Bugün mağazada denedim. 178 boy göbekli bir kardeşiniz olarak L beden kesinlikle olmadı. XL tam oldu. Bu arada Powder Lite modelinin siyah rengi hiç hoşuma gitmedi. Aşırı mat gibiydi ama lacivert rengini beğendim. Mağaza fiyatı indirimlerle 2750 TL. |
Amazon Columbia Mont Ana Konu :) (8. sayfa)
-
-
XS olabilir aynı ürün için. S model tam sıkı sıkı değil benim için.
-
quote:
Orijinalden alıntı: gercekkurtulus75Hocam tane tane size anlatayım.Marka fanı değilim ama outdoor montları giydikten sonra diğer montları almanın çok gereksiz olduğunu gördüm.
1-Bedenler alman ölçülerinde.Çok göbeğiniz yoksa 1 beden küçük tam olur.Biraz şans işi tabi ama aradaki fiyat farkı için değer diye düşünüyorum.
2-Birkaç kere yazdım forumda o dediğiniz markalarda kullanılan kimyasallar boyalar ve kumaş!(En kanserojen naylonlardan iplik üretiliyor) kansere davetiye çıkarır dikkat edin.
3-Columbia en iyi marka gibi iddamız yok.JW de çok iyi marka ama jack wolfskin troposphere 'i 1.800-TL altına yani aldığımız columbialar gibi 500-600'e bulabiliseniz bizimle paylaşın hepimiz alalım.Hele Marmotu 2.500 altına bulursanız hemen alalım.Çok daha kaliteli olan Napapijri,Mammut-Solomon gibi markaların montları 4.000 TL civarında. Ayrıda Columbia Grand trek modeline bakın isterseniz.Hiç su geçirmez harika bir kumaşı var.
Ayrıca 6 sene önce çok ucuza aldığım Regatta(ki daha alt kalitedir)montu 6 senedir giyiyorum.Hala su geçirmiyor.6 sene bahsettiğiniz yerli markalardan hangisi bu kadar sağlam kalabilecek?Bunların örneğin fermuarları ne kadar kaliteli? içe su alıyor mu? dikişleri laser mi?
Evet Kimse parayı yerde bulmuyor.Bu kur artışı ile yakında iç piyasada bile kansorojen yerli montları Columbia fiyatları ile alamayacağız.Artı Columbia'nın yurtdışı fiyatları bile 70-80 Euro'dan başlıyorken Amazon gerçekten iyi fiyata satıyor şu an .O yüzden arkadaşlar sağolsun linkleri paylaşıyorlar.
Powder lite modeli en basic modeli ve aylardır 850-900 liraydı ama kimse almıyordu diyorsunuz.
O zaman kur ne kadardı şimdi ne kadar?Buna rağmen ucuzsa bu son fırsattır diye düşünüyor buradaki arkadaşlar.
1-Beden konusuna değineyim. Bana L'de oluyor XL'de oluyor ama ikisi de koldan bol geliyor. M ise hiç kapanmıyor önden. Bence Avrupa insanı boy ortalamasıan göre yapılmış 180 boy için kollar çok uzun ve bol...
2-Defacto ve Mavi'nin uygun fiyatlı ürünleri var. Diğerlerine nazaran daha kaliteliler ama ben zaten dedim "dandik markalar 400-500" diyenler çok haksız değil ama tamamen de haklı değiller...
3- 500-600'e alanlar için söylemedim zaten o fiyata alın diyorum o paranın hakkını verir. Ben istediğim renk/modeli bulunca ben de alacağım. Ama 1000 lira etmez. Şuan 850+kargo ile kapış ediliyor powder lite. Hiç kimse de demiyor bu kadar satılıyor neden stok bitmiyor. indirim olan bir ürünün stoğu olur değil mi? delta ridge mesela indirime girdi 2-3 tane satıldı bitti...
JW Troposphere ve Marmot gibi markaları bütçesi olanlar için tavsiye ettim. 1000-1200 veren vermesin JW alsın ömürlük giysin gibisinden.
Senin aldığında Regatta emin ol Columbia'dan daha kalitelidir. Columbia Şikayetvar yazarak çıkan yorumlara bakabilirsin. Öyle amazondan metro marketten alınmışlar değil direkt mağazadan 2-3bin vererek alınmış ürünlerden tonla şikayet var yok ipliği söküldü yok su alıyor gibi gibi. Bu su geçirmezlik konusunda Columbia ve The North Face tam adam kazıklıyor. 2-3 yıl önce aldığım su geçirmez diye satılan goretexli columbia ve north face ayakkabılar azıcık su birikintsine basıp ayağımı çektiğimde bile su alıyor içine. daha yeni aldığımda öyleydi. eskitene kadar spor ayakkabı niyetine kuru günlerde giyebildim sadece.
Columbia dış monttan daha çok incecik tamamen su geçirmez yağmurluğun içine giyilebilecek ince sıcak tutan bir ürün. Zira bahsettiğim JW Troposhphere'in içi de böyle bir ürün. 3 in 1 diye geçiyor... bu tarz ürüne yönelmek daha uygun olur.
