Şimdi Ara

Almanca öğrenmek??

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
9
Cevap
0
Favori
478
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
    Yaşım 16 ve Türkiye de o kadar yıl okul okuyup hiç bir baltayla sap olamayacağımı düşünüyorum. Almanca öğrenip oraya, dayımların yanına yerleşme gibi bi hayalim var en azından Almanca öğrensem burda birşeyler yapabileceğimi düşünüyorum.
    Fakat nereden başlayacağımı hiç bilmiyorum. Bana önerileriniz nelerdir. Fakat genellikle daha az ve daha iyi kaynaklardan öneri yapmanızı isteyeceğim, çünkü çorba olmasınıda istemiyorum.
    Teşekkürler...

Edit: Arkadaşlar memrise diye bi uygulama buldum, ben mobil android üzerinden erişim sağlıyorum, bütün güzelliklerinden yararlanabilmek için hile li versiyonunu indirdim.

Eğer ilgilenen arkadaşlar varsa Almanca ile ilgili şiddetle tavsiye ederim, ben şuan neredeyse a1 seviyesinde 100 e yakın kelime öğrendim. Burayı haftalık editlemeyi düşünüyorum gelişmelerimle ilgili.
    Memrise ı tavsiye ederim.

Edit; 1 HAFTA SONRA

Arkadaşlar merhaba size bir hafta önce Memrise uygulamasına başlayacağımı ve burda gelişimlerimi kaydedeceğimi söylemiştim.
    Almanca öğrenmek??

A2 seviyesine geçtim kullandığım uygulama da, biraz zevkli birazcık yorucu ama güzel geçti, tavsiye ederim. Toplamda 5.30 saat çalışmışım bi hafta da, ben bu kadar az gelmesini beklemiyordum açıkçası, zaten ilk günlerdeki hevesle bütün enerjimi verdiğim için bu kadar erken bitti tahminim, 198 kelime öğrendim bu hafta yeni seviye ye geçmemeye karar verdim, öğrendiklerimi tekrar edip sağlamlaştırmayı düşünüyorum. Almanca öğrenmek??
    Almanca öğrenmek??

İlk gün lerdeki hevesle zaten iyi yol yapmışım, daha sonra tabii bu heves normal olarak azaldı, ama vazgeçmek yok, Almanca öğrenmek??

Pazar günü bi ara verdim sonra aynı rutin günde yarım saat çalıştım tok kafayla, Almanca öğrenmek??
    Almanca öğrenmek??
    Almanca öğrenmek??

Zaten sonra sonra devamı geliyor, acele etmeye de gerek yok, ama salmayın da arada tutturun.
    Birde yatmadan önce bi 10 dk her öğrendiğim ünite/konu daki kelimelere göz atıyordum, uykum yoksa hepsini tekrar etmeden yatmıyordum, şu anlık bi gruba katılmadım almanlar la ilgili ama b seviyelerine geldikten sonra düşünüyorum, önerileriniz varsa dinlerim.

Son olarak A1 seviyesinden favori cümlem ile veda ediyorum, A2 seviyesi bittiğinde görüşmek üzere..

-Was denkts du?

— wie schön

-Danke, bis später, gut nacht bitte..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tr_rookie_ -- 4 Mart 2021; 1:51:12 >

• Selamlar Güzel dostum keyfin yerindedir belki bu söylüyeceklerim bir abi tavsiyesi gibi algılayabilrisin ya da ya bu kim ne boş yaptın bro da diyebilirisin seçim senin.

Şimdi güzel kardeşim baltaya sap olma düşüncesi bence yanlış azim oldukça başarırsın fakat o motivasyonu bulamak sana kalmış hayatın bir yere kaçtığı yok aşırı bir özel durumun yoksa, anın tadını çıkara çıkara yaşamnı gelecek konusunda fazla kaygılanmamı söylerim sonuçta kimler kimler nelere sap oldu nelere balta.

Öncelikle sana tavsiyem klasik olucak belki ama: Grammer öğrenek başla derim ama grammerin yanında vocaplary de kas kelime öğren memrise yahşidir fakat pahalıdır eğer abi ben bunun altında kalkarım dersen anki temiz uygulamadır işini görür.

