Şimdi Ara

Alman çoban köpeği besleyenler ?(yardım lütfen)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
21
Cevap
0
Favori
6.707
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaşlar 11 Ekimde 5.ayını dolduracak dişi bir alman çoban köpeği(alman kurdu) sahibiyim.Ancak ciddi sorunlarım var köpeğimle.

Köpeğe 2 kişi bakıyoruz (teyzem ve ben) ancak çok hareketli.Dışarı gezdirmeye çıkartamıyorum hep önden çekiştiriyor tasmasını ve sürüklüyor neredeyse.Önceleri canı yanmasın diye gidiyordum ancak bunun yanlış olduğunu öğrendim ve artık ben onu çekiyorum, fakat alışacak gibi değil.Bıktım artık bu başı buyruk davranışlarından.Sanırım teyzemle onu çok şımarttık, aşırı sevgi gördüğünden böyle davranıyor diye düşünüyoruz.Fiziksel bir zarar görmeyeceğini anladığı için böyle yapıyor olabilir mi?Ancak bağırıyorum lakin hiç takmıyor.

Biraz araştırmalarım sonucu "gentle dog" adında bir tasma olduğunu ve bunun çekiştiren köpekler için uygun olduğunu öğrendim ve bunun siparişini verdim.Bu doğru mudur acaba? Köpek besleyip tecrübe sahibi olmuş arkadaşlardan yardım rica ediyorum, ne yapmalıyım, nasıl yürüme eğitimi vermeliyim? Bir de ön ayaklarıyla tanıdığı tanımadığı insanların üzerine zıplıyor ve çok rahatsız ediyor.(beline kadar çıkıyor ayaklarıyla ve kirletiyor akabinde insanların kıyafetlerini hoşlanmıyor kimse)Hadi biz alıştık ama önüne gelen herkesle oyun oynamaya çalışması, onu sevmek isteyene güleryüz göstermesi canımı sıkıyor.

Not: köpeğim bahçede geniş sayılabilecek bir alanda duruyor. Okuyup vakit ayırdığınız için çok teşekkür ederim, hayırlı günler.

• daha 5 aylık eğıtım verilebilir senin o çekiştirme işine tasma eğitimi denir eğitim aldır köpeğe bırak çekiştirmeyi senin elın dısında başkasından yemek yemez
  • quote:

Orijinalden alıntı: Beetle Juice

daha 5 aylık eğıtım verilebilir senin o çekiştirme işine tasma eğitimi denir eğitim aldır köpeğe bırak çekiştirmeyi senin elın dısında başkasından yemek yemez
    Eğitim için erken deniyor ama? en az 7-8 aylıkken verilmesi doğru olurmuş, köpeği aldığım çiftlikteki eğitmen arkadaş söylemişti.Bu tasma eğitimini tek başıma kazandırmamın bir yolu yok mu?Eğitime zaten vericem ama şimdilik onu gezdirmek istiyorum ve şu tavrıyla gezdiremiyorum,bahçeye kapandı.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Guest-E6A755909

Eğitim için erken deniyor ama? en az 7-8 aylıkken verilmesi doğru olurmuş, köpeği aldığım çiftlikteki eğitmen arkadaş söylemişti.Bu tasma eğitimini tek başıma kazandırmamın bir yolu yok mu?Eğitime zaten vericem ama şimdilik onu gezdirmek istiyorum ve şu tavrıyla gezdiremiyorum,bahçeye kapandı.

Alıntıları Göster
    valla benım alman kurduna ben tasma eğitimi verememiştim çok sabır ıstıyen zor bir iş ama nasıl yapılacağını şöyle anlatayım tasma boyu kısa olacak hergun en az 4 defa 1 saat dizinin dibinde dolaştıracaksın ama ben yapamamıstım

• quote:

Alıntıları Göster
    Bazı köpekler için gezdirme eğitimi gerekebilir çünkü nasıl yürüyeceğini bilmezler. Ayrıca daha 2 aylıkken bile öğreneceği eğimtimler var. Hayır gibi. Onun için her eğitimin zamanı farklı. Daha çok küçük zaten bebek o. Çok fazlda şımamartmamaya çalış yoksa sen onun değil o senin sahibin olur. Bahçede yrüme egzersizlerine başlayabilirsin

• quote:

Orijinalden alıntı: Kraven

Bazı köpekler için gezdirme eğitimi gerekebilir çünkü nasıl yürüyeceğini bilmezler. Ayrıca daha 2 aylıkken bile öğreneceği eğimtimler var. Hayır gibi. Onun için her eğitimin zamanı farklı. Daha çok küçük zaten bebek o. Çok fazlda şımamartmamaya çalış yoksa sen onun değil o senin sahibin olur. Bahçede yrüme egzersizlerine başlayabilirsin

Alıntıları Göster
    Cevaplar için çok teşekkür ederim, sanırım eğitim aldırmadan benim yapabileceğim bir şey değil :( 2 ay daha böyle sabretmek gerekecek.

