Şimdi Ara

AMD Athlon XP Thorton

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
9
Cevap
0
Favori
1.008
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • 256KB tampon bellekli Thorton isimli çekirdeğe sahip Athlon XP işlemcileri 512KB tampon bellekli hale gelebiliyormuş.
    o/c ile sorunsuz olarak Athlon XP 3200+ haline gelebiliyormuş.
    70$ işlemciyle 3200+

http://www.darkhardware.com/st.php?u=articles/thorton_to_barton

• zaten bu sitede de yazıyor anasayfada:)
  • XP athlon çekirdeğinin L2 cache azaltarak yeni duronları çıkardı.
    Bartonlarında L2 cachelerini azaltarak Thorton olarak olarak çıkarttı.

Darkhardware Thorton işlemcileri Bartona dönüştürüp 2.5GHZ e o/c yapmışlar. Güzel bir inceleme.
  • ya abı bu iş bukadar kolay olmasa gerek denemeyı gozle gormeden para yatırmak salakca olur
  • L2 köprüsünü lehimle birleştirip 512 aktif ediyorsun. Olay çok zor diil. Ama birincisi aldığın XP nin thorton çekirdekli olduğundan emin olman lazım. Misal bende geçenlerde aldığım (15 gün felan önce) 2000+ vardı. Dedim ki bu mutlaka thorton çekirdeklidir. Bi lehim çekiym olsun bana Barton... Lakin kıllandım girip bi CPU-Z ile bakıym nedir? Bi baktım ki Tbred B imiş... Üstelik 1,600v çalışanlardan. Neyse tutup oc yaptım 2600+ çalıştırıyorum 1,650v da.. Diğer yandan TBred'lerde L2 köprüsünü kısa devre ederseniz ne olur? Sorusunu araştırın da öyle girin bu thorton işine DERİM..
  • Dostum zaten Thorton un çekirdeği Normal Tbred-b lerden daha farklı Daha uzun bir çekirdeğe sahip .Üstelik Tbred -B lerin L2 köprüleri lazerle kesik değil yani zaten köprüler birleşik eğer sen iletken boyayla(Lehim Makinası ile olmaz) birleştirsen bile hiçbirşey olmaz.Bu resimde iki işlemci arasındaki bariz farklar olduğunu görebiliriz.Mesela çekirdeğin boyutu dışında Assembled in malaysia yazısının yeri AMD yazısı ve logosunun yeri iki işlemciyi ayırdetmemizi sağlayabilir.
    AMD Athlon XP Thorton
  • yapan arkadaş olursa msj beklerız bıde resmını çekıp topıc gostersın belkı bızde yaparızzzzzz
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    AMD FX 8350 İŞLEMCİ
    2 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Oka anladım. Ben darkhardware'yi okumamıştım. Rus sitesinden anladığım kadarıyla yazmıştım onları!

- Ona lehim makinası denmez; "HAVYA"...
  • merhaba arkadaşlar verdiğim linke bakarmısınızwww.gigatek.com.tr/gigatekbilgisayarfiles/morgan.htm morganlarla ilgili çok güzel linkler verilmiş
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.