Şimdi Ara

Amd işlemci bilgi istiyorum

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
15
Cevap
0
Favori
762
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
    Daha önce athlon 64 x2 4400 işlemci kullandım
    bu işlemciyle windows 7 kurmaya çalıştığım zaman ilk kurulum ekranına geldiğimde uzun bir süre bekleme yapıyor ondan sonra ikinci kurulum ekranında yine aynı beklemeyi yaptıktan sonra kuruluma başlıyordu.
    Şimdi ise Phenom II X4 965BE aldım üstelik anakartıma bios update de yaptım anakartım gigabyte (GA-MA785GM-US2H) ama aynı şeyi bu işlemcide de yaşıyorum bu bir sorunmudur, sorunsa nasıl düzeltirim yada bu süreyi kısaltırım.
    Teşekkürler....

• O sorun bendede olmuştu. Yüklemeye çalıştığın Win7 ile ilgili bir problem. Baska sürüm denediğimde sorun düzeldi.

Anakartımızda aynı bu arada.
  • en son win7 7600 build son çıkan bunu denemelisin
  • Arkadaşlar onu da denedim olmuyor yine aynı.
    aynı işletim sistemini intel işlemcili başka bir bilgisayarda yüklemeye çalıştığımda bu bekleme işlmemini yapmıyor
  • Sabit diskinizi eski makinanızdan mı aldınız , çünkü bende de aynı sorun oluyordu Pata hdd mi Sata ile değiştirdim o bekleme kayboldu...
  • dvdrw dan yapabilir aynı şeyi arkadaşın dvdrw yapıor
  • Aynı sey bende de oluyo. 3tane masaüstüne kurdum(e4500,x4 630 ve x2 250 işlemcili) hepsinde de aynı sey oldu. Fakat aynı dvd ile herhangi bir laptopa kurdugumda hemen kuruluma baslıyorr
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Arkadaşlar biraz daha toparlamak gerekirse
    İntle işlemcili bilgisayara da yine ayndı dvdrw ile kuruyorum yani bilgisayarlardan intel olan kardeşimin amd olan benim yani dvdrw yi benimkinden çıkarıp onunkinde denedik ayni win7 dvd si ve aynı dvdrw sadece bilgisayarlar farklı yani onunki intel benimki amd ayrıca hdd yi de yeni aldım seagate 500 Gb sataII 16 mb NCQ aldım.
  • kurulumdan sonra performans değerlerinde midir? gerisi önemli değil. amd işlemcide, xp işletim sistemi kurarken normal formatı, quick format diye atıyordu neredeyse..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi forvet09 -- 12 Nisan 2010; 16:03:26 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: forvet007

kurulumdan sonra performans değerlerinde midir? gerisi önemli değil. amd işlemcide, xp işletim sistemi kurarken normal formatı, quick format diye atıyordu neredeyse..

arkadaşım windows sistem derecelendirmesinde 7.2 puan veriyor benim kafama takılan kısım win 7 yüklemesiyle ilgili. imzamda belirttiğim sistemi kullanıyorum. sadece normal mi değilmi onu bilmek istedim.
  • 7.2 ile 7.4 arası puan veriyormuş win7. normal işlemcin, takma kafana..
  • Kurulum sırasında beklenilen süre donanımın tamamına göre değişebilir. forvet007' nin de dediği gibi, kurulumdan sonra bi' sorun yoksa kur ekranını umursamayın. O aşamada işlemciyle birlikte anakartınızın kuzey ve güney çipleri de önemli. 965 BE ile 7.2 işlemci puanı aldıysanız, anakartınız büyük bi' ihtimalle 785 G bi' model. Bende 955 BE var ve O.C' siz 7.3 alıyor.
  • Arkdaşlar dün gigabyte bios update yazılımı ile internetten bios güncelledim ve bios versiyonum f9 oldu, ama şöyle bişey var gigabyte web sayfasında anakartın işlemci destek sayfasında Phenom II X4 965 için bios f5 yazıyor yaptığım güncelleme doğrumu yoksa yazdığı f5 mi olması lazım
    anakartın işlemci destek listesi altta arkadaşlar :
    http://www.gigabyte.com.tr/products/mb/cpulist/ga-ma785gm-us2h_10.html
  • Aslında sisteminiz işlemciyi görüyor ve sorun çıkarmadan çalışıyorsa bios update yapmaya gerek yok. Şu andan itibaren çıkacak hiç bir bios güncellemsi o işlemcinin standart hızlarında çalışmasını etkilemez. Aygıt yöneticisinde işlemcinin tam adını görüyorsanız hiç bir sorun yok demektir.
  • quote:

Orijinalden alıntı: byhan27

Arkdaşlar dün gigabyte bios update yazılımı ile internetten bios güncelledim ve bios versiyonum f9 oldu, ama şöyle bişey var gigabyte web sayfasında anakartın işlemci destek sayfasında Phenom II X4 965 için bios f5 yazıyor yaptığım güncelleme doğrumu yoksa yazdığı f5 mi olması lazım
    anakartın işlemci destek listesi altta arkadaşlar :
    http://www.gigabyte.com.tr/products/mb/cpulist/ga-ma785gm-us2h_10.html

F5 ve sonraki sürümlerde işlemcinize destek var demektir. Son versiyonu yüklemeniz iyidir. Muhtemel bazı donanımsal açıklar yeni versiyonlarla düzeltilir.

Güle güle kullanın.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.