Şimdi Ara

AMD Phenom II @ 6GHz video inceleme (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
97
Cevap
0
Favori
47.009
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orjinalden alıntı: Speed-Step

@Towarscke

Merhaba,

Öneri ve görüşlerinizi bizle paylaştığınız için teşekkür ederiz. Testlerde kullanılan anakart videoda bir çok yerde göründüğü ve sözlü bir şekilde aktardığımız gibi Foxconn marka bir anakarttır ve 790GX yonga seti kullanıyor.

hizli cevap, ve gosterdiginiz emek icin basarilarinizin devamini dilerim...
  • videoyu izleyemiyorum.
  • ne tansiyonu yüksek videoymuş be, firefox çöktü ... ilk defa karşılaştım böyle birşeyle :))
  • Öncelikle teşekür ederim böle bir çalışma yaptıgınız için...
    Beklentilerim doğru cıktı sadece o.c üzerine yapılmıs bir işlemci, perfonmasnsı pek tadmin olmadım bide nie çarpan arttırıldıi çarpman sabit bırakarat 790gx anaakartın güçünü görseydik daha iyi olmazmıydı, ben x4 920 yi merak ediyorum ondan çarpan kiliti var galiba yani ben öyle biliyorum onun perfonmansı nasıl olucak sizden onuda test etmenizi bekliyorum... Emeğiniz için sağolun....
  • Core i7 nin başarılı olduğu Adobe CS3(CS4), 3dmax gibi programlarda onlara ne derece yakın olduğu, ayrıca düşük ve yüksek detaylarda oyunlardaki performansı da incelenmeliydi. Passmark mıdır nedir? Nasıl bir benchmarksa? bazı testlerinde Phenom uçup giderken bazılarında corei7 uçup gitmiş. bu kadar tutarsızlık olamaz. ayrıca bir çok kişinin ve benim merak ettiğim konu hava soğutmayla max. kaç ghze çıktığı ve bu değerde ne kadar stabil olduğu. Örn. Ben imzamadaki işlemci ve zerotherm nirvana ile 3.2 Ghz ile Amd overdriveın 6 saatlik stabilite testini tamamlayabiliyorum. Yüksek saat hızından dolayı herhangi bir mavi ekran veya kilitlenmeyle de karşılaşmadım. Phenom'da da böyle bir şey söz konusu mu? Tepe model işlemcilerin çok iyi o.c olduğunu görmedim şimdiye kadar.
  • Hava soğutma ile elde edilen değerleri aşağıdaki incelemede görebilirsiniz:

http://www.cluboc.net/reviews/cpu/amd/PhenomII940Black/p3.asp

Biraz hayalkırıklığı olmuş, 4 Ghz bile görmüyor.

Edit: Ancak şunu da ekleyeyim hemen. Sanırım aynı fiyata satılan Q9450'den bir çok uygulamada ve oyunda daha hızlı.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi blackwinterday -- 8 Ocak 2009; 15:42:49 >
  • bu işlemciyi bekliyorum. tüm sistemi aldım tam phenom 9950 alacaktım phenom 2 ler gelecek diye bekliyorum. gigabyte ga-ma790gp anakarta uyumlu mu acaba? bu konuda bilgisi olan varmı ?
  • Unlarla azotlarla yapılmış bir hızaşırtma testi görünce benim için pek anlamlı olmuyor. Hepimizin evde yapabildiği ölçüde bir aşırtma izlesek intelle arasındaki farkları daha iyi görebilirdik.

Bu video hız aşırtma konusunda aşmış kişilere yada skor görmek isteyenlere hitab ediyor. Birde ev kullanıcıları için normal şartlarda yapılan hız aşırtmaları ele alan video çekilse sanırım daha iyi olacak.

