Şimdi Ara

Altyapı desteklediği halde firmalar neden 200Mbps'lik paket satmıyorlar

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
26
Cevap
0
Favori
1.370
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Türkiye'de neden Vodafone dışında hiçbir firmanın 200Mbps'lik paketi bulunmuyor? Fiber altyapı olan yerlerde bu hızları isteseler rahatlıkla verebilirler ve birçok firmanın 1000Mbps'lik paketleri bulunuyor o hızı veren bu hızlarıda veremezmi ve onlar içinde daha karlı olmaz mı? Birisi frekanslar ihale ile satılıyor firmalar istediği gibi paket çıkaramıyor demişti ama nasıl oluyor tam anlamadım. Mesela şuan Vodafone'un 200Mbps'lik paketi bulunuyor, diğer firmalar 200Mbps'lik bir paket çıkarmak için ekstra ücret mi ödemek zorunda?

Bi sorum daha var TürkSat'ın altyapısı 1000Mbps'ye kadar kaldırıyormuş ben şuan 100Mbps'lik paketteyim eğer olsaydı 200Mbps'lik bi pakede geçmek isterdim ve tahminimce bunu isteyen biçok kişi vardır 100Mbps'nin üstündeki hızları vermek için daha farklı işlemlermi gerekiyor yoksa neden bi firma daha fazla kazanmayı istemesin.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-C0F8243CD -- 6 Nisan 2017; 20:29:52 >

• BTK onaylamıyor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: NitroNos

BTK onaylamıyor.

Neden peki ve BTK onaylamıyorsa Vodafone'nin nasıl böyle bi pakedi var?
  • Vodafone 1 g/bit tarifesi var ama kaç kişi alacak bu tarifeyi Altyapında Fiber olacak ve Vodafone hizmet verecek

Türk Telekom'a BTK izin vermedi 200 mb yapmak istedi fakat reddedildi.

Türkcell Süperonline'nin işine gelmez heleki AKK düzenlemesinden sonra şirketler geri çekiliyor.
  • quote:

Vodafone 1 g/bit tarifesi var ama kaç kişi alacak bu tarifeyi Altyapında Fiber olacak ve Vodafone hizmet verecek

Türk Telekom'a BTK izin vermedi 200 mb yapmak istedi fakat reddedildi.

Türkcell Süperonline'nin işine gelmez heleki AKK düzenlemesinden sonra şirketler geri çekiliyor.

1 Gbit neredeyse her firmada var Vodafoneda 200Mbps'lik pakette mevcut ayrıca Türk Telekoma izin vermemesinin belirli bi sebebi var mı?
  • çok merak ettiğim soruların başında geliyor
    yurtdışında 200-300-400 mbitlik paketler varken neden en fazla 100mbit alıyoruz bende anlam veremiyorum.
    ben 100 mbit üstü için illaki 1000 mbit mi almam lazım ??
    neden arasındaki hızlar için secenekler yok,
    isteseler eminim verirler, btk 1000 mbiti onaylıyorda 200-500-700 mbit tarifelerimi onaylamıyor, böyle saçmalık olurmu
    tabi bu söylediklerim fibernet veya kablonet veren firmalar için geçerli.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sculpneo -- 5 Nisan 2017; 19:48:3 >
  • şımarmayın bence 100 neyinize yetmiyor allah aşkına 7 megabitle kıvranıyorum burda
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • sculpneo kullanıcısına yanıt
    Sizin dedikleriniz keşke bu kadar basit olabilse ama ayrıntıya girmek istemiyorum yoksa uzar gider.

Fiber dolapların toplam hat kapasitesi var 1 abone 1 g/bit hız almaya kalkarsa fiber dolap yorulur ve kendini kapatır santral'in omurgasına ve yurt dışı onurgalarına yüklenilecek , yurt dışı trafik ücretleri fazlasıyla artacak felan bir çok nedeni var bunun daha 100 mb hızı sağlayamayan Türk telekom'dan 1 g/bit hızı beklemeniz şu anda saçma olur .

