Bugün şu meşhur Almanya menşeili kozmetik mağazasına gittim. Şu ürün 200ml ve SKT'si 2025. ![]() Fiyatı da 55 tl. Raftaki fiyat etiketini kaldırıp altındaki kampanya öncesi fiyata baktım ve 199.90 TL yazıyordu. E be arkadaşım sen bu ürünü madem 55 tl'ye de satıp kar edebiliyorsun, sırf sezonu diye yaz mevsiminde millete neden 4 kat fazladan geçirdin? Nerede kaldı alman dürüstlüğü-disiplini? Olay aslında bu da değil. Şu an diğer departman mağazalarında da tüm yazlık ürünlerde bu orana yakın kampanya var. Yahu madem satılabiliyordu bu fiyatlara yazın neden fahiş fiyattan çaktınız millete be insafsızlar!!! < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
Almanları bile üçkağıtçı yapmışız
![](/static/forum/img/close.png)
-
-
depo masrafından kurtulmak için ucuzdan satıyorlar
bu ürünleri devasa kazanlarda beleşe yakın maliyetle üretiyorlar 55 liranın muhtemelen 40 lirası kardır
-
şu bizim milletinde etiket kaldırma huyu başka hiç bir yerde yok galiba.
arkadaş! altındaki etiket seni ilgilendirmiyor ve güncel etiket fiyatı en üstteki.senin altındaki etiket e bakarak değerlendirme yapmaman gerekiyor. fiyatının değişmesi ,ani cok yukseğe cıkması veya bi anda cok düşmesi bazı sebeblerden dolayı olabilecek şeylerdir.
örnek olarak ;
cok stoğu vardır stoğunu eritmek için maliyet veya alış fiyatına koymuştur.
ürünün sezonu geçtiği için nakit e çevirmek istiyordur uygun veriyordur
son kullanma talimatı yaklaşıyordur elinden çıkartmak istiyordur
ürünün kalitesinden memnun kalmamıştır geliş fiyatına satıp ürünü bitirmek istiyordur
vs vs vs
yani yanlış anlama ama gittiğiniz magazalarda etiketleri kaldırarak altındaki fiyattan alamıyorsunuz onun için boşa etiketleri kurcalamayın:) esnafı bu hali getirenleri kurcalayın. ben yıllarddırrr 10 yıl boyunca fiyatı değişmeyen ürün sattım. ama malum durumdan dolayı 1 yılda 10 kat artan ürünlerimde oldu artık. bunun sebebi benmiyim? etiket değiştirerek? etiket değiştirmezsek enflasyon a yenik mi düşelim? halk dilinde karı kediyemi yükliyelim? çoğu esnaf rafındaki ürünü toptancısından ucuza satıyor aldığı fiyata satamıyor. esnaf kar suyu gibi eriyip gidiyor içten içe batıyor.
-
Nerede 55 TL , hemen alalım,önümüzdeki yaza stoklayaım.
Memleket o hale geldi ki bugün aldığın yarından ucuz.
Resmen her ev stok ambarına döndü bazı sarf malzemelerde (deterjan,sabun, WC kağıdı, Mutfak kağıdı, sıvı yağ vs.)
Bu arada Almanyada da benzer şey oluyor, kışın yazlık ürünler ucuzluyor. Ben genelde oradan getirtiyorum bu tür ürünleri gelip gidenlerle.
Ed,t: Rosmann'mış.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi realgs -- 17 Ekim 2022; 10:49:14 > -
İyi ki online satılan ürünlerin fiyatlarını tutan akakçe, epey, cimri gibi internet siteleri var. İndirim gerçek mi yoksa bindirim mi, geçen ayki fiyatı ne, 6 ay önceki fiyat ne görebiliyorsunuz. Yoksa Alman firması bile yerli esnaf gibi böyle Şark kurnazı olup çıkıyor.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hitokiri_johndoesai -- 19 Ekim 2022; 12:36:50 > -
ülke ve dünya gündeminde yaz. alman sevici arkadaşlar linç ederler.
anlatamıyoruz; ESKİ ALMANYA YOK!
-
Bahsettiğin mağazayı kim işletiyor? Almanlar mı, Türkler mi?
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X