Şimdi Ara

Amazon.com Alışveriş tecrübesi (133. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
2.899
Cevap
132
Favori
401.835
Tıklama
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
17 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 131132133134135
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Çok teşekkürler cevap için,oyun bilgisayarı almak istiyorum o büyük ihtimalle takılır gümrüğe

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Çok açık net belirtmekte fayda var.Amazondan alınan her hangi bir üründe Türkiye için kesinlikle bedava gönderim yoktur.

Gümrük için belli miktarın üstünde ürünün %15 i kadar gümrük vergisi uygulanır.Fakat uygulanmadığı durumlarda olabiliyor.Şans işi.

Amazon peşinen sizden gümrük parasını alır.Gümrükte para ödenip ödenmediğini öğrenmek için amazondan live chat yapmanız gerekiyor.

Kargoyu i-parcel taşır genelde.Expedited shipping bir sıkıntı olmaz ise 8 gün içinde gelir.Türkiyede bilgileri pts.net girer.En erken tracking codeları oraya düşer.Türkiyeye girince iparcel genellikle yurtiçini seçer.Fakat aras ve sürat kargoylada gönderebilirler.

Türk gümrüğüne kadar takibi AG ile başlayan tracking code ile takip edersiniz.Gümrükten geçtikten sonra 24-48 saat içinde hangi yerel kargoya verdilerse o belirtilip , o kargonun takip nosu ref2 adında pts.net e düşer.

Sorusu olan varsa her konuda elimden geldiği kadar yardımcı olabilirim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi H.E.B Sup -- 11 Aralık 2015; 12:45:16 >

• Gümrük konusunda birşey sormak istiyorum. Gümrük konusu sadece amazonun kendi satış yaptığı ürünleri alırken mi geçerli oluyor ?
    Amazondaki diğer satıcılardan ürünü amazon kutusu değilde normal bir kutu (üzerinde kutu içinde ne oldugu yada fatura bilgisi olmayan) olarak gönderip gümrüğe takılmadan alma şansımız oluyor mu ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: Kalenderxxx

Gümrük konusunda birşey sormak istiyorum. Gümrük konusu sadece amazonun kendi satış yaptığı ürünleri alırken mi geçerli oluyor ?
    Amazondaki diğer satıcılardan ürünü amazon kutusu değilde normal bir kutu (üzerinde kutu içinde ne oldugu yada fatura bilgisi olmayan) olarak gönderip gümrüğe takılmadan alma şansımız oluyor mu ?

Her hangi bir ürünün gümrüğe takılma ve takılmama şansı eşit. %50 %50.

Amazon gümrüğe takılmasın diye önden import fee adında bir para alıyor.Bu para alındıktan sonra gümrüğü takılması imkansız.Bu para alınmadan da gönderilmediği için amazon ürünü gümrüğe başka nedenlerden dolayı takılıyor.

Bun takılanlarda genellikle bozulmuş ürünlerin yenisi ile değişmiş halleridir.Yani RMA yapılmış bir ürün.

Waybill lerinde yani faturalarında 0$ gözükür.Amazon payment method gift card şeklinde gözükür.

Ne alırsanız alın amazon import fee şeklinde %15 bir ücreti size yansıtıyorsa o ürün gümrüğe takılmaz.Yansıtmıyorsa da şans %50 ye %50 dir.

Gümrüğe takılacak bazı ürünler vardır.Bunların en başlıcaları cep telefonu ve hayvansal yemlerdir.Bunlar gümrüğü geçemez.Takılır ve geri yollanır.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi H.E.B Sup -- 11 Aralık 2015; 14:59:18 >

• quote:

Orijinalden alıntı: H.E.B Sup

Çok açık net belirtmekte fayda var.Amazondan alınan her hangi bir üründe Türkiye için kesinlikle bedava gönderim yoktur.

Gümrük için belli miktarın üstünde ürünün %15 i kadar gümrük vergisi uygulanır.Fakat uygulanmadığı durumlarda olabiliyor.Şans işi.

Amazon peşinen sizden gümrük parasını alır.Gümrükte para ödenip ödenmediğini öğrenmek için amazondan live chat yapmanız gerekiyor.