Not:Memrise ya da anki tarzı uygulamara flash card denir dostum araştırıp senin gönlüne hitap edeni bulurusun.

Bol bol dizi film göm ama altyazılı izle böyle hoşuna giden film türlerinde izle ha bide önceden izledğinin bir filmin almanca duplı halini izle daha iyi oluyor misal ben skyrimi diye bir oyunu bitirdikten sonra (Belki 6 ya da 22 kere bitirmişimdir) Almanca halinde bitirdim bayada katmerli oldu sardı yani anlıyacağın.

Kesinlikle bir almanca guruba ya da mizah sayfasına gir adamların mizahlarını öğren çünkü bir çok yabancı dil öğrencisinin yaşdağı sıkıntı adam akıcı konuşuyor fakat konuştuğu dilin slang lerini bilmiyor sonra sokak ağızlarını bilmiyor memeleri kaflarnı bilimiyor ne demek istiyorsun abi dersen sen şimidi akıcı Türkçe konuşan bir almana kanka kenan komutanda ne kıral adamdı dersen adam böl böl bakar aynı şekilde bir alman sana "ıch lel" neydi derse kalmam giibi.

Grup olarak tavsiyem şöyle misal örnek olarak basketball seviyorsundur ya da misal csgo seviyorsun böyle bu oyunların minik gurupları toplulukları var orada iyi mizah döner oralara katıl derim çünkü yapacağın bu eylem senin hedefin olan dile yazmanı be okumanı geliştirecek ilk zamanlar sana" bu kim,yazmayı öğrende gel" diyenler olucak sen orada yazmaya devam et sonuçta hedefi kesin olan için mazaretler batmaz bile

Kaynak olarak dw diye bir almanyanın trt gibi bir şey orada takıl saten youtube sana dil edinim üzerine tonla videolerı gösterecek grammerde bulursun her şeyde ama altınız çiziyorum ingilizce kaynaktan çalış sonra ingilizce kaynaktan çalıştıktan sonra kafan ağrımasın benden söylemesi sende yavaş yavaş anlıyacaksın

Ama EN BÜYÜK TAVSİYEM SABIR VE DİSİPLİN dostum iyi geceler.

• yorgan kullanıcısına yanıt
    Çok güzel konulara değinmişsiniz hocam, tavsiyelerinizi dikkatle okudum, söylediğiniz gruplar a girmeyi ve film izlemeyi az fazla kelime bilgisine sahip olduktan sonra yapacağım. Yani şuanlık memrise işimi görüyor gibi, başka uygulama lara pek bakmamamın sebebi çorba olmasından korktuğum içindi, fakat bana bahsettiğiniz uygulamaları daha deneyimlemediğim için ufaktan göz atmayı düşünüyorum, çünkü daha önce "busuu, cake, simpler, duolingo" gibi uygulamalara ingilizce geliştirmek için girmiştim fakat içinde kaybolmam ve motivasyon kaybı dışında pek bi zarar veya yararını gördüğümü söyleyemem.
    Teşekkürler hocam.
    Sağolun 🙏

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tr_rookie_ -- 27 Şubat 2021; 4:50:37 >
  • yorgan kullanıcısına yanıt
    Hocam peki" ich lel " tam olarak ne oluyor? :)
    Kaldım şuan dediğiniz gibi, az araştırdım ama bulamadım.
  • tr_rookie_ kullanıcısına yanıt

Pardon ich lel değil hatam benim ich-iel bir reddit gurubu reddite böyle almanların inci sözlüğü gibi bir yer yani :)

• Yaşın çok genç eğer yurtdışı düşünüyorsan bilmiyorum hangi bölümü düşünüyorsun ama doktorluk yada akademisyenlik düşünüyorsan C1 diğer meslekler için ise B2 yeterli olacaktır diye düşünüyorum. Bu arada iyi bir Alman üniversitesine kabul almak için büyük ihtimalle sosyal olarak çok aktif olmak gerekir. (Çok bir bilgim yok sadece tahmin ediyorum.) Liseyi bitirdiğinde iyi bir Almanca seviyesi elde edeceğini düşünüyorum. Önerilerimi sıralayacağım ama bunlar benim kişisel tecrübelerimde çıkardığım şey yanlış olabilir.

