Şimdi Ara

Almanyadan iphone almak ve gümrük pazar gününe denk gelirse?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir (1 Mobil) - 3 Masaüstü1 Mobil
5 sn
26
Cevap
1
Favori
1.783
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Tur tarihleri değişti moralim bozuldu.Bilgisi olan arkadaşların yardımına çok ihtiyacım var?Tur pazar günü Berline iniş, 1 hafta sonra pazar günü münihten dönüş şeklinde.arada otobüsle prag,budapeşte,viyana turu var.pazar Berlinde mağazalar kapalı dimi? Nerden iphone alıcaz?alsak bile dönüşte pazar günü tax free işlemleri için gümrük ofisleri kapalı olur havaalanında dimi? Offf offf lütfen bilgiye ihtiyacım var.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Hocam 1 hafta vaktin var telefonu alacak yer bulursun herhalde . Tax free memurları 7/24 çalışmak zorunda diye biliyorum

• Pazar akşamı berlinden prag a geçilecek.Haftaya pazarda viyanadan münih havaalanına geçilecek direkt.teli viyanadan alsak, dönüşte münih havaalanından tax free alabilir miyiz? Gümrük ofisleri pazar günleri çalışıyor mu Almanyada? Arkadaşlar bilenler söylesin lütfen.

• focus kullanıcısına yanıt
    Hocam zaten ancak almanyadan çıkarken tax free formunu gümrüğe onaylatabilirsin, viyanada yapmazlar (çünkü avusturya gümrüğünden geçmeyeceksin bile) o nedenle sorun yok.
    Kendim denemedim, deneyenden de duymadım, okuduğum kadarıyla yazıyorum.
    http://www.globalblue.com/customer-services/tax-free-shopping/tax-free-shopping-faqs/
    Madde 2.10

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi SiNaPSiS -- 9 Ekim 2016; 16:13:59 >
    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: SiNaPSiS

Hocam zaten ancak almanyadan çıkarken tax free formunu gümrüğe onaylatabilirsin, viyanada yapmazlar (çünkü avusturya gümrüğünden geçmeyeceksin bile) o nedenle sorun yok.
    Kendim denemedim, deneyenden de duymadım, okuduğum kadarıyla yazıyorum.
    http://www.globalblue.com/customer-services/tax-free-shopping/tax-free-shopping-faqs/
    Madde 2.10
    Pazar günü saat kaç olursa olsun Münih Havaalanı'nda vergi iadesi kağıtlarını tasdik ettirebilirsin. Daha sonra bunları taahhütlü posta ilgili adrese göndererek vergi iadesini hesaba EFT, kredi kartına geri ödeme gibi yöntemlerle geri alabilirsin. Yüksek komisyon keserek anında vergi iadesi ödemesi yapan gişeler gece yarısı kapalı olur.

• Bu arada bir ekleme de ben yapayım: telefonu Viyana'dan aldığınızda Almanya gümrüğünden vergi iadesi alamazsınız. Ürünü Hangi ülkeden alırsanız o ülkenin vergi iadesini alabilirsiniz.

Çıkışınız Almanya ise, ürünü mutlaka Almanya içinden almalısınız.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: TR_001

Bu arada bir ekleme de ben yapayım: telefonu Viyana'dan aldığınızda Almanya gümrüğünden vergi iadesi alamazsınız. Ürünü Hangi ülkeden alırsanız o ülkenin vergi iadesini alabilirsiniz.

Çıkışınız Almanya ise, ürünü mutlaka Almanya içinden almalısınız.
    Gümrük 7/24 açık. Viyana'dan alışveriş yapıp Münih havalimanından iadeni alabilirsin (Yoksa Avrupa Birliğinin ne anlamı olurdu). İadeyi Global Blue yapıyor. Satın aldığın dükkandan Global Blue evraklarını da almalısın. Ödeme gişesi olmayan havalimanlarında Lufthansa ofisleri veya Posta ofisleri iade yapıyor. İade yapacak yer bulamazsan bile gümrüğe onaylattığın evrakları Türkiye'ye dönünce postalarsın onlar kredi kartına iade yaparlar.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cleanton -- 10 Ekim 2016; 11:08:32 >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: sattackus

Pazar günü saat kaç olursa olsun Münih Havaalanı'nda vergi iadesi kağıtlarını tasdik ettirebilirsin. Daha sonra bunları taahhütlü posta ilgili adrese göndererek vergi iadesini hesaba EFT, kredi kartına geri ödeme gibi yöntemlerle geri alabilirsin. Yüksek komisyon keserek anında vergi iadesi ödemesi yapan gişeler gece yarısı kapalı olur.