@rising; Hocam sen eğitim aldırdın dimi köpeğine?

• quote:

Orijinalden alıntı: Syn7ax

Cevaplar için çok teşekkür ederim, sanırım eğitim aldırmadan benim yapabileceğim bir şey değil :( 2 ay daha böyle sabretmek gerekecek.

evet aldırdım izmir urlada aldırmıştım biraz tuzlu oluyor ama işe yarıyor tasmasını çıkarıp dolastırabılıyordum
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

quote:

evet aldırdım izmir urlada aldırmıştım biraz tuzlu oluyor ama işe yarıyor tasmasını çıkarıp dolastırabılıyordum

Alıntıları Göster
    Hocam ne kadara geldi ücreti ? Birde her dediğini dinleyecek konuma geldimi eğitimden sonra?Yani zahmet olmazsa eğitimden önceki tavırlarını ve sonrakini halini kısaca yazarsan memnun olurum.Çok moralim bozuk sabahtan beri umutsuzluğa kapıldım resmen.Çok teşekkür ederim cevapların için.

• quote:

Hocam ne kadara geldi ücreti ? Birde her dediğini dinleyecek konuma geldimi eğitimden sonra?Yani zahmet olmazsa eğitimden önceki tavırlarını ve sonrakini halini kısaca yazarsan memnun olurum.Çok moralim bozuk sabahtan beri umutsuzluğa kapıldım resmen.Çok teşekkür ederim cevapların için.

Alıntıları Göster
    valla eğıtımden sonra enerjisini hiç kaybetmemişti hoplayıp zıplıyordu ancak sahibinden başkasının da sözünü dinlemiyor yanı hayır gibi vb komutları kardeşım verınce tınlamıyordu zaten biz köpeği bekçi amaçlı aldığımız için kendinide ona buna cok sevdirmiyordu ama bana karsı olan tavırları falan değişmişti mesela ben kızınca korkuyordu

fiyatına gelince benim eğitmenler tanıdık olduğundan ben 350 dolara hallettım ama duz fıyatını bılemem bırde benım dedığım olay 5-6 sene oncekı olay

• quote:

quote:

Alıntıları Göster
    bende yaklaşık 5 yıldır alman kurdu bakıyorum daha öncesinde de köpeklerim oldu

benim taktiğimi söyleyim ki bunu eğitimci tarafından da doğrulattım

köpek deli gibi etrafa gitmek isteyince zinciri hafif havaya doğru çırp yani dalga yapsın o dalganın ucuda gidip köpeğe çarpsın

başta etki etmemişti ama zamanla köpek gitmek isteği karşısında dalga yapacağımı bildiği için bi süre sonra deli gibi gitmeyi bıraktı

ayrıca kenarda köşede koku alıp gitmek istediyse sende git alman kurdu çok sever kokuyu böylece köpek sendeki sevgiyi görsün ve onu üzmemiş olursun

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi isviçreli bilim adamı -- 8 Ekim 2009; 14:00:55 >

• quote:

Orijinalden alıntı: isviçreli bilim adamı

bende yaklaşık 5 yıldır alman kurdu bakıyorum daha öncesinde de köpeklerim oldu

benim taktiğimi söyleyim ki bunu eğitimci tarafından da doğrulattım

köpek deli gibi etrafa gitmek isteyince zinciri hafif havaya doğru çırp yani dalga yapsın o dalganın ucuda gidip köpeğe çarpsın

başta etki etmemişti ama zamanla köpek gitmek isteği karşısında dalga yapacağımı bildiği için bi süre sonra deli gibi gitmeyi bıraktı

ayrıca kenarda köşede koku alıp gitmek istediyse sende git alman kurdu çok sever kokuyu böylece köpek sendeki sevgiyi görsün ve onu üzmemiş olursun

Alıntıları Göster
    @rising; Anlıyorum demekki öyle yada böyle işe yarıyor eğitim.