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 200mbps hız yerine fiyatlarda indirime gidebilirlerse daha iyi olur 100mbps nitro açtığımda her istediğim şey 1-2saat içinde indirilebiliyor yani 100mbps normal bir kullanıcı için gayet makul(akk bitince 3mbpsye düşünce insan daha iyi anlıyor 100mbpsnin değerini)
  • 100 de olsun 200 de olsun 300 de olsun parasını veren istediğini seçsin bu paketlerin önü açılması lazım
    daha iyi işte yatırım yaparlar.
  • 100 Megabit normal kullanıcıya fazla bile üstünü istiyorsa zaten ciddi bir iş yapacaktır 1gbit alabilir. Bu durumda 100+ paket çıkarmak yerine 1gbit paketi daha alınabilir seviyeye çekebilirler 199-250 arası birşey türkiye şartlarında idare eder 1000tl çok pahalı.
  • quote:

Sizin dedikleriniz keşke bu kadar basit olabilse ama ayrıntıya girmek istemiyorum yoksa uzar gider.

Fiber dolapların toplam hat kapasitesi var 1 abone 1 g/bit hız almaya kalkarsa fiber dolap yorulur ve kendini kapatır santral'in omurgasına ve yurt dışı onurgalarına yüklenilecek , yurt dışı trafik ücretleri fazlasıyla artacak felan bir çok nedeni var bunun daha 100 mb hızı sağlayamayan Türk telekom'dan 1 g/bit hızı beklemeniz şu anda saçma olur .

o 1Gbit paketleri koyarken onu hesaplamışlardır heralde altyapıyı döşerken ve o pakedi oraya koyarken en iyi ve en kötü ihtimalleri göz önünde bulundurarak döşerler altyapıyı ve fiberde 2 bağlantı noktası arasındaki cihazlar değiştirerek kapasiteyi rahatlıkla arttırabilirler yani o kadar basit yurt dışı trafik ücretleri konusundada paketin fiyatını ona göre ayarlayabilirler zaten zarar etmiycekleri şekilde

• Bu konuyla ilgili herhangi bi firmayı etiketleyebiliyormuyuz(kusura bakmayın forumda yeniyim bilmiyorum) bazen firmaların konulara cevap verdiklerine denk geliyorumda müşteri temsilcileri en doğru şekilde cevapler eğer etiketleme gibi bi şansımız varsa
  • NitroNos kullanıcısına yanıt
    zaten turk telekomdan değil superonlinedan ve kablonetden bekliyorum, ayrıca 1 gbit değil 200-500 mbit arası hızlar bekliyorum,
    eğer 1 gbit veriliyorsa 500 mbitde verilir fiyatıda ona göre olur, zamanla fiyatlar düşer ama o zamana kadarda isteyen nitro gibi servislerle 24 saatliğine dener.
    santal omurgası fiber dolabını düşüneceksek, 100 mbit yeterliyse bırakalım bu işleri ozaman ne gerek var 16 mbit neyimize yetmiyor asıl bu saçma bir düşüncedir
  • 1gbit veren firma 300ü 500ü de verir. btk ile alakası olduğunu sanmıyorum.
    firmalar bilerek çıkarmıyor bence 200-300mbit lik paket çıkarırsa 50 ve 100mbiti ucuzlatmaları gerekecek çünkü.
  • Bu konuda bilgisi olan birileri yokmu hağla aradığımız cevaba ulaşamadık.
  • quote:

Orijinalden alıntı: LastBanderam

Bu konuda bilgisi olan birileri yokmu hağla aradığımız cevaba ulaşamadık.