Kargoyu i-parcel taşır genelde.Expedited shipping bir sıkıntı olmaz ise 8 gün içinde gelir.Türkiyede bilgileri pts.net girer.En erken tracking codeları oraya düşer.Türkiyeye girince iparcel genellikle yurtiçini seçer.Fakat aras ve sürat kargoylada gönderebilirler.

Türk gümrüğüne kadar takibi AG ile başlayan tracking code ile takip edersiniz.Gümrükten geçtikten sonra 24-48 saat içinde hangi yerel kargoya verdilerse o belirtilip , o kargonun takip nosu ref2 adında pts.net e düşer.

Sorusu olan varsa her konuda elimden geldiği kadar yardımcı olabilirim.

belli bir miktar tam olarak kaç oluyor? ve bu sadece amazon için mi geçerli yoksa gümrük içinmi? o miktar sanırım 80 dolar ya da 80 euro ya da 80 tl,

peki amazon peşin peşin gümrüğü alıyorsa birde neden gümrükte takılma sorunu oluşuyor?

amazonun kendi sattıklarıyla amazon üzerinden satıcıları nasıl ayırt edebiliyoruz? yani güvenlik açısından alcağımız ürünün ne kadar güvenli olduğunu bilelim amazonun kendisini tercih etmeye çalışayım diye soruyorum

daha önce hiç sipariş vermedim,

şimdi 143 dolarlık bir şey aldık amazondan ama üzerine total ücreti 55 dolar falan yazdırsa gümrükten geçer mi?

bir de bir de son olarak elimize kadar tek bir ödemeyle gelmesi için ne yapmamız gerekiyor yani shipping and handling cost u amazon a mı ödüyoruz?

• 75 Euro olarak sınırlandırılmış.Kargo ücreti buna dahil değildir.Yani ürün 70 Euro kargo 25 Euro olursa 70 eurodan gümrük işlemi görür.

Şahısların sattığı firmalardansa markadan almak tabiki çok daha iyidir.Hatta marka satıcısı tercih edilmelidir.

Misal Samsung adı altında amazon satıcısı samsungun kendisidir ve amazon satmaktadır.Hiç bir şüpheye mahal vermeden garantili ve sıfır orijinal ürün gelir.Kullanıcılarda samsung ürün satabilir fiyatı daha iyi olabilir ama sonuçta muhatap kullanıcı olcaktır bir aksilikte.Diğer tarafta ise amazon olcağı için marka dükkanlarında kullanıcılarından almak daha mantıklıdır.Bu ürünleri direk amazon kendi üstünden satmaktadır.Amazon ürünü gibi varsayabilirsiniz.

Bazı ürünleri kontrol ediyorlar.Bazı ürünlerin özellikle cep telefonunu örnek alırsak.Amazondan alıp gümrükte takılmaması imkansız.Amazon sitesinden cep alırken zaten başta uyarıda veriyor.Cebin radyo fonksiyonu varsa ona göre trt bandrolü ve vergisi kesiliyor.Gümrükte takılma bu şekilde oluyor.Ayrıca gümrük kanuna göre cep telefonu getirtmek de yasak.Yurt dışına çıkıp yanınızda getirmeniz gerekiyor.

Ürünleri hediye olarak göstermek veya üstüne gümrüğüe takılmayacak şekilde yazdırmak bazen işe yarasada yaramadığı durumlarda görülmüştür.O da şans işidir.Ürünün orijinal fiyatını araştırıp o fiyattan %15 uygulayabilirler.İtirazda edemezsiniz.Çünkü gerçek fiyatını beyan etmiyorsunuz.Direkte gümrükten geçebilir ve sorunsuzda ele ulaşabilir.

3 yıl önce cowons9 almıştım.430 liralık ürüne ebayden 75 dolar yazın dedim.Yazmışlar.Trt bandrolü ve gümürk parasını ödemeden elime geldi.Fakat gümrüğede takılabilirdi.

