Şimdi Ara

AMD, Nvidia’yı yakalamanın formülünü buldu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
22
Cevap
0
Favori
809
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • AMD, Nvidia’yı yakalamanın formülünü buldu
    Grafik işlemci dünyasında Nvidia, yüksek performans, geniş özellik yelpazesi ve güçlü marka tanınırlığı ile pazara liderlik ediyor. Yapay zeka ve makine öğrenimi temelli teknolojilerdeki gelişmiş çözümleri sayesinde Nvidia, özellikle tüketici pazarında öncü konumda bulunuyor. Ancak AMD, bu dengesizliği yakında değiştirmeyi amaçlıyor.

AMD’nin Nvidia’yı yakalama hamlesi

Aktarılanlara göre AMD araştırmaları şu anda nöral ağı çözümleri aracılığıyla RDNA GPU'larda gerçek zamanlı yol izleme elde etmeye odaklanmış durumda. Nvidia, yapay zeka destekli görüntü yükseltme ve gürültü giderme için DLSS teknolojisini kullanırken, AMD’nin son araştırmaları da benzer bir çözümü hedefliyor. Özellikle, sınırlı ışın örnekleme nedeniyle oluşan parazitli görüntüleri temizlemek için nöral gürültü giderme algoritmaları üzerinde çalışıyor. AMD’nin yaklaşımı, sahne detaylarını yeniden inşa ederken gürültüyü gidermeyi hedefliyor ve bu da Nvidia’nın DLSS 3.5 ile sunduğu Ray Reconstruction tekniğine benzer bir yöntem olarak öne çıkıyor.

Bilindiği üzere yol izleme, her piksel için binlerce ışın hesaplaması yapılmasını gerektiren, kaliteli görseller elde etmek için kullanılan bir yöntem. Bir sahne, ışığın birçok farklı yüzeye çarpıp yansımasıyla detaylandırılırken, alınan her örnek pikselde farklı renk sonuçları ortaya çıkabilir. Bu yöntemi gerçek zamanlı oyunlara uygulamak ise işlem sayısını önemli ölçüde azaltmayı zorunlu kılıyor, ancak bu da parazitli (gürültülü) görüntülere neden oluyor.

Ayrıca Bkz.AMD, RX 8000 serisi kartların ne zaman çıkacağını resmen açıkladı

AMD, bu sorunu nöral ağ destekli bir çözümle gidermeyi amaçlıyor. Nöral ağ, görüntüdeki gürültüyü azaltırken sahne detaylarını yeniden oluşturmayı hedefliyor. Geniş bir pencereden baktığımızda AMD, yapay zeka ile gürültü giderme ve görüntü yükseltme işlemlerini tek bir nöral ağ çözümü içerisinde birleştirerek kullanıcılarına yüksek kaliteli, gürültüsüz ve super-sampling uygulanmış görseller sunmayı amaçlıyor.

Kaynak:https://www.tomshardware.com/pc-components/gpus/amd-research-suggests-plans-to-catch-up-to-nvidia-using-neural-supersampling-and-denoising-for-real-time-path-tracing

• Ya bokunu çıkarttılar artık, fsr dlss diye. Kardeşim ben saf kas gücüyle 4k çalıştıran 100 fps alan kart istiyorum. Ben ne yapayım olmayan piksellerle bana 100 fps alıyormuşum gibi yapan kartı. Keriz silkeliyorlar resmen.

Oyun firmaları optimizasyonu iyi yapacaklar, şu son maymun oyunu mesela. 4090 bile 4kda doğal olarak 60 fps veremiyor, böyle bir şey olabilir mi ya? Hele de rt falan açınca 20 fpse düşüyor. Adama gülerler, sen karta 2 bin dolar vereceksin ama 20 fps alacaksın.
  • Fsr 4.0 hamlesine benziyor.

• Ya bokunu çıkarttılar artık, fsr dlss diye. Kardeşim ben saf kas gücüyle 4k çalıştıran 100 fps alan kart istiyorum. Ben ne yapayım olmayan piksellerle bana 100 fps alıyormuşum gibi yapan kartı. Keriz silkeliyorlar resmen.

Oyun firmaları optimizasyonu iyi yapacaklar, şu son maymun oyunu mesela. 4090 bile 4kda doğal olarak 60 fps veremiyor, böyle bir şey olabilir mi ya? Hele de rt falan açınca 20 fpse düşüyor. Adama gülerler, sen karta 2 bin dolar vereceksin ama 20 fps alacaksın.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Gariban dlssi

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Amd nvidia yı yakalayamaz çünkü fanboylar var . Tak care anti fanboy yazılımı geliştirmek

• AMD neyin formülünü buldu bilemeyiz ama bilinen bir durum var ki O'da ATI'yi satın aldıkları dönemden beri yazılım tarafındaki eksikleri giderilemedi, yapsınlar görelim Nvidia'yı zorlasınlar verilen paralar karşılığını bulsun.

• jiletosman kullanıcısına yanıt
    dedi amd fanboyu

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • dünyanın en kısa fıkrası

• jiletosman kullanıcısına yanıt
    Neden çart curt çöken sürücüler ile uğraşıyımki Nvidia alırım kafam rahat eder şua ana hangi yazılımı yaptıysa eline yüzüne bulakştırdı en basit voice teknolojisi yani sesdeki gürültüyü engelleme onu bile adam akıllı beceremedi sonra neden Nvidia

• ExclusivePack kullanıcısına yanıt

• Haber başlığı ''gençlik aşısının formülü bulundu'' gibi olmuş.

• Haberi okurken driver timeout verdim

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Raytracing cekirdegi yerine physx çekirdeği koysalar keşke.

• Tugrul_512bit kullanıcısına yanıt
    En son baya zaman önce mafia 2 de phsyx açayım dedim fps pert olmuştu.

• Bloody Roar B kullanıcısına yanıt

Buğunkü kartlara physx hafif geliyor. Oyunlara artık çok eklemiyorlar fizik falan.

• AMD kendisi demedi mi 2024 başında...

Hisseleri bu nedenle düşmedi mi...

"High-end GPU yerine mainstream ile devam edeceğiz. HPC/gpGPU içinse high-end planlarımız aynen devam"

• NVIDIA'nın hem yapay zeka hem de oyun alanında üst segmente gerçek bir rekabet gelmediği durumda aç bir canavar hali giderek artar.

NVIDIA için long pozisyonları para kazanmaya devam eder. Gelsin dolarlar gelsin dolarlar.

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.