Aradığınız cevap olur mu veya beklediğiniz cevap olur mu bilemiyorum; Millete 16-24 aralığı hızlar yeter, ciddi iş yapacak olan zaten alır metro hattını paşa paşa kullanır mantığı geçerli şu an. Telekom ofislerine abone olmak için gittiğinizde sürekli 16 ya da 24 mbps tarife önerilmesinin yanlışlık ya da pazarlama personelinin bilgisizliğinden mi kaynaklandığını sanıyordunuz? Böyle düşünüyorduysanız yanılıyordunuz. Türk Telekom'da 35 ve üzeri bir tarifeye geçtiğinizde sizi otomatik olarak prime müşteri sınıfına aldığını ve müşteri hizmetlerini aradığınızda doğrudan Prime Müşteri Hizmetlerine bağlandığınızı biliyor muydunuz? Yani 35 ve üzeri kullanan müşteriyi özel müşteri davranışını hak eden müşteri olarak görüyorlar. Demek ki 24 mbps üzeri hızlar lüks tüketim, zengin işi veya şirket kurum işi olarak görülüyor. İnterneti sadece birkaç sitede gezinmek, iki kuş cıvıltısı çıkarmak, fısbık'da tüm özel ve kişisel bilgilerini sergilemek ya da iki film ya da dizi indirmek veya izlemek olarak gören yaklaşık %99'luk internet kullanıcı profiline karşı ISS'lerin böyle bir tutum içinde olmaları ticari açıdan son derece doğrudur. Böyle bir kitleye daha fazla hız sunmak için yapılacak yatırımın verimliliğini hesaplamadan kılını kıpırdatmaz özel şirketler. İnterneti gerçekten kullanan insanlar için hızdan önce ping önemlidir. Pingim yüksek diye aradığınızda veya ofise gittiğinizde karşınızdaki kişi höh o ne diyorsa veya hat değerleriniz mükemmel hattınızda bir sorun yok deyip postalıyorsa veya biraz daha teknik kişilere ulaşmanız mümkün olduğunda eskiden 400-500ms ping vardı şimdi bak 150ms imiş buna şükret cevabını alıyorsanız, kusura bakmayın da siz bu soruyu yanlış zamanda ve ülkede soruyorsunuz!

• Satış politakasından dolayı kaynaklanıyor birde 100Mbps üstü hızlar paylaşıma açık görülüyor yani komşularla paylaşmayı diyorum.Ama şöyle bir şey var 5 sene sonra 100Mbps yetmediğinde belki ara hızları ozaman görebiliriz.
  • TT altyapısı 100mbit üstü için hazır değil şöyleki fiber diye satılan internet genel olarak binadaki kutudan vdsl ile 17a profilinde dağıtılıyor ve bu profilde en üst hız 100mbit, 300e kadarlık bir hız için 30a profili gerekli ve tt hiçbir yere 30a profilinde çalışan vdsl kutusu koymadı. 300 üstü hızlar için ise ftth sistem gerekli yani isteseler dahi ftth müşterileri hariç kimseye 100 üstü hız veremezler.
  • quote:

Orijinalden alıntı: ozgur_298

TT altyapısı 100mbit üstü için hazır değil şöyleki fiber diye satılan internet genel olarak binadaki kutudan vdsl ile 17a profilinde dağıtılıyor ve bu profilde en üst hız 100mbit, 300e kadarlık bir hız için 30a profili gerekli ve tt hiçbir yere 30a profilinde çalışan vdsl kutusu koymadı. 300 üstü hızlar için ise ftth sistem gerekli yani isteseler dahi ftth müşterileri hariç kimseye 100 üstü hız veremezler.

Zaten bu hizmeti Türk Telekom'dan beklemiyoruz ama Süperonline , TürkSat bu hızları verebiliyor ayrıca Türk Telekom'da böyle bi paket çıkarmak için tüm müşterilere bu verebilicek olması gerekmez altyapıdı uygun olanlar kullanır.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-C0F8243CD -- 12 Nisan 2017; 14:4:55 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.