Şimdi Ara

AMD FX 4300 Soğutma Problemi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
10
Cevap
0
Favori
199
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhaba arkadaşlar, fx 4300 3.9 ghz işlemcimi overclock ile 4.5'e çıkartmıştım. Evdeki bilgisayarların fanlarını temizlemeye koyuldum. İşlemci fanını çıkarttım temizledim. Ardından bilgisayarı geri açtığımda temizlemeden öncekinden daha fazla ısınıyordu hatta bilgisayar açılırken kapanıyordu. Overclock işlemini iptal ettim. İşlemci yavaş yavaş yine ısınmaya başladı ve bilgisayar kapandı. Sanırım termal macun tükenmiş. Fakat bugüne kadar mevcut termal macun ile gayet güzel çalışıyordu biraz ısınıp, kasma yapsa da. İşlemci fanını çıkartıp temizleyince neden böyle oldu? İşlemcide ki termal macun durumu bu şekilde. Yardımcı olursanız sanırım.

https://dl.dropboxusercontent.com/u/16476642/Photo%2030.06.2015%2015%2005%2048.jpg

• emryrgc E kullanıcısına yanıt
    hocam elinizde termal macun varsa yenileyin bence bir ondan sonra sıcaklık değerlerini tekrar ölçelim
  • Fan oturmamış olabilir. Termal macunu fındığın çeyreği kadar ortaya sürmelisin. Birde o tozları yumurta fırçası ile alıver ram slotlarına toz kaçınca sıkıntı oluyor bazen.
  • Şu anda elimde termal macun yok hocam mecbur alacağım. Fanı tekrar çıkartıp taktım değişen birşey yok. termal macun aşınmış tamam ama bugüne kadar problemsizdi neredeyse. elleyince neden böyle oldu anlamadım.
  • emryrgc E kullanıcısına yanıt
    İşlemci fanını temizlemek için çıkardım derken klipsini çıkartıp işlemcinin üstünden aldıysan stok fanı tabikide termali bozulur zaten kurumuştur birazda kaç zamandır kullandığın için zaten yeniden işlemcinin üstüne koymadan evvel termal macun sürmen lazımdı işlemcinin üstüne eğer olay böyleyse acayip bir durum yok
  • quote:

Orijinalden alıntı: qaanx

İşlemci fanını temizlemek için çıkardım derken klipsini çıkartıp işlemcinin üstünden aldıysan stok fanı tabikide termali bozulur zaten kurumuştur birazda kaç zamandır kullandığın için zaten yeniden işlemcinin üstüne koymadan evvel termal macun sürmen lazımdı işlemcinin üstüne eğer olay böyleyse acayip bir durum yok

Olay o hocam aynen. Bende pek anlamam bu işten. Ondan ne olduğunu anlamaya çalışıyorum
  • qaanx arkadaşımız doğru söylüyor soğutucunun ve işlemcinin üzerinde kalan macunları bezle güzelce temizle yeni macun al ve işlemcinin üzerine yaydırıp soğutucuyu üzerine klipsle işlem tamamdır gerçi fındığın çeyreği kadar sürülecekmiş ben baya bir sürdüm benimkine şu an bir sorun yok
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    AMD FX 8150 SOĞUTUCU ÖNERİSİ
    12 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: emryrgc

quote:

Orijinalden alıntı: qaanx

Olay o hocam aynen. Bende pek anlamam bu işten. Ondan ne olduğunu anlamaya çalışıyorum

O zaman sıkıntı yok aşağıda arkadaşın dediği gibi işlemcinin üstünü ve stok fanın altta işlemciye deyen kısmında kalıntı kalmış termal macun parçalarını iyice temizle sonra yeni alcağın termal macunu uygularsın

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi qaanx -- 30 Haziran 2015; 19:49:24 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• Termal macun 3-5 derece falan etkiler en fazla. Öyle sıcaklıktan kapanmaz bilgisayar. Fanı yanlış takmışsınız.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Orlando DeJoseph

Termal macun 3-5 derece falan etkiler en fazla. Öyle sıcaklıktan kapanmaz bilgisayar. Fanı yanlış takmışsınız.

Fanı yanlış takma gibi bir durum yok hocam. Her zaman ki gibi taktım. Üstünde hiç macun kalmamış durumda zaten.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.