@xxxtitan; Dediğinizi deneyeceğim teşekkür ederim.

• quote:

valla eğıtımden sonra enerjisini hiç kaybetmemişti hoplayıp zıplıyordu ancak sahibinden başkasının da sözünü dinlemiyor yanı hayır gibi vb komutları kardeşım verınce tınlamıyordu zaten biz köpeği bekçi amaçlı aldığımız için kendinide ona buna cok sevdirmiyordu ama bana karsı olan tavırları falan değişmişti mesela ben kızınca korkuyordu

fiyatına gelince benim eğitmenler tanıdık olduğundan ben 350 dolara hallettım ama duz fıyatını bılemem bırde benım dedığım olay 5-6 sene oncekı olay

Alıntıları Göster
    eğitim tasması alman iyi olmuş normal zamanlardada onu kullanırsın ekstradan bi tasma daha almana gerek yok, bazıları dış kısmı iğneli, dişli olan tasmaları ters çevirip iğneler köpeğin boynuna gelicek şekilde kullanıyo bu da alternatif bi çözüm olabilir pek tavsiye etmesemde,
    hoplama zıplama olayına gelince dediğin gibi aşırı şımartmaktan kaynaklanıyo sadece bağırmakla olmaz her istemediğin davranışında burnunun üst kısmına vur sert bi şekilde, elinle sık, sürekli yaptığın zaman vazgeçer o davranışlarından

• quote:

Orijinalden alıntı: get a life

eğitim tasması alman iyi olmuş normal zamanlardada onu kullanırsın ekstradan bi tasma daha almana gerek yok, bazıları dış kısmı iğneli, dişli olan tasmaları ters çevirip iğneler köpeğin boynuna gelicek şekilde kullanıyo bu da alternatif bi çözüm olabilir pek tavsiye etmesemde,
    hoplama zıplama olayına gelince dediğin gibi aşırı şımartmaktan kaynaklanıyo sadece bağırmakla olmaz her istemediğin davranışında burnunun üst kısmına vur sert bi şekilde, elinle sık, sürekli yaptığın zaman vazgeçer o davranışlarından

Alıntıları Göster
    Aslında aldığım tasma eğitim tasması değil (yani dikenli bi tasma değil) henüz elime ulaşmadı ancak öyle bir tasma olmadığını biliyorum.Bir de ben hayvana vurmak taraftarı değilim, doğru bir davranış olduğuna emin misiniz?

• quote:

Orijinalden alıntı: scary.

Ya lütfen saçmalamayalım. O ne demektir ya burununa vur hemde sertçe sık. Köpek beslemiyorsundur umarım... Yanlış yaptığında seninde en hassas yerini sıksalar vursalar nasıl olur ? İnş. köpek beslemiyorsundur eğer besliyorsan acıyorum o hayvna...

• quote:

Orijinalden alıntı: Kraven

quote:

Ya lütfen saçmalamayalım. O ne demektir ya burununa vur hemde sertçe sık. Köpek beslemiyorsundur umarım... Yanlış yaptığında seninde en hassas yerini sıksalar vursalar nasıl olur ? İnş. köpek beslemiyorsundur eğer besliyorsan acıyorum o hayvna...

Alıntıları Göster
    Arkadaşlar bir de eğitim için tavsiye edebileceğiniz noktalar var mı istanbul içinde? Daha önce köpeklerine eğitim aldırmış arkadaşlar fiyatlarıyla birlikte belirtebilirlerse sevinirim.Bugün bir eğitmenle görüştüm 700 euro fiyat verdi, 1 ay sürüyor ve son 1 haftasında siz de katılıyorsunuz eğitimlere dedi.700 euro çok değil mi ?