Şimdi ben bu işlemcinin videosuna bakıp almayı düşününürsem intelle kıyaslamak için unlu azotlu intel videosu bulmam gerekecek:D

Genede amd biraz daha iyi duruma gelmiş gibi görünüyor.
  • Merhaba, videoda tam olarak anlaşılmadı sanırım fakat 3.8GHz hava soğutma ile çıkılan bir değer. Sadece %10 voltaj arttırımıyla işlemciyi 3.8GHz'de kullanabiliyorsunuz.
  • Benim verdiğim linke bakın işte arkadaşlar. Hava soğutmanın nesini videoya alacak adam?
  • quote:

Merhaba, videoda tam olarak anlaşılmadı sanırım fakat 3.8GHz hava soğutma ile çıkılan bir değer. Sadece %10 voltaj arttırımıyla işlemciyi 3.8GHz'de kullanabiliyorsunuz.

Teşekkürler, evet tekrar baktım heralde çok ufak bir kısmında bahsedildiğinden görmemişim. Tabi 3.8 halinde o testleri yapsaymış sonuçlar ne olurdu merak uyandırıyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi moffaka -- 8 Ocak 2009; 16:21:35 >
  • quote:

Orjinalden alıntı: moffaka

quote:

Merhaba, videoda tam olarak anlaşılmadı sanırım fakat 3.8GHz hava soğutma ile çıkılan bir değer. Sadece %10 voltaj arttırımıyla işlemciyi 3.8GHz'de kullanabiliyorsunuz.

Teşekkürler, evet tekrar baktım heralde çok ufak bir kısmında bahsedildiğinden görmemişim. Tabi 3.8 halinde o testleri yapsaymış sonuçlar ne olurdu merak uyandırıyor.

3.8 Ghz test sonuçları da vardı, gözünüzden kaçmış galiba. Ya da ben yanlış hatırlıyorum

• güzel işlemci

test için teşekkürler
  • Anca core duoları yakalamış tek artısı ucuz maliyeti neyse para bulursak core duo upgrade ile devam ederiz
  • quote:

Orjinalden alıntı: diciotto

Anca core duoları yakalamış tek artısı ucuz maliyeti neyse para bulursak core duo upgrade ile devam ederiz

Komik ve bilinçsiz bir yorum.
  • yani kim evinde 5ghz 6 ghz yapabilecekki sayılı kişiler belki hava soğutmayla başarılı cpular istiyoruz biz intel kastı kavurdu piyasayı amd avcunu yalıyor vga dan yırtıyor bence bu teste i920 i940 ın yanında i965 koyulmalıydı ve o.c. yapılmalıydı ozaman video süper olurdu sonuçta belli olurdu burda resmen amd inteli ezmiş gözüküyor ama farklı yansıtılıyor bence garip bir durum war ati yeni kart çıkınca mesut abi atiyi yüceltiyor navıdıa yeni kart çıkınca nvıdıayı kızıcak ama reklam parasımı alıyorsunuz

• Konuğumuz bir ara gülmemek için kendini zor tutuyor galiba
  • quote:

Orjinalden alıntı: moffaka

quote:

hocam kusura bakma ama videoyu uyuyarak falan izledin herhalde

hem 3.8 ghz e hava ile çıkılabildiğinden gayet açıkca bahsediliyo hemde bütün test tablolarından 3.8 ghz deki sonuçlar mevcut.

phenom II beklenildiği gibi onuçlara imza atmış. her konuda önceki nesilden daha iyi.

core i7 lerin alınabilirliği düşük olduğundan core2 quad lara phenom II ler sıkı bi rekabete girecekler gibi görünüyo. olay tamamen fiyata bakıcak bu durumda.

son bir not eklemek istiyorum. donaımhaber videolarında her incelemede daha çok gelişiyo ve daha başarılı işlere imza atıyosunuz.
    ama nedense hala ve hala şu yarı ingilizce-yarı türkçe telaffuzdan kurtulabilimiş değil.

en basitinden am2+ derken "ey em iki plus" demek yerine tükrçe olarak "a-me-iki" yada komple ingilize "ey em two" diyebilirsiniz.
    incelemeyi dinlerken o kadar fazlaca kulak tırmalanıyo.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi trulli -- 8 Ocak 2009; 19:02:13 >

• Bence harika değerler.%10 voltaj arttırımıyla 3.8 ghz!
    Fakat,ekran kartınıda overclock etmeniz gerekirdi.Dar boğaz yapabilir.
    Oyun testlerinin olmaması kötü olmuş.
  • başımıza taş yağacak cpu inceleme video su hazırlanmış
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.