Alıntıları Göster
    saolsun arkadaşlar, içime su serptiniz. verdiğiniz bilgiler acayip değerli. daha bilgi verecek olan arkadaşlarada kulağım açık

• quote:

Orijinalden alıntı: focus

saolsun arkadaşlar, içime su serptiniz. verdiğiniz bilgiler acayip değerli. daha bilgi verecek olan arkadaşlarada kulağım açık
    ilk defa bu işi yapacağım. o yüzden her türlü bilgiye ihtiyacım var. eksik olmayın arkadaşlar

Berlin de pazar günü açık olan elektronik mağazaları var mı? iphone almak almak için?
  • focus kullanıcısına yanıt
    Üzgünüm, pazar günü Almanya'da açık bir yer bulamazsınız. Yine de söylemiş olduğum noktayı tam olarak öğrenin. AB evet AB' de buralara gelip ürünü aldığınızda problem de yaşamayın. Turla gelecekseniz tur rehberine danışın o yardımcı olacaktır.

• quote:

Orijinalden alıntı: TR_001

Üzgünüm, pazar günü Almanya'da açık bir yer bulamazsınız. Yine de söylemiş olduğum noktayı tam olarak öğrenin. AB evet AB' de buralara gelip ürünü aldığınızda problem de yaşamayın. Turla gelecekseniz tur rehberine danışın o yardımcı olacaktır.
    Global Blue Türkiye ofisini arayarak öğrendiğim bilgileri paylaşacağım.
    Avrupa Birliği ülkelerinden alınan tüm ürünler için tax free formlar, en son çıkılan avrupa birliği ülkesi gümrüğünden kaşeletilerek, tax free ler evrakların teslimiyle ordaki ofislerden veya TR deki ofisten alınabilirmiş.
  • quote:

Orijinalden alıntı: focus

Global Blue Türkiye ofisini arayarak öğrendiğim bilgileri paylaşacağım.
    Avrupa Birliği ülkelerinden alınan tüm ürünler için tax free formlar, en son çıkılan avrupa birliği ülkesi gümrüğünden kaşeletilerek, tax free ler evrakların teslimiyle ordaki ofislerden veya TR deki ofisten alınabilirmiş.

Alıntıları Göster
    Aynı durum bende de var hocam şu anda. 17 Ekim sabahı Hamburg'dan almayı planlıyorum, oradan Hollanda-Belçika yapıp dönüşüm de 23 Ekim Pazar gecesi Köln'den. Pazar günleri Almanya'daki havaalanlarında gümrük ofisleri çalışıyor mu bunu nasıl öğrenebiliriz? Eğer çalışmıyorsa 17 Ekim'de telefonu aldıktan sonra Hamburg'da havaalanına gidip orada onaylatacağım. Veya havaalanı hariç şehir içinde onaylatabileceğimiz gümrük ofisi var mıdır onu da bilmiyorum. Global Blue'lar pazar günü çalışıyor nasılsa, Köln'den çıkarken alırım parayı diyorum. Bu konuda öğrendiklerinizi paylaşırsanız sevinirim.

• quote:

Orijinalden alıntı: KeizerSoze

Aynı durum bende de var hocam şu anda. 17 Ekim sabahı Hamburg'dan almayı planlıyorum, oradan Hollanda-Belçika yapıp dönüşüm de 23 Ekim Pazar gecesi Köln'den. Pazar günleri Almanya'daki havaalanlarında gümrük ofisleri çalışıyor mu bunu nasıl öğrenebiliriz? Eğer çalışmıyorsa 17 Ekim'de telefonu aldıktan sonra Hamburg'da havaalanına gidip orada onaylatacağım. Veya havaalanı hariç şehir içinde onaylatabileceğimiz gümrük ofisi var mıdır onu da bilmiyorum. Global Blue'lar pazar günü çalışıyor nasılsa, Köln'den çıkarken alırım parayı diyorum. Bu konuda öğrendiklerinizi paylaşırsanız sevinirim.
    Hocam havaalanı gümrük ofisler pazar günleri de 7/24 açık mı, bu konuda bilginiz var mı? Köln Bonn Airport'u kullanacağım.

• havalimanlarındaki gümrük ofisleri 7/24 açık oluyor. O konuda problem yaşamazsınız.