• quote:

Orijinalden alıntı: TrüflüEbiTen

Bu mesaj silindi.
    Hocam yazdıklarında haklısın, dediğin gibi oldu cidden.Bu dediklerini uygulayacağım.Bu arada msn'i pm'den atıyorum eklersen sevinirim.Çok teşekkürler yardımların için.
  • Öncelikle eğitimden başlayayım , isterse köpek 5 aylıktan önce olsa bile olsa temel itaat verilir ama eğitmen için biraz zor olcağı için sana erken demiştir( oyun döneminde olduğu için fazla oyuncudur ).
    Temel itaati verdirmeden önce senin hayırı öğretmen gerekiyor. Çekiştiriyor demişsin çekiştirmeyi önlemek için dikenli-boğma eğitim tasmasıyla bunu yapabilirsin rahatça önlersin. Üzerine zıpladığında da dizini öne doğru getirerek hayır komutunu vereceksin( bir müddet sonra üzerine zıplamaz ve hayır komutunu da yavaş yavaş öğretmiş olursun ). Köpekler için bu böyledir istemediğin bir şeyi yaptığı zaman sevmeyeceksin ve uyaracaksın eğer tersine seversen o hareketi tekrarlar.

Daha başka soruların olursa pmden yardım edebilirim (ileri itaat , alan savunma , guard vs) ...
  • quote:

Orijinalden alıntı: Maruk^ard

Öncelikle eğitimden başlayayım , isterse köpek 5 aylıktan önce olsa bile olsa temel itaat verilir ama eğitmen için biraz zor olcağı için sana erken demiştir( oyun döneminde olduğu için fazla oyuncudur ).
    Temel itaati verdirmeden önce senin hayırı öğretmen gerekiyor. Çekiştiriyor demişsin çekiştirmeyi önlemek için dikenli-boğma eğitim tasmasıyla bunu yapabilirsin rahatça önlersin. Üzerine zıpladığında da dizini öne doğru getirerek hayır komutunu vereceksin( bir müddet sonra üzerine zıplamaz ve hayır komutunu da yavaş yavaş öğretmiş olursun ). Köpekler için bu böyledir istemediğin bir şeyi yaptığı zaman sevmeyeceksin ve uyaracaksın eğer tersine seversen o hareketi tekrarlar.

Daha başka soruların olursa pmden yardım edebilirim (ileri itaat , alan savunma , guard vs) ...
    Yanıtlarınız için sağolun lakin bu dikenli tasmaları yalnızca profesyonel eğitmenlerin kullanabileceği, aksi takdirde köpeğe zarar verilebileceği söyleniyor.Ben de böyle bir tasma almak istiyordum fakat bu yönde bir uyarı alınca gentle dog tasmasına yöneldim.Çünkü amatörüm bu konuda, köpeğe zarar vermek yada yanlış bir şey yapmak istemem.Eğer sakıncası yok diyorsanız böyle bir şeye de yönelebilirim..

• quote:

Yanıtlarınız için sağolun lakin bu dikenli tasmaları yalnızca profesyonel eğitmenlerin kullanabileceği, aksi takdirde köpeğe zarar verilebileceği söyleniyor.Ben de böyle bir tasma almak istiyordum fakat bu yönde bir uyarı alınca gentle dog tasmasına yöneldim.Çünkü amatörüm bu konuda, köpeğe zarar vermek yada yanlış bir şey yapmak istemem.Eğer sakıncası yok diyorsanız böyle bir şeye de yönelebilirim..

Alıntıları Göster
    :)))
    arkadaşlar ben dövün demiyorum, bu yöntemide kafamdan uydurmadım bi köpek çiftliğini gezerseniz aynısını onlarında uyguladığına şahit olursunuz, arkadaşın dediği gibi bende yanlış bişey yaptığımda hafifte olsa canımın yanmasından hoşlanmam ama aramızdaki temel fark ben insanım ne kadar çok sevsenizde karşınızdaki canlının düşünmeyen bi canlı olduğunu unutmayın sevgiler :))

• quote:

:)))
    arkadaşlar ben dövün demiyorum, bu yöntemide kafamdan uydurmadım bi köpek çiftliğini gezerseniz aynısını onlarında uyguladığına şahit olursunuz, arkadaşın dediği gibi bende yanlış bişey yaptığımda hafifte olsa canımın yanmasından hoşlanmam ama aramızdaki temel fark ben insanım ne kadar çok sevsenizde karşınızdaki canlının düşünmeyen bi canlı olduğunu unutmayın sevgiler :))

Ben köpeğe vurarak eğitim veren bir eğitmenin bilgisinden şüphe ederim. Köpeklerin aklı vardır ama fikri yoktur. Bizim ise fikrimiz de vardır aradaki fark bu. Ne yani insan değil diye diğer canlılara vurabilirmiyiz... Bu hakkı bize kim veriyor ?
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.