Onun haricinde Columbia Powder Lite yapı itibariyle kaliteli, tasarımı güzel, sıcak tutan, çiseleyen yağmura karşı işe yaracak bir mont. Ama daha fazlası değil. Dışarda sağnak yağmur varsa bir işe yaramaz :) Erzurum soğunda bir işe yaramaz.
Son olarak fiyatlara değineyim.
Bu montlar aylardır aynı paraydı. Gülümseten Cumanın 1-2 gün öncesi sadece mont değil her şeye zam yaptılar bu montlar 1250 oldu. sonrasında indirim adı altında eski fiyatına çektiler. Bu indirim değil. 500-600e düşürülenler gerçek indirim. O fiyata alanlara hayırlı olsun diyorum geri kalanları ise kendi kararları ile baş başa bırakıyorum ben sadece bilgimi aktardım...
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi claswan -- 22 Kasım 2021; 16:18:35 >
-
Ben M bedenini aldım.1:82 boy 82 kilo.L giyerim ama M tam oldu.
1.000 civarına geldi.Tam soğuk kış günü için.Şehirde giyildiği gibi Karda ve arazide de giyilebilir.yanları ve arkası full yalıtımlı.Üşümeniz çok zor bu montla.Biraz kabarık görüntüsü var,kapşonu var ama herkes şık durduğunu söyledi.TR'de mağazalarda yok.Muadilleri 3.500'e satılıyor.
Powder Lite'ın çakmaları çok olduğundan çok bunun rengi ve görüntüsünden orjinalliği belli oluyor.Soğuklarda herkes üşürken ben iyi ki almışım diyorum.Fermuar ve cepleri süper.İçeride yan fermuarlı cebi de var.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi gercekkurtulus75 -- 22 Kasım 2021; 16:18:28 > -
Hocam bende çıkmıyor altta. Bitti mi acaba?
-
Sanırım bitmiş:(.Ben mont almasam alırdım kesin.Kuştüyü mont için çok uygun fiyattı.
-
Bedenime tüküreyim. 😁
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Cuma verdiğim siparişlerin biri almanyadan biri polonyadan geldi. Bedenler avrupada daha büyük diyenler üfürüyorlar. Birebir aynı model aynı kalıp geliyor. Fakat mağazada satış elemanı benim aldığım modeli bulamayıp bu onun muadili diyip denettirmişti ve istediğimden bir tık bol olmuştu. Ama polonyadan gelen ürün daha fit oldu. Dolayısıyla ülkelere göre değil mont modellerine göre bedenler değişiyor diyebiliriz.
Bir beden küçük aldım 1.80 boy 75 kg S aldım ancak düğmeler zor kavuştu iade etmek durumundayım powder lite kapüşonlu gelmişti bugün
Hahaha reis valla amazon bana komisyon versin resmen stoklarını erittik. Kaç gün önce paylaştım ben bu 3 montu amazon konusunda ve diğer konuda. Sonra baktı amazon satış var hepsini aynı orana indirdi infial oldu hahahah
buna uyandırdım diyorsun da amazon.de işini de ben uyandırdım adamlara.geçen sene ocak kibar bir hoparlör arıyorum.companion 50 var bende 20 olanı 1+1 kibar.baktım fiyatlara amerikan amazon'da 1800 liraya düşürmüşler anam dedim süpermiş ama astarı yüzünden pahalı olurdu gelseydi bile ki gelmiyordu.deliyim ya normal adam şunu yazar mı amazon.tr'ye: bu len ne biçim amazonsunuz amerika satıyor 1800'e siz satıyorsunuz 3200'e hb de o paraya satıyor bu ülkeye bir hb yeter gavur amazonlardan güzel şeyler açsanıza biz de anlayalım amazon olduğunuzdan falan kaydım bunlara küfürlü müfürlü.adamlar ne dedi biliyor musun efenim mesajınız boş çıkmış.öyle bile olsa kimse uğraşıp da boş çıkmış diye dönmez işte bik bik etmeyeyim sonra diye öyle dediler amerika mı olm burası her bir halt için dava açalım halka hizmet ne güzel.bir ay sonra bi baktım ram satıyor adamlar ucuz 4400 mhz de üzerinden.dedim şerefsizim benim aklıma gelmişti.. bi saniye!
-
ne diyo la bu
-
Arkadaşlar mont bugün geldi. 175 boy - 73 kilo small tam oturdu. Acaip birşey, ilk defa işe giderken giydim, yolda kızların ilgisinden işe zor ulaştım. Herkes mont ne kadar da yakışmış diyordu.
Boyu az biraz daha kısa olabilirdi ama farketmez kalın giyince göbek şişerse altı kısalır muhtemelen.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Yordis -- 24 Kasım 2021; 22:8:43 > -
Güle Güle giyiniz.
Yalnız makineden mi anlayamadım bodur göstermiş.
-
buradan alan olur. boşuna iade etmeyin
-
Üzerinize tam oturmuş. Güzel günlerde giyinin
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
1 milyon Mehmet değil mi bu?
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
Siparişler amazonun’un söylediği tarihte mi geliyor yoksa daha erken mi? 20 Kasım siparişine 30 kasım teslimat gösteriyor şuanda
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
delta ridge bugün ulaştı mağazada denemiştim L olmuştu ama gelen L beden çok büyük. benim şanssızlığım artık iade olacak.
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X