• Kardeş, çevreden ve GLobal blue ofisinden öğrendiğim kadarıyla havalimanlarıda sınır kapısı olduğundan gümrük ofisleri 7/24 çalışıyormuş. Ama oldu da o anda görevli biyere kadar gitti, yerinde yoktu, ona bişey söyleyemeyiz diyorlar. Bende global blue ofislerinin pazar çalıştığını bilmiyordum.gümrüğe onaylatır istanbuldaki ofisten karta alırım ödemeyi diye düşündüm.tabi birde teli Viyanadan alıp Münih havalimanında çıkışta onaylatacağım.pazar Berlinde mağazalar kapalıymış.İyi düşünelim iyi olsun.

• quote:

Hocam havaalanı gümrük ofisler pazar günleri de 7/24 açık mı, bu konuda bilginiz var mı? Köln Bonn Airport'u kullanacağım.

Açık olduğunu yazdım ya... Gümrükler dünyanın her yerinde 24 saat çalışır.
  • quote:

Orijinalden alıntı: cleanton

quote:

Açık olduğunu yazdım ya... Gümrükler dünyanın her yerinde 24 saat çalışır.

Alıntıları Göster
    Cevabınız için teşekkürler arkadaşlar. İki sorum daha var, bilginiz varsa yardımcı olabilirseniz çok sevinirim. Kafa şişirdiğim için üzgünüm Hamburg Appstore'dan almayı planlıyorum. "Unlocked" olarak geçiyor da bu sim-free ile aynı değil mi? Turkcell'de bir çalışan sim-free diye özellikle belirtmemi, unlocked olanların sıkıntı çıkardığını söyledi ancak ben aynı şey diye biliyordum. Diğer sorum ise, gümrüğü aradığımda kendi cep telefonunuz haricinde yalnız bir tane cihaz getirebiliyorsunuz cevabını aldım. Kardeşime de almak istiyordum ancak eğer bu şekilde olursa getiremeyeceğim. Sabiha'dan girişlerde kontrol falan oluyor mu xrayden bu olay ile ilgili. Bu konuda bilginiz var mı?

• quote:

Cevabınız için teşekkürler arkadaşlar. İki sorum daha var, bilginiz varsa yardımcı olabilirseniz çok sevinirim. Kafa şişirdiğim için üzgünüm Hamburg Appstore'dan almayı planlıyorum. "Unlocked" olarak geçiyor da bu sim-free ile aynı değil mi? Turkcell'de bir çalışan sim-free diye özellikle belirtmemi, unlocked olanların sıkıntı çıkardığını söyledi ancak ben aynı şey diye biliyordum. Diğer sorum ise, gümrüğü aradığımda kendi cep telefonunuz haricinde yalnız bir tane cihaz getirebiliyorsunuz cevabını aldım. Kardeşime de almak istiyordum ancak eğer bu şekilde olursa getiremeyeceğim. Sabiha'dan girişlerde kontrol falan oluyor mu xrayden bu olay ile ilgili. Bu konuda bilginiz var mı?
    dostum, bende alırken simfree diyeceğim. normalde bakarsan ikiside aynı şey gibi duruyor.ama yurtdışında ekstradan bi ayrım var mı bilmiyorum.
    bende yolcu beraberinde 2 adet satın telefon getirebilir diye biliyorum. biri kendine diğeri hediye olarak. Atatürkten gelen akrabalarım daha önceleri 2-3 adet getirmişti. Sabihada nasıldır bir fikrim yok.

• Hocam ben biraz askıya aldım gibi. Sarı ekran sorunu biraz gözümü korkuttu. Siz ne düşünüyorsunuz, riske girecek misiniz 😅 Acaba turkıyeye gelen parti mi bu şekilde sadece, onu bilmiyoruz tabii. Ama eger bu genel bır problemse, ıkıncı partiyi bekleyeceğim

• Pazar günü açık yer bulmak zor Almanya'da. Ama mesela bazı alışveriş merkezleri farklı tarihlerde pazar günü açık olabiliyor. Ona bakabilirsiniz Berlin için. Gümrük 24 saat açık. Olmadı gümrüğe onaylatıp Global blue kutusuna atarsınız. Kartınıza iade ederler.

Ekleme: şuan ciddi stok sıkıntısı var Almanya'da. İstediğiniz rengi ve modeli bulmak zor olabilir açık yer bulsanız da.

Ekleme2: mesela bu Pazar erken iniyorsanız Berlin'e, Mall of Berlin açıkmış, Saturn'a bakabilirsiniz

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi afd92 -- 15 Ekim 2016; 0:00:16 >
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.