Şimdi Ara

Amazon Türkiye İndirimleri, Fırsatları ve Kampanyaları [ANA KONU] (18459. sayfa)

16 Kayıtlı Üye (3 Mobil) ve 44 Misafir (10 Mobil) - 47 Masaüstü13 Mobil
5 sn
375.200
Cevap
8.713
Favori
81.422.921
Tıklama
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1664 oy
Öne Çıkar
Giriş

6 bin TL, 30 Avro'yu geçmiyor mu? Sallama bahane olan nedir?

• Bilen Biri kullanıcısına yanıt

ilk siparişimiz değil. Yurtdışından vergisi dahil bir sürü ürün satın aldık. Amazon bu konuda beni şaşırttı. Peki neden satışa koyuyorsun bu ürünü benim haberim olmadan iptal edeceksen.. sonuç olarak vergi vs dahil bunu satın alıyorum ve sen sitende Amazon Germany diye global bir satış yapıyorsun ki 6bin değil 60binlik bile ürünler satıyorsun Almanya'dan Türkiye'ye. Bu ne oluyor yani.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Mave®ick -- 6 Aralık 2024; 23:47:14 >
  • 54 TL

Rotring Visuclick Versatil Kalem 3’lü Okul Seti, Uçlu Kalem 0.7 mm, 0.7 Uç 2B, Silgi Hediye - Mavi

Amazon Türkiye İndirimleri, Fırsatları ve Kampanyaları [ANA KONU]
    Amazon Türkiye İndirimleri, Fırsatları ve Kampanyaları [ANA KONU]amazon
    Rotring Visuclick Versatil Kalem 3’lü Okul Seti, Uçlu Kalem 0.7 mm, 0.7 Uç 2B, Silgi Hediye - Mavi
    https://www.amazon.com.tr/dp/B08GJ6C3KM/?coliid=I1YRAW09IQ4KD6&colid=15QQYO6IYN0CF&psc=1&ref_=list_c_wl_lv_ov_lig_dp_it
  • Mave®ick kullanıcısına yanıt

Bir süredir Türkiye gündemini takip etmiyorsunuz diye düşünüyorum. Kargo bedeli dahil 30 Avro'yu aşan ürünler artık Türkiye'ye giremiyor. Amazon haklı.

Hocam hala haklı diyorsunuz. Peki neden satıyor öyleyse. Ben satın alınca mı kusura bakmayın oluyor. Nereye haklı.

soru şu;

30€ değerini aşan siparişler ülkeye giremez mi

yoksa gümrüğe girer + ithalat tanımıyla ek vergiler ödeyerek sahip olunabildiği mi

bunu bir ayıralım

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • ensar14 E kullanıcısına yanıt

Bireysel ithalat ile giremez. Ticari olarak da gümrük müşavirlik şirketi vs tutarsanız gümrük vergisi + dosya bedeli + antrepo bedeli vs vs 100 euroluk ürün olur size 15000-20000 TL.

Bu arada bence de amazon haklı. Adamın sitesinde belki yüzbinlerce ASIN var ürün var. Her ay gümrük mevzuatı değişen ülkeye yetişmesi zor. En son geçen hafta 30 euro'ya kargo bedelini de eklediler. Amazon'da Benim listemdeki 1000-1050 TL üstü çoğu ürünün TR'ye gönderimi kapatıldı son güncellemelerden sonra.

Arkadaş bence istisnai bir ürün keşfetmiş ve şansını denemiş ya da son gümrük güncellemelerinden haberi yok. Ben amazon olsam komple kapatırım dış alem ürünlerini TR'ye. Amazon kapatmazsa yüce devletimiz 6 aya kalmaz kapatır zaten.

• ABT2020 A kullanıcısına yanıt
  • crowler C kullanıcısına yanıt
    Yararlandım teşekkür ederim

• foxryum kullanıcısına yanıt

Contigo termos bardaktan Zojirushi termos bardağa geçince "oh be dünya varmış" demiştim.. japonlar sanki kahve fincanından içiyormuş gibi dudak payı tasarlamışlar mutlaka denemelisiniz

Amazon Türkiye İndirimleri, Fırsatları ve Kampanyaları [ANA KONU]
  • Yıllardır kendime ait sanal kart ekli arada yenilerim yada asıl kartın süresi dolunca banka yeniler yeni sanal üretip yine eklerim amazon hiç sormadı bu ne iş diye ama yabancı kart eklersen sıkıntı çıkarıyormuş, yani ad soy ad başka veya sadece ad başkaysa

