Vadesiz lira hesabın varsa internet şubesini kullanarak altın hesabı açıyorsun sonra vadesiz lira hesabındaki parayla gram üzerinden altın alıp altın hesabına aktarabiliyorsun.Limit yok ister 2 gram al ister 100 gram.İstediğin zaman alıp satabiliyorsun.
Takip bende merak ediyorum.
quote:
Orijinalden alıntı: comm
Vadesiz lira hesabın varsa internet şubesini kullanarak altın hesabı açıyorsun sonra vadesiz lira hesabındaki parayla gram üzerinden altın alıp altın hesabına aktarabiliyorsun.Limit yok ister 2 gram al ister 100 gram.İstediğin zaman alıp satabiliyorsun.
Bi de şu var, ben X bankasını kullanıyorum diyelim.
o hesapta para hareketlerim oluyor, hesabımdan çektiğim para altın hesabını etkiliyor mu ? yoksa altın hesabı adı altında farklı bir hesap mı açılıyor? yani açılan bir hesaptan para hareketleri olmuyor mu ?
bu sistem diğer bankalarda nasıldır bilemiyorum ama benim kullandığım bankada altın hesabı eğer katılım hesabı olarak ayrı ise diğer cari hesaplardan etkilenmiyor. Evde altın sıkıntı olacaksa bence güzel bir sistem.ben memnunum.
quote:
Orijinalden alıntı: BAM TELİ
quote:
Orijinalden alıntı: comm
Bi de şu var, ben X bankasını kullanıyorum diyelim.
o hesapta para hareketlerim oluyor, hesabımdan çektiğim para altın hesabını etkiliyor mu ? yoksa altın hesabı adı altında farklı bir hesap mı açılıyor? yani açılan bir hesaptan para hareketleri olmuyor mu ?
Etkilemez çünkü ikisi ayrı hesaplar.Altın hesabında sadece altın olduğu için para hareketi olmaz.Örneğin altın hesabından 26 gram altın bozdurursan anında 1862 lira para hesabına geçer.
bu hesaplarda altın alış satış fiyatı nasıl piyasaya göre ?
bu hesaplarda altın alış satış fiyatı nasıl piyasaya göre ?
Bildiğim kadarıyla fiyatlar birgün önceden belirleniyormuş.
iş bankasındaki yatırım hesabı tarz bi hesap açılıyor ve bu hesaba diğer hesaplarınız ilişkili olsa bile para çekimi vs. tabiki yatırım aracınız olan altından herhangibir şey kaybettirmiyor.
Ben de açtırıcam eşim ve benim üzerime olacak şekilde.
Şu an altın yüksekken hesap açtırıp altına yatırım yapmak mantıklı mı acaba?
Gerçi en az 1-2 sene üzerine koyarak biriktirmek niyetimiz. Bu sürede değer kaybetmez sanırım
24 ayar külçe altın fiyatından sizin için altın alıyorlar. bozdurduğunuz zaman o günkü altın fiyatından bozuyorlar.
ben pek güvenilir bulmuyorum. sattığı kadar altın rezervi oluyormu bu bankaların ?
50.000tl ye kadar devlet garantisinde , banka batsa da devlet öder . ben de altın hesabı açtıracağım sanırım epeydir inceliyorum sadece zamanına karar veremedim ani bir düşüş olur mu acaba diye bekliyorum ama olmaz sanırım TR deki altın fiyatı uluslaarsı fiyatla değil de dolar ile endeksli , dolar artarsa altın artıyor...
bence hangi bankayla çalıştığınız önemlidir Allah korusun ülkede kriz miriz olursa paranızın batıp batmaması konusunda. arkadaşım halkbankasından aldı, uygulamalarından biri de: altın hesabınızda ne kadar para olduğu önemli değil,bir günde en fazla 10bin liralık bozdurma yapabiliyorsunuz bu da şu demek oluyor,ani paraya sıkıştınız yada altın ani düşüş yada yükselişte yekün olarak hesaptan çıkamıyorsunuz sizi bir kaç gün bğlıyorlar
Mesajım bulunsun. Bende düşünüyorum bu işi.
Borsayı takip edemem, anlamam o işten, öğrenmekte zor geliyor diyorsanız altın iyidir, altın candır. Açtırın bi vadesiz altın hesabı, ister biriktirin isterseniz de al-sat yapın.
uzun vadede kazandırır kısa vadede banka kazanır
Ben bugün yarım cumhuriyet altını aldım ve kredi kartı ile otomatik altın alım talimatı verdim (5 gram). İş bankasını kullanıyourm.
bu konuda en başarılı banka kuveyttürk . üç aylık vadeye koyarsan az bir karpayı bile veriyorlar. zaten altın olduğundan değer kaybetmiyor . kuveyttürk vadesiz hesaplardan hesap işletim ücreti de almıyor .