Şimdi Ara

İtalyanca öğrenmek ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
15
Cevap
0
Favori
13.472
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Oldum olası bu dile karşı bir sempatim vardır. Kulağa çok hoş geliyor. Aranızda italyanca bilen var mı ? Öğrenmesi nasıl zor bir dil midir ? Öğrenenler nasıl öğrendi ? Güzel kaynak biliyorsanız paylaşırsanız sevinirim.

• İtalyanca öğrenirsen bir de az biraz uğraşmayla Fransızca öğrenmiş olursun. Ben Fransızca kursuna gittim çok eğlenceli bir dil. Özellikle edebiyat, sanat, giyim ve görselliğe dair birçok şeyin Türkçe'ye Fransızcadan geldiğini görünce hem üzüldüm hem de Fransızca-Türkçe arasında ortak yönlerin bol olmasının öğrenimi eğlenceli hale geitrmesiyle sevindim.

Ben hariç diğer kursiyerlerin birçoğu önce İtalyanca kurslarına gitmiş ve bu onlara çok büyük kolaylık sağlıyordu. İtalyanca telafuzu ve okuması Türkçe'ye yakın gibi olan dil. Fransızca öğrenirken de, İtalyan'ca da öğrendiklerini Fransızca telafuzuyla söylemen gerekiyor gibi birşey. Cümle yapıları aynı sayılır. Özellikle İtalyanca bilen arkadaşlar çok rahat cümleler kuruyorlardı ilk günlerden daha.

Sana yorumum İtalyanca-Fransızca ilişkisi-faydası şeklinde oldu, başka arkadaşlar da istediğin cevapları paylaşacaklardır burada.

• quote:

Orijinalden alıntı: teknoturk

İtalyanca öğrenirsen bir de az biraz uğraşmayla Fransızca öğrenmiş olursun. Ben Fransızca kursuna gittim çok eğlenceli bir dil. Özellikle edebiyat, sanat, giyim ve görselliğe dair birçok şeyin Türkçe'ye Fransızcadan geldiğini görünce hem üzüldüm hem de Fransızca-Türkçe arasında ortak yönlerin bol olmasının öğrenimi eğlenceli hale geitrmesiyle sevindim.

Ben hariç diğer kursiyerlerin birçoğu önce İtalyanca kurslarına gitmiş ve bu onlara çok büyük kolaylık sağlıyordu. İtalyanca telafuzu ve okuması Türkçe'ye yakın gibi olan dil. Fransızca öğrenirken de, İtalyan'ca da öğrendiklerini Fransızca telafuzuyla söylemen gerekiyor gibi birşey. Cümle yapıları aynı sayılır. Özellikle İtalyanca bilen arkadaşlar çok rahat cümleler kuruyorlardı ilk günlerden daha.

Sana yorumum İtalyanca-Fransızca ilişkisi-faydası şeklinde oldu, başka arkadaşlar da istediğin cevapları paylaşacaklardır burada.

İtalyanca-Fransızca arasındaki benzerliğin çok fazla olduğunu ben de biliyorum ama fransızca kadar zor bir dil görmedim.. Bi sn kaç dil gördüm ki bugüne kadar XD Neyse demek istediğim çok zor yani.. Her fiilin her zamana göre ayrı çekiminin olması olayı çok zorlaştırıyor.. Nesnelerin feminen maskülen olması da ayrı bir dert.. 4 yıl istemeyerek fransızca görmüş birisi olarak pek de bir şey öğrendim diyemem.. Hea orası benim öküzlüğümdür 4 yıl görüp pek bir şey öğrenememek ama ısınamamıştım.. Sadece fiil çekimlerinin olduğu 100 küsür sayfalık bir konjugezon kitabı var yani.. Kolay bir dil değil..

• Fransızca'nın zorluğu konusunda haklısın sadece fiilleri göseren kalın kalın kitaplar var. O kısmı zaten zor tarafı ve herkes için zor. GS üniversitesinde okuyup iki yıl fransızca hazırlık görüp hala fransızcaya hakim olamadığını söyleyen arkadaşlarım da var. İngilizce gibi heryerde karşına çıkabilecek bir dil değil. Onun için unutması çok kolay. Ben sadece 1 kur gördüm, öğrenmek için çaba sarfettim, daha sonra bolca ses kayıtları şeklindeki derslerden faydalandım. 1 kurun tam hakkını verdiğimi düşünüyorum fakat aradan geçen yıllarda unuttum tabiki.

Yalnız öğrenidğim ve farkettiğim en güzel şey, Fransızca ve İngilizcenin cümle diziliminin aynı olması. Yani söylemek istediğin cümlenin ingilizcesini düşünüp, ingilizce kelimelerin yerine fransızca kelimeleri yerleştirerek cümle kurabilirsin.
    Ben hiç Fransızca-Türkçe iki yönlü sözlük kullanmadım, İngilizce-Fransızca iki yönlü sözlük kullandım ve faydasını çok gördüm. Kurs hocamız da bu konuda beni destekledi.

