fiyatına çok birşey demiyorum internetteki fiyatları inceleyince kafanızda bir fiyat oluşmuştur. eğer temiz bir araba bulursanız aracın ederinin %10 fazlasını bile vermekten çekinmeyin derim çünkü bir kere tat dökmeyecek bir araba alırsanız bir daha eski haline getirmek çok külfetli olur. ayrıca bmw hor kullanılmaya daha yatkın bir araç o yüzden ince eleyip sık dokuyun test sürüşü mutlaka yapın (siz kullanmasanızda olur) şöyle 100 km civarı bir hıza çıkıpta direksiyona parmak ucuyla dokununca bile başkası kullanırken ön düzen yürüyen aksam hakkında fikriniz olur. -satıcıyı bunaltın: akla hayale gelmeyecek sorular sorun şanzuman, motor, şase hakkında bilgi edinin şasesi işlem gördüyse uzak durun. EĞER SORDUĞUNUZ SORULARA ÖFLEYE PÜFLEYE KASILA KASILA HİNDİ GİBİ KAFASINI, KIÇINI, BAŞINI SALLAYARAK CEVAP VERİYORSA VEYA KONUYU DEĞİŞTİRİP LAFI ÇÜRÜTÜP BAŞKA ŞEY ANLATIYORSA BİLİN Kİ BİRŞEYLER SAKLIYORDUR. BEN O ARACI ALMAM. bmwteam gibi bmw üzerine olan forumları inceleyin yaşlı bir araç alıyorsunuz ön fikir sahibi olmalısınız.
masrafsız araç diye birşey yoktur alınca hemen olmasa bile 1 yıl gibi bir vadede cebinizden mutlaka para çıkacaktır. hiçbirşey bulamazsanız lastik jant vs. gibi keyfi harcamalarınız olur. masrafsız olsa sahibi satmaz zaten.
yedek anahtar, kullanma kılavuzu aracın geçmişini ve yapılan işlemlerini gösteren bir defter varmı sorun eğer zaten bunlar varsa bilinki o araç nispeten temizdir. bir de yanınızda eğer kendinize güvenmiyorsanız anlayan birini götürün mesela ben babamla gittim araç bakmaya.
yakın zamanda 2. el bmw alan birisi olarak eğer almayı kafaya koyduysanız korkmayın derim ama turist gibi çıkmayın yola herşeyi hesaplayıp hedefiniz olan model hakkında detaylı bilgi edindikten sonra alışveriş yapın.
quote:
Orijinalden alıntı: bachree
fiyatına çok birşey demiyorum internetteki fiyatları inceleyince kafanızda bir fiyat oluşmuştur. eğer temiz bir araba bulursanız aracın ederinin %10 fazlasını bile vermekten çekinmeyin derim çünkü bir kere tat dökmeyecek bir araba alırsanız bir daha eski haline getirmek çok külfetli olur. ayrıca bmw hor kullanılmaya daha yatkın bir araç o yüzden ince eleyip sık dokuyun test sürüşü mutlaka yapın (siz kullanmasanızda olur) şöyle 100 km civarı bir hıza çıkıpta direksiyona parmak ucuyla dokununca bile başkası kullanırken ön düzen yürüyen aksam hakkında fikriniz olur. -satıcıyı bunaltın: akla hayale gelmeyecek sorular sorun şanzuman, motor, şase hakkında bilgi edinin şasesi işlem gördüyse uzak durun. EĞER SORDUĞUNUZ SORULARA ÖFLEYE PÜFLEYE KASILA KASILA HİNDİ GİBİ KAFASINI, KIÇINI, BAŞINI SALLAYARAK CEVAP VERİYORSA VEYA KONUYU DEĞİŞTİRİP LAFI ÇÜRÜTÜP BAŞKA ŞEY ANLATIYORSA BİLİN Kİ BİRŞEYLER SAKLIYORDUR. BEN O ARACI ALMAM. bmwteam gibi bmw üzerine olan forumları inceleyin yaşlı bir araç alıyorsunuz ön fikir sahibi olmalısınız.
masrafsız araç diye birşey yoktur alınca hemen olmasa bile 1 yıl gibi bir vadede cebinizden mutlaka para çıkacaktır. hiçbirşey bulamazsanız lastik jant vs. gibi keyfi harcamalarınız olur. masrafsız olsa sahibi satmaz zaten.