Kardeş REİS öyle buyurdu yurt dışından 6 bine alacaksan yasak tr den 8 bine alacaksın dedi ve 30 euroyu geçerse takın gümrüğe emrini verdiAmazon Türkiye İndirimleri, Fırsatları ve Kampanyaları [ANA KONU]  Amazon satar bakar gümrükte REİSİN gümrük memurları ürünü geçirmeyip kazık fiyatlar çıkarıyor iptal edip paranı iade eder bu olayda kızılacak tek kişi var oda REİSAmazon Türkiye İndirimleri, Fırsatları ve Kampanyaları [ANA KONU] 

NOT: tavsiye bundan sonra 30 euro yu geçen ürünlere yanaşma derim amazon satar gümrükte dener geçmezse yine aynı olay olur. O ZAMAN niye satıyor deme boşuna yaniAmazon Türkiye İndirimleri, Fırsatları ve Kampanyaları [ANA KONU] 

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mito1172 -- 7 Aralık 2024; 2:54:16 >

• Büyük kepazelik ya... Yurttaşlara her zamanki gibi yine esnafın kucağı layık görüldü.

• antique kullanıcısına yanıt

Hocam selamlar bu termos güzel hoş da sıcak tutma süresi az mı bana mı öyle geliyor? Veya standarti mi yaklaşık 4 saat

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • anilzi A kullanıcısına yanıt
    Sweatshirt’ün bir defosu falan mı vardı yoksa rengini falan beğenmediğinizden mi iade etme gereği duydunuz.Çünkü şimdi o tekrar sıfır olarak paketlenip bir sonraki alan sahibine sıfır diye satılıp kargolanacak..

Yurt dışı alışverişlere THH bakmaz.

Hocam duygusal davranıyorsunuz, bu siparişi iptal etmeseler, o ürünü gümrükten çekebilmek için 20 bin liraya yakın bir masraf çıkardı, 6 bin lira kar etmeye çalışıyorsunuz bu rakamı ödeyebilecek miydiniz? Bence iptal etmeleri sizin açınızdan daha iyi olmuş çünkü THH’ye şikayet yolu açılmış, öteki türlü siz almamış olacaktınız.. Şimdi ürün halen satılıyor ise ekran görüntüsü alıp THH’ye şikayet edin, bana bu ürünü 6 bin liraya sattılar fakat teslim etmediler, siparişimi iptal ettiler deyin, yurtiçi, yurtdışı karıştırmayın THH amazon’dan savunma ister, o kısmını amazon anlatsın.. Sonra da THH’nin kararını görelim, olumlu olursa amazon makinayı 6 bine temin edip ulaştırır size, olumsuz olursa da nedenini öğrenmiş oluruz..

Şahsi fikrim amazon Türkiye burada müteselsilen sorumlu, yağmur yağdı, şimşek çaktı deyip de sipariş iptali yapamaz, o ürünü sattı ise temin edip ulaştırmalı..

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• Entropi Canavarı kullanıcısına yanıt

Nickini, "termos canavarı" şeklinde değiştirmeni tavsiye ederim...

• karizmaaa1907 K kullanıcısına yanıt
    Lpn etiketli ve şeffaf naylon paletin ağzının koli bandıyla yapıştırılmış olduğunu görünce zaten iade olduğunu anlarsınız sıfır olarak paketleme imkansız, en son geçen haftalarda defacto tişört almıştım iade geldi dediğim gibiydi ve en fazla bir kere denenmiş olabileceği belliydi sorun etmedim bu yüzden olabilecek şeyler beden uyuşmazlığı vs. ama afedersiniz b*kunu çıkarıp iade eden de az değil nasıl geri kabul ediyorlar hayret

• Havmac H kullanıcısına yanıt

Çok uç kırıyor ve silgisi de aşırı kötü. Ben almıştım, ucuz mal alacak kadar zengin değilim lafını hatırlatan bir ürün kalitesizliği ile. Biraz daha pahalı tikky filan alın bari. Silgi de tam bir rezalet.

Bir de genel görüşümü editleyeyim.

Eğer çok kaliteli bir iki ürün alırsanız, örneğin 500 liraya düşen vario gibi, ömürlük kullanıyorsunuz ve ömür boyu kullandığınız nefis bir kaleminiz oluyor. Yıllar boyu uç kırma derdi yok, kullandığınız kalem ve mekanizması her kullanımda memnun ediyor vs. Rotring Rapid de bir ara 70 liraya düşmüştü. o fiyata nefis bir kalem. İyi kalem indirimleri kovalamak çok daha mantıklı ya da 100 liraya Apollo mesela.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cemsinan -- 7 Aralık 2024; 11:58:26 >
  • 
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.