Şimdi Ara

Amazon Fiyat takip eklentisi (7. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
139
Cevap
25
Favori
3.221
Tıklama
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
13 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • Ellerinize sağlık, Yapmış olduğunuz "Güncelleme sonrası ayarlardan veriyi düzelt demeniz gerekiyor. BUNU MUTLAKA YAPMALISINIZ" uyarınız önemli bende tekrarlamış olayım ;)

• ocuonline merhaba. çok daha iyi olmuş. ayrıca giyim ürünleri de eklenebiliyor. teşekkür ederim

telefon için de bir uygulama üretebilirsen bomba olur. ellerine ve zihnine sağlık.

• Walka kullanıcısına yanıt

Teşekkürler Amazon Fiyat takip eklentisi 

Evet önemli bir nokta çünkü birbirinden bağımsız depolama alanı ile çalışıyoruz artık.

• ibRh07 kullanıcısına yanıt

Merhabalar Rica ederim.

Beğenmenize sevindim. Telefon uygulaması Halaa plan aşamasında :)

• Amazon Fiyat takip eklentisi

tıklanınca ürünün bulunduğu sitenin sayfasına gidilebilse daha kullanışlı olur

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ibRh07 -- 5 Mart 2025; 14:12:29 >
  • ibRh07 kullanıcısına yanıt

Not edilmiştir. Bir sonraki güncellemeye ekleyeceğim.

Geri bildirim için teşekkürler.

• @crowler

3-4 Günlük yoğun deneme yanılma yöntemi ile sorunu çözdüm. 110 ürün yedeği vardı onunla denedim sorunsuz kontrolleri yapıyor. (önceden yayınlamış olduğumda 25 ürünlük deneme listem vardı onu sorunsuz yapınca defalarca çalışıyor diye yayınlamıştım. Teorik olarak 420 ürün listesi yapınca sorun olmaz diye düşünmüştüm. ürün eklemeye izin veriyordu ama güncelleme esnasında alan doldu uyarısı veriyordu.)

Ama neyse Bezdirdi ama sonunda çözdüm.

Amazon Fiyat takip eklentisi

@0ythun

3 hanelilerde sıkıntı yok ama zam bildirimim kapalı olduğu halde geliyor. 4haneliyi düzeltiyorum 3 haneli bozuluyor :)) şaka gibi.

1.53 bugün yarın yayınlanır.

• ocuonline kullanıcısına yanıt

elinize sağlık özcan bey. yarın pc açma imkanım olurda test eder dönüş sağlarım. Amazon Fiyat takip eklentisi 

• bildirim zil sesleri on numara olmuş, zama ve indirime ayrı ayrı ayarlamak güzel.

bir bardak su iç niyetine zam bildirimine dewdrop sesini ayarladım Amazon Fiyat takip eklentisi 

• @crowler Teşekkür ederim :)

@johnny lenn :)))

Farklı fikirlerinizi paylaşabilirsiniz sevinirim... Eklentimizi nasıl geliştirebiliriz yada daha farklı neler ekleyebiliriz?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ocuonline -- 7 Mart 2025; 23:32:20 >
  • ocuonline kullanıcısına yanıt

bence ve mesela;

ürün takibe alındıktan sonra yaşanan fiyat gelişmelerini görebiliyorum, halbuki öncesini de görebilirse kullanıcılar, yani geçmişte yaşanmış değişiklikleri de görebilirse ürünü listelerine eklediklerinde atıyorum 3 haftayı değil 3 ayı gördüklerinde ürün fiyat durumunu daha iyi takip edebilirler.

Benden önce başka birisi aynı ürünü takipe almışsa oradan bu veri alınabilir, yani şöyle aslında eklentinizin tüm kullanıcılarının takip ettikleri bir merkezi/ana eklenti gibi bir takip edilen ürünler havuzu oluşup buradan fiyatların bireylel takip eklentilerine yansıtılması, eğer daha önce birileri eklemişse o verilerin kullanılması (bilmiyorum düşüncelerimi iyi aktarabildim mi?)

Ortak havuzun sağlayabilecekleri arasında;

Eklentinizi kullananlar belki en çok takip edilen ürünleri görebilmeyi isteyebilir veya en çok indirime girenleri veya kendi takip etmese de başkasının takibi sayesinde sıcak fırsatları...

Farklı platformlardan fiyat bilgisi ile kıyaslama yaptırılabilir, yani amazon takip ediyoruz ama hepsiburada, n11 gibi diğer platformlardaki güncel fiyatını da görebilmek ve kıyaslayabilmek güzel olurdu.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Walka -- 8 Mart 2025; 9:26:34 >

Teşekkürler geri bildirim için.

Zaten böyle bir grafik geçmişimiz mevcut. Ürünlerin üzerine tıkladığında grafik arayüzü açılıyor. Bazı ürünlerin verisi yok çünkü veri tabanımız yeni ve her kim bir ürünü takip ederse o ürün veri tabanına ekleniyor.

Farklı platformlar ile karşılaştırma benimde aklımda var. Ürünleri amazon asin id ile takip edebiliyoruz ama bu id ile farklı firmalarda ürün bulmayı çözebilirsem farklı platformlarda karşılaştırmayı ekleyebilirim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ocuonline -- 8 Mart 2025; 12:41:27 >

• Bilgilendirme için çok teşekkür ederim, geçmişten gelen fiyat hareketlerini görebiliyor olmak güzel (olduğunu biliyordum ancak sadece kullanıcı kendi ekledikten sonra eklediği ürünü görebiliyor diye düşünüyordum).

