Şimdi Ara

AMD Onayladı 14nm CPU, GPU Ve APU'lar 2016'da Hazır Olacak.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
31
Cevap
1
Favori
763
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
9 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Tasarım çalışmaları sona eren işlemci ve ekran kartları için geriye sayım başladı,çalışan örnekler Globalfoundries'e üretim için teslim edildi.

AMD'nin baş teknoloji yetkilisi Mark Papermaster AMD'nin CPU, APU ve GPU ürünleri için 14LPP(Daha çok performans,daha az güç tüketimi) sürecinden yararlanacağını doğruladı.

Bakalım zen mimarisi Excavator mimarisinden %40 daha iyi çekirdek performansı,14 nm finfet llp üretim teknolojisiyle(daha az güç çeken düşük tdpsiyle),8 çekirdek 16 izleği(smt multi thread),yeni am4 soket ile ddr4 (ayrıca aynı anakartlara apularda takılabilecek) belleği,yeni komut setleriyle pc pazarına yeni bir soluk getirebilecek mi?

K:http://wccftech.com/amd-14nm-cpu-apu-gpu-zen-arctic-islands-globalfoundries/

AMD Onayladı 14nm CPU, GPU  Ve APU'lar 2016'da Hazır Olacak.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi redoracle -- 6 Kasım 2015; 22:54:40 >

• Hayirli olsun

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Haberler çok iyi önlerden kıvrılalım.

• AMD'nin ilk örnekleri üretilmiş ve çok memnun kalınmış. 2016 başında seri üretim başlıyor ve ilk olarak Opreton serisi pazara sürülecek. Ardından Zen FX ve 2017 başında da Zen APU'lar geliyor.
  • 28 nm APU söylentisi ne oldu ?

• 28 nm APU'lar 2016'da devam ediyor. Bu akşam FX 9830P'nin özellikleri sızdırıldı. 28 nm, DDR4 bellek kontrolcülü ve AM4 anakart uyumlu olacak.
  • Rizörvıd
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Hadi Bakalım

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • heyecanla bekliyorum inşallah bu sefer güzel şeyler olacak

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Amd yenidenmi doğuyorne inşallah doğru çıkarda piyasa ucuzlar yoksa bu gidişle intel ve nvidia istediğini yapar

• Anakart değiştir işlemci değiştir ram değiştir. Çıktığında eskisi gibi daha ekonomik olacağı biraz şüpheli...
  • (Intel tek haneli nm rakamlarına geçti)

Şaka maka, umarım AMD uzun süredir sağlayamadığı güveni, stabiliteyi bu sefer sağlar, böylece daha iyi rekabet bize yarar.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MühendisMurat -- 7 Kasım 2015; 2:10:15 >
  • Foxbat kullanıcısına yanıt
    Bir geçiş modelinden bahsedebiliriz sanırım.

Teşekkürler bilgi için.

• 2016 nın sonunda 28 nm lik apuyu kim alır ki? 14 nm apu işlemcili notebooklar tahminimce 2017 nin ortalarına falan çıkar. İntel o zamana 7 nm ye geçer.

• AMD biraz geridende gelse yarıştan kopmayacak gibi.Ben çıkacak işlemcilerin daha çok fiyatlarını merak ediyorum.
  • Orta seviye işlemcisi i5 seviye tek çekirdek performansı versin adamlar hayatlarında kazanmadıkları parayı kasalarına koyarlar.

Kendileri bilir valla tüketiciler Intel soygunundan bıktı diyebliriz. Akıllı bir hamle ile, iyi bir fiyatlandırma yaparak pazarı tamamen ellerine alabilirler bence. Beklentilerim büyük.

Illa ki 8 çekirdekli uçan kaçan bir şey yapmalarına gerek yok, 4 bilemedin 6 çekirdekli, tek çekirdek performansı en az i5 seviyesi olmalı ama.
  • İntel almayı hiç istemiyodum AMD nolu erken çıkar şu seriyi :D

• Hayırlı Olsun.
  • Insallah ı5 4690k ıle aynı performansda oc yapılabılen ıslemcı cıkarır ve fıyatını 500 tl yaparlar da rekabet artar

• hani bu yil cikcakti amd a10 8700p cikmadi. gorunuse gore isler 2017 ye bakiyor pc yi toparlayamadim bir yildir yeni apular gelcek diye.
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.