1. Kesinlikle bir Almanca kursunu yazılma nedeni ise çok büyük bir kısmı belirli bir saat içinde sana kuru bitirtir. Ama senin anlayıp anlamamam ve daha da önemlisi bu dili sindirip sindirmemen adamın umurunda olmaz adam parası alır ben sana anlatım bundan sonrası sende sen çalışacaksın der.
    2. İlk başta Menschen kitabını al onlarda başlaya bilirsin o ünitenin sonunda bulunan kelime, gramer ve kalıp cümleleri yutacaksın. Youtube'den gramer konusunun dersini bulup izleyeceksin. İstersen udemy gibi yerlerdende ders satın alabilirsin. (Bence çok gerekli değil.)
    3. Dil dile deymeden öğrenilmiyor gerçekten. Bundan kasıt konuşma yeni bir sosyal medya hesabı aç sadece Almanları ekle ve onlarla konuşmaya başla hellotalk v.b. uygulamalarıda kullanabilirsin. Kursa vereceğin parayı bir hocaya verip konuşma dersi alabilirsin bunun daha faydalı olacağı yönündeyim.
    4. Son olarak kalıp cümleler gerçekten önemli dizileri izleyeceksin hatta bir diziyi en az 3-4 defa izleyeceksin hikayeler okuyacaksın. Türkçe altyazılı sonra Almanca altyazılı en son olarakta altyazısız izleyeceksin. Bu iş zaman, sabır ve çok çalışmadan geçiyor.

• Look At Me kullanıcısına yanıt
    Hocam öncelikle tavsiyeleriniz için teşekkürler. Şu aralar düşündüğüm akademisyenlik, doktorluk gibi hedeflerim yok, belki ilerde olur bilemem.

Almanca kursu ile ilgili corona bitince gitmeyi düşünüyordum ama sizin dediğiniz tavsiye ye ve tecrübelerinize bakarak araştırma kararı aldım, eğer öyleyse zaten İnternet işimizi görür.

Memrise da ufaktan kelime bilgisine sahip olduktan sonra önerdiğiniz kitabı alabilirim, şuanlık acelem yok.

Konuşma olarak avantajlıyım, kuzenim var Almanya da her yaz gelirler türkiye ye, o zamanlar onunla pratik yapabiliriz. Onun dışında hellotalk vb. Uygulamalardan bi kaç örnek verebilirmisiniz iyilerden, kendime uygun olanı seçtikten sonra onunla yola devam etmek doğru bir hareket olacaktır.

Teşekkür ederim hocam.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Rusça Öğrenmek
    14 yıl önce açıldı
    ingilizce öğrenme
    6 ay önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: tr_rookie_

Hocam öncelikle tavsiyeleriniz için teşekkürler. Şu aralar düşündüğüm akademisyenlik, doktorluk gibi hedeflerim yok, belki ilerde olur bilemem.

Almanca kursu ile ilgili corona bitince gitmeyi düşünüyordum ama sizin dediğiniz tavsiye ye ve tecrübelerinize bakarak araştırma kararı aldım, eğer öyleyse zaten İnternet işimizi görür.

Memrise da ufaktan kelime bilgisine sahip olduktan sonra önerdiğiniz kitabı alabilirim, şuanlık acelem yok.

Konuşma olarak avantajlıyım, kuzenim var Almanya da her yaz gelirler türkiye ye, o zamanlar onunla pratik yapabiliriz. Onun dışında hellotalk vb. Uygulamalardan bi kaç örnek verebilirmisiniz iyilerden, kendime uygun olanı seçtikten sonra onunla yola devam etmek doğru bir hareket olacaktır.

Teşekkür ederim hocam.

Uygulamalar konusunu pek bilmiyorum. Ben sadece hellotalk ve speaky kulanıyorum. Ama bir hocadan konuşma dersi almanda fayda var. Özellikle kur bitiminde yanlışları söylemesi açısından.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.