143 dolarlık bir ürün gümrüğe normalde takılcaktır.Fakat amazon peşinen %15 import fee denilen ücreti ve kargo ücretinide üstüne ekleyip toplam 143+%15+kargo şeklinde elinize kadar getirir.Gümrükle kargoyla siz uğraşmazsınız.Amazon faturasında genellikle ürünün kendi orijinal fiyatını belirtiyorlar.Değişim yapılmış rma ürünlere ise amazon gift yazarlar ücreti sıfır gözüküyor.Fakat diğerine bu işlemi yaparlar mı muamma.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi H.E.B Sup -- 12 Aralık 2015; 14:52:44 >

• Amazon'dan daha önce sipariş vermedim, hata yapmak istemiyorum.
    http://www.amazon.com/Alpine-PDX-V9-5-Channel-Extreme-Amplifier/dp/B007VSXGOQ

Bunu almak istediğimde cep uygulamasında ödemeye kadar geliyor, gümrük, kargo ucreti gibi bir şey çıkmadı veya ben anlamadım.

Rica etsem bundan ablayan bir arkadaş bakabilir mi? Kargo gümrük çıkıyor mu toplum kaç dolara geliyor, teşekkürler...

• quote:

Orijinalden alıntı: UGUR19

Amazon'dan daha önce sipariş vermedim, hata yapmak istemiyorum.
    http://www.amazon.com/Alpine-PDX-V9-5-Channel-Extreme-Amplifier/dp/B007VSXGOQ

Bunu almak istediğimde cep uygulamasında ödemeye kadar geliyor, gümrük, kargo ucreti gibi bir şey çıkmadı veya ben anlamadım.

Rica etsem bundan ablayan bir arkadaş bakabilir mi? Kargo gümrük çıkıyor mu toplum kaç dolara geliyor, teşekkürler...

Bu ürün Türkiyeye yollanmıyor bu satıcıdan

Amazon search kısmına alphine yazdıktan sonra sol menülerde ship to turkey i işaretleyin gönderilenler önünüze gelir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi H.E.B Sup -- 13 Aralık 2015; 16:03:44 >

• quote:

Orijinalden alıntı: yakuli41

Arkadaşlar ben amazondan http://www.amazon.com/Logitech-Surround-Gaming-Headset-Technology/dp/B00CQ35C1Q/ref=sr_1_1?ie=UTF8&qid=1450033991&sr=8-1&keywords=logitech+g430&refinements=p_n_shipping_option-bin%3A3242350011%2Cp_n_condition-type%3A6461716011 Bunu ve http://www.amazon.com/G-SKILL-RipjawsX-240-Pin-Desktop-F3-14900CL10D-16GBXL/dp/B006ZLJRO8/ref=sr_1_23?s=pc&ie=UTF8&qid=1449970401&sr=1-23&refinements=p_36%3A1253505011%2Cp_n_feature_five_browse-bin%3A677429011%2Cp_89%3ACorsair%7CG.Skill Bunu almak istiyoryum bunların gümrüğe takılmaması için ne yapmam gerekir takılırsa da ne yapmalıyım?

Bu ürünler gümrüğe takılmaz.Aynı anda sipariş edilebilir.Gümrük vergilerini amazon peşin alır.Elinize kadar gelir sorunsuz.Alışveriş yaptığınız da import fee kesildiğinde gümrüğe takılması mümkün değil.(Gümrüğe ne takılır ne takılmaz internetten bakabilirsiniz).Cep telefonu hayvansal yemler kesinlikle import feede olsa olmasada takılır.Zaten amazondan bir telefon seçip almaya çalışın uyarı verir size ödeme imkanı verdirmez.

Telefon alabilirseniz bir şekilde %100 gümrükte takılcaktır.Onu bilerek girişin telefon işine.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi H.E.B Sup -- 14 Aralık 2015; 1:16:48 >

• Bugün alışveriş yapacak olup, 5$ kod lazım olan pm atabilir. Siz kullanınca bana da 5$ lık kupon gelecek, ben de bugün yarın birkaç bisey alacağım, o yüzden acil kullanacak olan pm atsin, kendisine 5$ kod verebilirim.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Arkadaşlar merhaba,