yedek anahtar, kullanma kılavuzu aracın geçmişini ve yapılan işlemlerini gösteren bir defter varmı sorun eğer zaten bunlar varsa bilinki o araç nispeten temizdir. bir de yanınızda eğer kendinize güvenmiyorsanız anlayan birini götürün mesela ben babamla gittim araç bakmaya.
yakın zamanda 2. el bmw alan birisi olarak eğer almayı kafaya koyduysanız korkmayın derim ama turist gibi çıkmayın yola herşeyi hesaplayıp hedefiniz olan model hakkında detaylı bilgi edindikten sonra alışveriş yapın.
ciddiye alıp bu kadar şey paylaşmışsın..allah razı olsun öncelikle.. bu kadar arabadan anlıyor olsam bu sıkıntıları çekmem zaten parmakla düzen anlayacak kadar :) bu aletler en çok sorunu nerden verir mesela ,kendi imkanlarımla öncelikle hangi bölgeleri check edebilirim? bmw sahipleri bmw leri yemiş yutmuş adamlar..laf ebeliğiyle haklarından pek gelinmiyor nitekim son görüştüğüm arkadaşta kendi yazdı kendi oynadı kuru kuru baktım arabaya :) ustaya götürelim desek , kime güvenipte nereye götürceksin komple baktırcaksın. aracı hem kaporta hemde motor aksamı açısından bir yerlere göstermeye kalksam bunun masrafı ne kadardır? ve en önemlilerinden biride , benzin sorunu olacak,zira benzine param olmıcak çoğu zaman:) o açıdan piyasada bahsedilen zavoli,atiker v.s gibi sıralı sistemlerden taktırsam artısı eksisi ne olur? uygulayan usta beceriside önemli diyorlar gerçi ama
quote:
Orijinalden alıntı: nightwish1903
quote:
Orijinalden alıntı: bachree
ciddiye alıp bu kadar şey paylaşmışsın..allah razı olsun öncelikle.. bu kadar arabadan anlıyor olsam bu sıkıntıları çekmem zaten parmakla düzen anlayacak kadar :) bu aletler en çok sorunu nerden verir mesela ,kendi imkanlarımla öncelikle hangi bölgeleri check edebilirim? bmw sahipleri bmw leri yemiş yutmuş adamlar..laf ebeliğiyle haklarından pek gelinmiyor nitekim son görüştüğüm arkadaşta kendi yazdı kendi oynadı kuru kuru baktım arabaya :) ustaya götürelim desek , kime güvenipte nereye götürceksin komple baktırcaksın. aracı hem kaporta hemde motor aksamı açısından bir yerlere göstermeye kalksam bunun masrafı ne kadardır? ve en önemlilerinden biride , benzin sorunu olacak,zira benzine param olmıcak çoğu zaman:) o açıdan piyasada bahsedilen zavoli,atiker v.s gibi sıralı sistemlerden taktırsam artısı eksisi ne olur? uygulayan usta beceriside önemli diyorlar gerçi ama
banada harita gibi olmuş arabaları kusursuz diye çok kaktırmaya çalıştılar ama en iyi usta kendinsin benim içime sinmedikten sonra alemi cihan olsa o usta bana arabayı beğendiremez. açıkçası aracın dışına bakıp beğendikten sonra ve içine oturup kullanılan kısımları direksiyon vites topuzu pedallar plastik aksam inceleyip beğendiysen kendi çapında aksesuarları kontrol et camları varsa sunroofu klimayı çalıştırıp bak. açıkçası biz arabayı alırken kendimiz beğendik ve altı üstü bir çuval civata diyerek ustaya falan göstermedik usta bize araba kötü dese ne olur demese ne olur. önemli olan samimi bir satıcı bulmak o çakal satıcılardan ve komisyonculardan uzak dur. sahibinden bir araç ara. plakaları ilanlarda gizlenmemişse trafikten plakaları sorgula 1 ay önce ruhsatı el değiştirmiş araç belliki komisyoncunun elindedir. gidip bakmaya bile gerek yok.
