Bildirim
Almayı düşündüğüm sisteme yorumlarınızı bekliyorum
Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar:
Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
Giriş
-
işlemci soğutucusuna ihtiyaç yok o.c olmayan işlemciniz var
ssd yi artırın onu parasıyla
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi trefetr -- 6 Ocak 2016; 8:57:26 > -
Ben şöyle bir sistem öneririm
-
biraz inceledim fakat stok fan oldukça küçük geldi gözüme. sizce yeterli olur mu? -
bendede i7 3770 var stok fanla kullanıyorum sorun olmaz o.c yapmadıgınız surece -
ekran kartını yüksek tutmak için hem işlemci hem kasa hem de psu dan kısmak istemiyorum, özellikle kasa, anakart ve psu'yu kesinlikle tutmak istiyorum çünkü ilerde sistemi yükseltsem de değiştirmek istemiyorum. ayrıca sistemi topladığınız sitede fiyatlar piyasaya göre fazlasıyla uygun gözüküyor. muhtemelen oradan başka yerde parçaları o fiyata bulmam imkansız. -
anladım tavsiyen için teşekkürler. -
Kasa ve PSU dan kısmak gibi bi durum yok aralarında bir fark yok çünkü
İşlemci ise 6500 ve 6400 arasındaki performans farkı %5 bile değil.
Fiyat aldığım site sinerji.gen.tr dir. Toplama yapan/öneri isteyen hemen herkes bu siteyi kullanır çünkü fiyatlar uygun ve güvenilir.
Sonuçta ben sadece fikir verdim para sizin karar sizin -
güncel. -
güncel. -
quote:
Orijinalden alıntı: PoisonFrog
ekran kartını yüksek tutmak için hem işlemci hem kasa hem de psu dan kısmak istemiyorum, özellikle kasa, anakart ve psu'yu kesinlikle tutmak istiyorum çünkü ilerde sistemi yükseltsem de değiştirmek istemiyorum. ayrıca sistemi topladığınız sitede fiyatlar piyasaya göre fazlasıyla uygun gözüküyor. muhtemelen oradan başka yerde parçaları o fiyata bulmam imkansız.
Kasa ve anakartı yüksek tutmak ne demek bilmiyorum ama sistemi yükseltince(?) niye bunları değiştirmeniz gereksin. Yeni soket işlemciler çıktığında isterseniz şu anki en pahalı anakarta sahip olun, o soket işlemciye geçmek için yine anakartı değiştireceksiniz. Kasa konusunu hiç anlamadım zaten. PSU konusunda ise sistemi ne kadar yükseltirseniz yükseltin (neyi yükseltiyoruz bilmiyorum) 750W güce ihtiyacınız olmayacak. Kasayı çok beğendiyseniz, hoşunuza gittiyse alın, ama yükseltmekle indirmekle bir ilgisi yok olayın.
Bir de screenshot Vatan gibi duruyor, fiyatları biraz pahalı olabilir.
-
Sistem iyi ancak hdd yi WD 1 TB Black yapmanı öneririm veya Seagate 1 TB 7200 rpm de alabilirsin ancak WD Seagate'den iyidir.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
sistemi yükseltmek demek sadece yeni soket işlemci ya da yeni mimarili ekran kartlarını almak değildir çünkü ben hali hazırda piyasada bulunan parçaların en performanslı olanlarını almıyorum zaten. ilerde skylake serisi bir i7 almak istediğim de bir de yanında anakart almak istemediğimi anlatmaya çalışıyorum. psu'nun yüksek olmasının sebebi de 3000 liraya sistem toplayıp 100 liraya psu alıp 2 kez elektrikler gidince bilgisayarın yarısını kaybetmemek için. ki 750W olmasının sebebi de ileride O.C yapılan bir işlemci alırsam ya da aldığım ekran kartına O.C yapmak istersem sorun yaşamayayım diye. gelelim kasa konusuna. her atx kasanın içi aynı derecede geniş olmuyor. ileride koyabileceğim ekran kartının da sığabileceği büyüklükte bir kasa olmasını tercih ederim. ondan ziyade bir kasanın soğutma sistemlerine uygunluğu ve fanlarımdan maksimum verim alabileceğim bir dizaynı olması da çok önemlidir. yoksa o kadar fiyat farkının sadece "hoşa gitmekle" bir alakası olduğunu düşünmüyorsunuz umarım.
fiyatlar da bahsettiğiniz gibi maalesef vatan ve maalesef çok pahalı.
-
Şu an alacağınız herhangi bir 1151 soket anakarta, 1151 soket i7 işlemci takabilirsiniz. PSU konusunda O.C'tan bahsediyorsanız zaten anakartı da değiştirmeniz gerekir o durumda :) Dediklerinizi yapsanız bile bence 750W hala fazla ama siz bilirsiniz, ne kadar yüksek de olsa elektriği kullanmadığı sürece faturaya etki etmeyecek sonuçta. Kasa konusunda alternatif olarak Z11 Neo'ya da bakabilirsiniz akrilik camlı kasalar hoşunuza gidiyorsa. İçi gayet ferah. Takılabilir ve takılı (Z11'iin yandaki miniklerini saymazsak) fan sayısı ve yerleşimi 230T ile aynı. Daha uzun ekran kartı sığabilir (her ne kadar ihtiyacınız olacağını düşünmesem de o kadar uzununa) ama benim için en önemli farkı; ben 230T almış olsaydım işlemci soğutucumu (Cooler Master Hyper 212 Evo) takamayacaktım, kasanın genişliği yetişmiyor çünkü. -
Yalnız skylake ile stok soğutucu verilmiyor.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
z11'i de incelemiştim, ön tarafı kapalı kasalar hoşuma gitmiyor. z11 haricinde, z3 plus da aklımdaydı ancak daha sonradan fikrimi 230t olarak değiştirdim. ayrıca 230t'ye hyper 212 evo sığıyor. 212, 159mm ve 230t için maksimum yükseklik 165mm. biraz ucu ucuna olsa da takılabilirdi. ama zaten benim kullanmak istediğim işlemci soğutucu hyper 103, o da 230t ye çok rahat bir şekilde sığabiliyor o konuda bir problem yaşamam. tabi eğer istersen +-200tl ile 3500 tl lik bir kasa toplayabilirsin bana fikir vermesi için.
quote:
Orijinalden alıntı: fb__ömer
Yalnız skylake ile stok soğutucu verilmiyor.
skylake serilerinde de stok fan var. sadece o.c modellerinde yok. mesela i5 6600 stok fanlı ama 6600k da stok fan yok. -
Hyper 212 Evo'nun yüksekliğine bakmadım yazarken ama o sonuca şöyle varmıştım
Z11 Neo --> 175mm
230T --> 165mm
Kasama neredeyse ucu ucuna sığdığına göre soğutucu, 230T'ye sığmaz diye düşündüm Hiç 1cm daha pay var gibi gözükmüyor bakınca ama göz yanılması da olabilir
Sayfa:
1
Ip işlemleri
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X