Şimdi Ara

Amazon Sahte Gıda Ürünü Satışına Göz Yumması

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
11
Cevap
0
Favori
165
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
3 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Amazon Prime Üyeliğimi sonlandırdım ve hesabımı da kapattım.

Geçen hafta Royal Canin ürünü satan bir Amazon satısından 4kg mama aldım. Gelen mamadan şüphelenip firmaya mesaj attım ve ürün görsellerini yolladım. Kargoyla beraber ya da dijital fatura da gönderilmemiş.

Firma ürünün kendilerine ait olmadığını ve imha etmemi istediler.

Amazon'a yazışmaları, ekran görüntülerini ve ürün görsellerini yolladım.

Aradan 1 hafta geçti. Satıcı ürün sayfasına yorum satın alıp, olumlu yorumların yukarıda kalmasını sağlamaya çalışmış.

Bakın sahte teknoloji ürünü olsa bu kadar zoruma gitmez. Sahte kedi maması satıyor adamlar. Üstelik aldığım mama kısır ve yaşlı kediler için. Dikkat etmesem hayvana bir şey bile olabilirdi.

Benim de Amazon US satış hesabım var. Aktif olarak kullanmıyorum ama benzer bir ürün satmak istesem benden 40 tane belge isterler. Belgelerim tam olsa bile gıda ürünü olduğu için liste açabileceğimin garantisi bile yok. Amazon TR'de, kendi deposundan çıkan malın orijinalliğine bile bakmamışlar.

Son dönem Ekşi Sözlük ve diğer platformlarda Amazon Türkiye hakkında birçok olumsuz yorum okuyup, o kadar da değildir herhalde diyordum ama o kadarmış gerçekten de.

Sahte ürün satan satıcı, müşteriden daha değerli.

• Buraya konuyu sadece arama sonuçlarında görünmesi için açmıştım.

Güncelleme de yapmış olayım.

1 hafta geçmesine ve satıcı yeni mağdurlar yaratmasına rağmen hala yaptırım uygulanmadı.

Neredeyse tüm geri bildirimleri negatif. Geçen gün yorum satın alıp 5 yıldız verdirmeye çalıştı geçen gün ama yeni kötü bildirimler gelince boşa düştü.

Amazon hakkında birçok şikayet duyup, bu kadar da değildir ya diyordum. Aynısı başıma geldi. Gerçekten de bu kadarmış. Royal Canin satıcı hakkında gerekli süreçleri yürüteceğiz dedi. Umarım alması gereken cezayı alır.

Gıda şikayet hattı satıcı hakkında bir çok bilgi istediği ve benim bulma imkanım olamayacağından kişisel olarak şikayette bulunamadım. Bakalım süreç nasıl işleyecek.

Ben de Amazon hesabımı kalıcı olarak sildim zaten.

• Selamlar, öncelikle geçmiş olsun.

Dün Pazarama.com üzerinden PetVet PetShop dan 1050 TL ödeyerek aldığım aynı mama için kuvvetli şüpheye kapıldım.

Google da aranırken bu konuyu gördüm.

Dün öğlen gelir gelmez önlerine koydum.

O da ne! Kedilerim yıllardır severek yediği mamayı yemeyip bıraktı.

Akşam iade etmeye karar vermiştim. İade kodu aldım ve yarın sabah Yurtiçi kargo ile iade edeceğim.

Öncelikle ilk açışta mama farklı kokuyordu. Tavuktan ziyade mangalda pişmiş yağlı pirzola gibi.

Tabağa koyduğumda bambaşka bir görüntü ile karşılaştım.

Orjinali açık kahve renkli, mat ve pütürsüz iken bugün gelen sahtesi daha koyu kahve renk, parlak ve pütürlü yapıda çıktı.

Dün Royal Canin firmasını aradım. Müşteri temsilcisi size söylediklerini bana da söyledi.

Yakın zamanda mamada içerik değişikliği yapılmadığını ve görsel göndermemi istedi.

Ancak uzun süredir kullanmadığım fotoğraf makinemin bataryasında sorun yaşadığım için gönderemedim.