LPG tavsiye ederim ben bağlattım daha 3. depoyu tüketiyorum memnunum babam 15 yıldır lpg li araç kullandığı için huyuna suyuna bende alışkınım lpg nin. bazı incelikleri vardır makinanı iyi tanıman lpg ye geçmeden önce benzinde saat gibi çalışan bir aracın olmalı. ama iyi bir ustaya emanet et kendi arabası gibi davransın benzine paran yetmeyip gezemedikten sonra aracın bir kıymeti yok.
Wolfsburg'tan München/Bavyera'ya selamlar!
slm arkadaşlar suan 2004-2005 model e60 kasa bmw 5.20i lere bakıyorum .. bütün ilanlarda 2200 motor gorünce moralim bozulmustu ama 6-7 tane 2000 motorlu buldum ..gerçekten 2000 motor varmı yoksa hatalı ilanmı ? eğer varsa onerirmisiniz 63-65.000 tl civarı fiyatları var uygunmudur ?
2003 yılında üretilmeye başlanan e60 5.20 ler 2200 cc , taki 2007 yılına kadar 2007 yılından sonra 5.20 ler 1995 cc oldu.
bu ilanda 2000 cc oldugu yazıyor .. adama mesaj attım araç kaç motordur diye .. 2000 cc dedi oda ? .. bu olay biraz karıştı
motor kodu N46B20 ben 2007 de 2000 oldu biliyordum ancak makyajdan öncede değişmiş olabilir... N46B20 motorlar 2004 te üretilmeye başlanmış... biraz araştırıp size daha net bilgi verebilirim umarım.
M54B22 2200 cc olan motor 2003-2005 E60/E61 52 arasında 5 serisinde görev yapmış...... ancak tam yıl sonlarında değişmemiş olabilir.... siz genede sorun ilan bakarken n46 motormu 2000cc mi diye....
kafam iyice karıştı benimde .. 2000 cc yazanlardan 6-7 tane var birde ... yani 2000 cc secenegi varsa bile sağlıklımıdır .. neden 6-7 tane vardır onu düşünüyorum
belirli dönemden sonra gelenler 2.0 dır belki ....
Anladım Çok teşekkür ederim ilginiz için
galerilerin getirdikleride farklı motor olabilir. 316i lerde var çünkü bu farklılık bazıları 1600 bazıları 1800 cc
Merhaba arkadaslar topinize ilk defa yazıyorum. daha önce cok bmw kullandım ama hic bmw 'em olmadı kulaktan dolma bilgileri tutup size anlatmicam zaten alman malı gerisini konusmaya gerek bile duymuyorum.. Ve bu son günlerde bmw z4 almayı planlıyorum önümüzdeki 1 ay içinde falan bilgi toplamak istiyorum kararsız kaldım simdiye kadar kullandıgım aracların cogu düz vitesti su anda passat 1.6 fsı 2007 model kullanıyorum z4 te 2.0 manuel 2.2 otomatik ama cok az var 2.5 otomatik var gönül istiyor istanbul trafiginde otomatik vites alınsın ama 2.5 lik benzin yakıtı beni korkutuyor bunun hakkında bir bilginiz varmı. birde alacagım z4 2004 ve 2008 model arası olacaktır. ilginize teşşekür ederim.
gamblerbarbo-E90 320d 184 HP siparis ettik 19 unda
Beyler 94 model 3.18i alınır mı? LPG'lisi çok yakar mı?
bmw ler genel olarak km ye baglı bmw için 150 bin km sonrası masraflı arabalar diyorlar dostum .. ama lpg li fazla yakcanı düşünmüyorum..
Yedek parçaları çok zor bulunur ve pahalı olur diyorlar, ona ne diyorsunuz? Sorularımın çok basit kaçtığını biliyorum ama idare edin artık.
yedek parçaları zibil gibidir her yerde bulunur aynı parçanın 300 tl ye orijinalinide alırsınız, araştırırsanız 75 tlye yine alman malı yan sanayisinide alabilirsiniz parçasına göre hurdacılar sitesinden gidip çıkmasını da alabilirsiniz. çıkmalardan bile yeni gibi çıkma adı verilen kategorilere bile ayrılabilirsiniz. büyük şehirde yaşıyorsanız herhangi bir konu hakkında yapılmaz,bulunmaz edilmez diye düşünmek bana bu devirde cahillik gibi geliyor.