Başka platformlar için ayrı eklenti yapıyormuş gibi olacak dediğiniz gibi onların formatı neyse mutlaka bulursunuz, kaldı ki haddim olmayarak bence süreçte emeğinizin hakkı ve kullanıcılarınızı üzmeden, bir gelir modeli oluşturmanız için bu çapraz takip, çapraz uyarı türü özelliklerle birlikte platform ve satıcılara yönelik muhtelif verileri derlemiş olursunuz sonrası PR ;)

Birde belki ürüne ait en düşük fiyat ve tarih göstergesi de eklenebilir, şu ürün adına tıklayıp paneli açıp bütün grafiğe bakmak durumunda kullanıcı Eski Fiyat - Güncel Fiyat En düşük Fiyat - En YÜksek Fiyat? gibi böyle olunca bana şu fiyat da haber ver olanağı da sağlanabilir...

Uzatmayayım...

Tekrar emeklerinize sağlık ve teşekkürler.

• özcan bey, 1.53 e güncelledim. ürün güncellemelerini yapıyor indirim bildirimleri de güzel şekilde geliyor. gördüğüm bir hata var. mesela size gönderdiğim yedek dosyasında yer alan faber castel 120 lik uç indirim var diyor. fiyatı aktar diyorum ama sonraki kontrolde yine indirim öncecsi fiyatı yazıp indirim var bildirimi gösteriyor. aynısı Xiaomi 14T 12GB RAM 256GB ROM, Titan Mavi üründe de oluyor. 3 kez aktar dediğim halde her seferinde tekrar indirim var diyor. şu an 4 yada 5. kez çalıştı faber castel de yeni fiyat görünüyor ve bildirim vermedi.

yani her indirimli üründe 3-4 kez aktar demezsem yeni fiyatı aktarma yapmıyor, eski fiyatı gösteriyor.

• crowler C kullanıcısına yanıt

Fiyat değişim toleransı özelliği vardı kodun içerisinde. Bu kod bazen saçmalıyor bunu tamamen değiştirdim şimdi. yükselen düşen ürünler sorunsuz gösterecek yeni güncelleme ile.

Aktar dediğin zaman bir sorun görünmedi bende. Defalarca tek tek aktardım yada toplu şekilde aktardım denedim sorun yok gibi.

@ Eklentinin şöyle bir sorunu var. Örnek veriyorum listende 40 ürün var ve kontrole başladı eklenti ve sen o sırada bir ürünün fiyatını aktardın yada bir ürün sildin diyelim... Kontrol bittiğinde sildiğin ürünün tekrardan listende olduğunu göreceksin.

Çünkü Sistem kontrole başlamadan önce ürünlerin listesini hafızasına alıp yapıyor kontrolleri, işte kontrol esnasında liste içinde yaptığın değişikler geçerli olmuyor. Kontrol bittiğinde hafızasından senin değişiklik yaptığın listenin üzerine yazıyor. Bununla ilerleyen zamanlarda karşılaşırsanız bu bir hata değil biliniz lütfen.:)

Teşekkürler bildirim için.

Geri dönüş için teşekkür ederim.

Birde belki ürüne ait en düşük fiyat ve tarih göstergesi de eklenebilir = bunu listeye ekledim yeni güncelleme ile.

şu ürün adına tıklayıp paneli açıp bütün grafiğe bakmak = bunu biraz ileri bir tarihe ekledim :)

şu fiyat da haber ver olanağı da sağlanabilir... = bunu da daha da ileri bir tarihe ekledim (bu kodlarımın içinden geçecek. Birçok kodu değiştirmem gerekecek.)

Başka platformlar kısmı aklımda, ilerleyen zamanlarda inşallah yapacağım.

• şimdi tekrar biraz neler takip ediyorum güncel durumlar nedir diye kurcalarken, takip ettiğim ürünleri gruplandırabilmek veya en azından lisedeki sırasını değiştirebilmek güzel bir kolaylık olurdu, yani göz ucu ile takip ettiğimi son kısma ve yakında almayı planladığımı biraz daha göz önünde üst kısımlarda tutabilmek için böyle bir sıralama/düzenleme seçeneği (keşke sürükle bırak gibi olsa, ama bu format da zor sanırım) olabilse keşke.

Yeni Güncelleme ile bu şekilde görünecek. (ilerleyen güncellemeler ile değişecek yine)

*Sürükle bırak ve bu tarz özellikler farklı kütüphane kodları ile kullanılabilir aslında ama depolama alanımız tek parça olmadığından (100kb toplam depolama(8kb) lik bloklar halinde.) imkansız gibi bir şey.

Ama Gruplandırma yapılabilir. ("Yakında Alacaklarım", "Düşünülenler", "Göz Ucu ile Takip Ettiklerim") gibi... yada daha sade 1,2,3, grup gibi. Ama ilk başka Bu özelliğe incelemeliyim depolama alanına ne etki yapacak.

Öneri için teşekkürler.

*Ek olarak grafik (günlük, haftalık, aylık, yıllık) gibimi olmalı yoksa (1 ay, 3 aylık, 6 aylık, yıllık) olarak mı olmalı?

ikisi de aynı görünse bile kısmen de olsa işlevi biraz farklı. Hangisi daha çok işimizi görür?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ocuonline -- 16 Mart 2025; 0:12:22 >

• 
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.