Sonra aldığım yeri aradım, paketi açtım ve biraz kullandım dedim, sorun olmaz gönderin dediler.

Sanki daha önce de şikayet almış ve duruma şaşırmamış gibiydiler.

Bakalım olursa paramı belki kurtarırım olmazsa da 1050 TL lik tecrübe edindim diyeceğim.

Gönderdiğiniz 2. resimde paketin arka yüzünde aşağıda gözüken S.K.T. ve kodlar bendekiyle noktası virgülüne birebir aynı.

Konuyu açtığınız için size çok teşekkür ediyorum.

Sayenizde zaman kazandım ve en önemlisi şüphelerimden kurtuldum.

Bugün YouTube da izlediğim uyarı amaçlı videolardan anladığım kadarıyla sahte mama özellikle bu yıl çok yaygınlaşmış.

Durum düşündüğümden daha vahim.

Satın aldığım firmanın bilgileri aşağıda.

Pazarama.com mağazası: Petvet PetShop

Yetkili: Uğur Batuhan

Adres: Alsancak Mah. Kıbrıs Şehitleri Cad. Kazmirci İş Merkezi No:20 İç Kapı No:502 Konak/İZMİR Tel:(505)0209601

*Bu şahıs 18 Ekim 2024 günü itibarıyla Pazarama mağazasını kapatmış.

Hepsiburada.com ve Trendyol.com da PETVETSHOP ismi ile satış yapmaya devam ediyor.

*19 Ekim 2024 Cmt günü itibarıyla param kredi kartıma iade edilmiştir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Iron Mask -- 20 Ekim 2024; 3:53:22 >

• Sahte Canin fotoları geldi:

• Tüm pazaryerleri aynı malesef..

• O zaman Royal Canin üzerinden sipariş vereceğiz diyeceğim de, piyasa ile de çok fark var. O da bende soru işareti yaratıyor.

Örneğin piyasadan 600-700 TL'ye aldığım mama RC sitesinde 1.000 TL. Bu kadar da fark olur mu "orijinal mi sahte mi" sorusunun cevabı için yani? Amazon Sahte Gıda Ürünü Satışına Göz Yumması 

Liqui Moly veya Motul motor yağı alırken sahtesi orijinali arasında bu kadar fark olmuyor yav Amazon Sahte Gıda Ürünü Satışına Göz Yumması 

Orijinal RC ambalajında durum nasıl peki bu arada?

• Ormanci kullanıcısına yanıt

Söylediğiniz gibi çok fiyat farkı var. Güvenilir firmaların bu "tok satıcı" davranışını bırakması lazım.

Örneğin Petasya.com dan aldığım bana bugün gelen 15 kg luk RC Sterilised orjinal torbasında ve çok tazeydi.

Dış paketi de çift oluklu mukavva ile yapılmıştı ki yolda darbe alsa bile patlaması imkansız.

Herşey güzel ama Pazar günü 3099 a aldığım Petasya şimdi 4399 TL yapmış ki mantıksız ve insafsız bir fiyat.

En iyisi uzun yıllardır aynı adreste satış yapan güvenilir firmalardan haftasonu indirimlerini bekleyip almak.

Google da fiyat aratırken yararlandığım Akakçe.com sitesinde satıcı için "RC Yetkili Satıcısı" diye yazıyorsa o firmadan güvenerek alınabilir.

• Arkadaşlar idefixten royal canin sterilised aldım sahte çıktı. Royal canin ilgilenmiyor satıcı para iadesi yapmıyor. Şu anda royal canin sterilise mamaların neredeyse tamamı sahte. Almanizintavsiye etmem. Veteriner veya petshopa da güven olmuyor.

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • jinduw J kullanıcısına yanıt
    Paket tanıdık geldi :) üstelik 15 kilo alırsanız 4x4 yolluyorlar kıyak yapıyorlar. Bu sahte mama her platformda satilmakta.

• Iron Mask kullanıcısına yanıt
    İsin kötüsü cok ucuz da değil sahte mama. 100 200 lira ucuz siz de akakce de en tepede çıktı diye aliyorsunuz

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.