Aşağıdaki ürünü kağıt ve kartuşlarıyla beraber alıp türkiyeye göndertsem acaba gümrükte (boyut olarak) sorun yaşarmıyım? Ürünlerin tutarı dışında ne kadar vergi ve kargo ücreti öderim? Kardeşim amerikada ona aldırma ihtimalim de söz konusu ancak yük olarak eğer sıkıntı yaratır ise alternatif olarak bu yolu tercih edebilirim. Konu ile alakalı hiç bir bilgim olmadığı için bende size danışmak istedim.( elimden geldiğince forumdaki bilgileri de okumaya çalışıyorum)

http://www.amazon.com/gp/product/B00MOSGIZC/ref=s9_simh_gw_g229_i1_r?pf_rd_m=ATVPDKIKX0DER&pf_rd_s=desktop-4&pf_rd_r=09TGRE1NQSM9N0AP76E1&pf_rd_t=36701&pf_rd_p=2090148982&pf_rd_i=desktop

• selam ben linkteki teleskopu almak istiyorum 134$ fiyatı var acaba gümrükte takılır mı ve kargo için ne kadar öderim. teşekkürler

http://www.amazon.com/Celestron-21049-AZ-DS-127EQ-PowerSeeker-Telescope/dp/B0007UQNKY
  • hanturk06 H kullanıcısına yanıt
    Dostum 103,62 $ kargo ücreti çıkıyor
    Ürünü amazon kendisi yolluyor ve sıkıntısız bir şekilde evine kafar gelir yani gümrüğe falan takılmaz çünkü 103,62 $'ın içinde vergi ve kargo ekli
    Tr deki fiyatına göre ucuz ise çekinmeden alabilirsin ki ürün best sellerde

AmazonGlobal Shipping + $59.08
    Estimated Import Fees Deposit + $44.54
    Total $103.62
    59 $ kargo
    44$ vergi

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi veradrake -- 15 Aralık 2015; 23:34:59 >
  • veradrake V kullanıcısına yanıt
    cevabın için teşekkürler fiyat yinede uygun görünüyor ancak ben kargo ücretini sayfada göremedim kredi kartı bilgilerini girdiğimde mi çıkacak
    http://www.amazon.com/gp/product/B0007UQNKY?keywords=Celestron%20127EQ%20PowerSeeker%20Telescope&qid=1450296907&ref_=sr_1_1&refinements=p_n_shipping_option-bin%3A3242350011&sr=8-1 bu ürün ülkemize yollanıyor.Gümrüğe takılmaz.Kargo ücreti ve gümrük vergisi alınır.Elinize ulaşır.
    Kredi kartı bilgisinden sonraki aşamada da görürsünüz
    En son aşamada ürünün fiyatı kargo ücreti ve varsa vergisini gösterir.
    Ama daha ürünün linkinin olduğu sayfada da yazıyor.
    Şu an mobildeyim ve senin verdiğin linke tıklayınca ürünün altında mavi renkli yazan bir rakam var ona tıkladığında vergi ve kargo ücretlerini kalem kalem gösteriyor(bu dediğim amazonun kendi sattığı ürünlerde geçerli çünkü vergiyi bizim adımıza ödediği için bunu bize gösteriyor)
    Sende tablet ya da mobilden girerek olayı teyit edebilirsin
    Bu arada bu tarz ürünlere merakım var hatta bir arkadaşıma alacağıma(hediye) söz vermiştim tr fiyatı 1100~1200 civarı
    Alırsan izlenimlerini anlatırsın artık

• Arkadaşlar konuda daha önce yazıldı mı bilmiyorum, eğer yazıldıysa tekrar sorduğum için kusura bakmayın ama satıcıya mesaj gönderme fonksiyonu var mı Amazon'da? Hiçbir yerde bulamadım da. Siteye bölge kodunu yazmadan PS2 koyuyorlar, bölge kodunu sormam lazım ama satıcıya nereden mesaj gönderldiğini bilmiyorum.
  • Merhaba Arkadaşlar
    Amazon.co.uk dan 50 pounda tenıs raketı almak ıstıyorum.Kargo ucretı ,gumruk vs..Toplamda ne kadar odemem lazım?
    Antepte oturuyorum kaç güne elımde olur?
  • Ücretsiz prime üyeliğim var bir kaç gün sonra bitecek. Bir ürün almak istiyorum. Bana prime üyeliğin bir faydası oluyor mu? Hızlı kargo vs. gibi?

Birde sepette 10 dolar indirimden bahsediyor.

Bunu kullanabiliyor muyuz?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi yusuf24 -- 24 Aralık 2015; 16:26:58 >
  • 
Sayfa: önceki 131132133134135
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.