit etmiş. az kalsın dairesini basıyordum piskopatın.
  • Hocam bu yazdıklarınız birşeymi sanki,

Biz 10.kattayız, 14.katta bir tabir-i caizse bir ayı var (insan demeye dilim varmıyor.) Balkonumuzda bazen sigara kutusu veyahut kusmuk görüyoruz. 

• Artık o kadar bunaldım ki .

Pandemiden dolayı yeni okul yasakları başladığından beri tepemdeki veletler yetmiyormuş gibi dün 5 6 çocuk sürü halinde tepemde tepindiler bende ağzıma geleni saydım.

Ben bağırdıkça tepinmeleri daha çok artıyor.

İnadına yapma durumu mevcut.

Hayır birde dün baktım biri yukarı çıkıyor kadının biri üst kata gelmiş insan gibi söyledim yukarıda arkadaşınıza söyleyin bu çocukların gürültüsünden artık bıktım.

Kendi çocuğunuz varsa da lütfen uyarın evin içinde oturamıyoruz ben her akşam bu gürültüyü çekmek zorunda değilim. dedim ve

sert bir şekilde kapıyı çarptım.

Kalkmış benim alt katımda dükkanı bulunan baldızımı aramış sizin damadınız böyle böyle söyledi diye.(Sözüm ona gerizekalı demişim)

Manyağa bak öyle bir hakaret etmişim gel bana söyle salak kadın.

Birde kafalar kapalı olucak iftira atmanın günah olduğundan haberi yok.

Apartman sahibide yurt dışında adamada bahsettim durumdan.Keşke önceden bahsetseydin bana falan dedi konuşacağından da bahsetti durum bu şekilde devam ederse çıkartmayı düşündüğünüde söyledi.

Zaten akşam 7 den sonra evdeyiz.

Sabah desen 7,30 da çıkıyoruz.

Evde uyumadan geçirdiğimiz 4 5 saati de huzurlu sakin geçirmek istiyoruz.

Zaten ev tüm gün boş.Gündüz ne halt ediyorsan et ama akşam beni bi salın bi rahat edeyim ya.

Dünden beridir sinir küpü gibiyim.

Yukarıda arkadaş çocukların mal gibi oturamayacağını falan söylemiş ama saygılı ve terbiyeli olmalarını aşağıda oturan komşularının rahatsız olabileceğini yapmaması gerektiğini söylemek sizlerin elinde.Çocuk dediğin sabah akşam özellikle akşam saati tepinmez.Alırsın eline boyama kitabı beraber bi şeyler yaparsın.Biraz büyükse 1 saat okuma saati belirlersin daha olgun ve düzgün bir çocuk yetiştirmiş olursun.Şimdiler sadece doğurma ve eline tablet vermekten başka bildikleri bişey yok.Çocukları hep haklı etrafında rahatsız olanlar yaramazlığını dile getirenler haksız.

Rahatsız olduğumu kesin dille ifade etmeme rağmen gürültü daha da artıyorsa bu arsız yüzsüz çocuk yetiştiren daha doğrusu doğaya salan ebeveynlerin suçudur.

Ki ortalık böyle ebeveynlerden geçilmemektedir.

Neymiş çocukmuş olurmuş muş müş .

Benim babam böyle şikayet alıcak bende patlatırdı iki tane tokat otururdum aşağıya...

Sözle terbiye olmayanıda her ne kadar karşı olsam da kötekle terbiye edersin oturursun aşağıya.

Eskiden öğretmenlere saygı vardı adamların bir otoritesi vardı.Gerekince onlarda tokata başvurur cetvelle ellere bi tane patlatırdı.

Şimdikiler düşse suçlu öğretmen veya etraftaki başka kişiler.

Kimse kimsenın gürültüsünü çekmek zorunda değil.

Apartmanda toplu yaşamın kuralları vardır.

Uyamıyorsanız doğru köyünüze.

• 
Sayfa: önceki 1213141516
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.