Fransızca konusunda öğrendiğim şeylerden birisi de, Fransızların sizle konuşurken yaptığınız yanlışlıkları düzeltmeye üşenmiyor olduklarıydı. Fransızca-İngilizce kavgasında, fransızlar, fransızcayı dünya dili yapma konusunda çok ateşli savaşçılar. İngilizcenin dünya dili olmasını hala hazmedemiyorlar ve bu konuda fransızca konuşmaya çalışanlara da yardımı esirgemiyorlar.

• Ben İtalyan dili bölümünde okuyorum ikinci üniversite olarak.Öncelikle İngilizce'ye göre daha zor diyebilirim,kelimelerdeki cinsiyet uyumu falan ilk başlarda baya zorluyor ama gerçekten öğrenilesi bir dil.
  • Fransızca-İngilizce sözlük kullanmama bir sebep de İngilizce ve Fransızca'nın da birçok benzer kelime içermesi. Fen ve teknoloji gibi konularda içerdiği kelimelerle de toplam kelime sayısını kat ve kat artıran ingilizce, bu haliyle fransızcaya birçok kelime vermiş. Bu da türkçe-fransızca benzerliği kurabildiğim kelimeler haricinde kalan kelimelerde de ingilizce-fransızca benzerliğini yakalayıp daha akılda kalıcı olmasını sağladı bende. Yani türkçe sözlüğe bakıp, fransızca kelimenin manasını öğrenip geçmedim. Onun yerine ingilizce karşılığına bakıp benzerlik aradım ve haliyle türkçesini de eğer bilmiyorsam bir zahmet öğrendim.
  • dil öğrenmen için zaman lazım. yani iş için falan öğrenmen lazım yani sırf işine yaraması için. bende arada heveslenip dil öğrenmeye çalışıyorum ama olmuyor sadece ing. geliştirebildim.
    sana önerim: italyanca mı öğrenmek istiyorsun? önce bir kursa git ileri seviyeye geldiğinde bol bol italyanca kitap oku. yaz aylarındada italyadaki dil kurslarına git anca böyle çok iyi geliştirirsin. yani pc başında çok iyi öğrenemezsin.ama ben olsam italyanca öğrenmezdim. ispanyolca, rusça ya da çince, japonca öğrenirdim. birde ingilizceni çok iyi geliştirmeden diğer dillere fazla yönelme.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Rusça Öğrenmek
    14 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • pimsleur dil öğrenme kitlerinden balayabilirsin işe... 30 dk'lık 90 tane ders var, bunları dinleyip öğrenirsen upper-intermediate e kadar gelebilirsin. pimsleur un eksik kaldığı yerler olarak gramer ve yazı dili öğretmemesi. pimsleurda açıklamalar ingilizcedir, faydalanabilmek için az da olsa ingilizce bilmelisin
  • İtalyanca ve ispanyolca birbirine çok benzer diye duymuştum. İtalyanca bilen İspanyolcanın %30-40 anlayabiliyormuş.
  • çekce forever
  • benimde italyanca öğrenmek gibi bir düşüncem var ama ingilizce konuşmamı yavaşlatmasından korkuyorum ingilizceden sonra başka bir dil öğrenmek ingilizceye dezavantaj verir mi konuşmanı yavaşlatır mı acaba
  • 6 ay kursa gittim anca çat pat konuşuyorum

çoğu kelime türkçe yada ingilizceye benziyor

mesele bizim ve italyanca da e
    ingilizcedeki or italyanca da o

buna benze daha bir sürü şey

zevkli ve melodik bir dil

varsa imkanın öğren ama çok çalışmak gerekir

ingilizce gibi kolay değil
  • dil öğrenmek bir çok kişi için hevestir. kullanmayacaksan, ingilizce bilmiyorsan, az biraz almanca gibi artikelli dillerden haber değilsen bulaşma.
  • Dualingo ve busuu dan italyanca derslerine bak uyelerle konus super ilerleme saglarsin.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Merhabalar, dostum konuyu 2009'da yazmışsın ama başka arkadaşlara yararlı olur diye bilgilerimi paylaşmak istedim. Bende daha önce yurtdışında üniversite eğitimi almak için dil öğrenmem gerekiyordu. Benimde tercihim İtalya'da eğitim görmek olmuştu ancak çok uzun uğraşlar sayesinde kendime uygun dil kursu bulabildim. Dante Dil Kursu, Bahçeşehir de ve İstanbul'un bazı bölgelerinde şubeleri bulunmakta gerçekten çok güzel eğitim verdiler ve unutamayacağınız örneklemelerle kendinizi geliştirip pratik yaparsanız hemen hemen ana diliniz gibi konuşabilirsiniz. Ayrıca İtalyanca Kursueşliğinde öğrendiğiniz bilgiler kalıcı oluyor kitap felan biraz zaman gerektiriyo ve yeterli olmuyor.

İtalyanca dili çok zevkli hem konuşması hem öğrenmesi telaffuzu felan muhteşem ya bana çok hoş geldi eğer bir dil öğrenmek istiyorsanız kesinlikle İtalya öğrenin yanında İspanyolca'da geliyor. İngilizce biliyorsanız öğrenebilmeniz bir nevi kolaylaşıyor sağlıcakla kalın saygılar.

Firma olarak Dante Dil Kursunu önerebilirim.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.