Şimdi Ara

AMD PhenomII X6 1100T voltaj ve çarpan düşme problemi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
28
Cevap
0
Favori
1.160
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Merhabalar, işlemcime herhangi bir seviyede overclock yaptığımda, (prensipte overclock miktarı ne kadar fazlaysa o kadar fazla örneğin çarpan:20X HTref clock:200, VID 1.35V 4GHz'de neredeyse sürekli) işlemci yük altındayken işlemci çarpanı 8.5X'e ve VID 1.25V'a düşüyor. Bu yüzden ne stability test yapabiliyorum ne bir şey... Cool n Quiet kapalı, Turbo Cora kapalı.

Eğer genel bilinen ama benim cahil olduğum bir durumdan kaynaklanmıyorsa tüm BIOS ayarlarımın fotoğrafını ve AMD overdrive'dan screenshotları alıp yükleyeceğim. Yardımcı olmak isteyecek arkadaşlara şimdiden çok teşekkür ettim...

Sistem konfigürasyonumu soldan görebilirsiniz.

• Temelden anlatmak gerekirse Overlock potansiyeli olan bir işlemci tercih edildiği zaman Anakartta buna göre alınmalıki işlemci üzerinde her ayara cevap verebilsin. Bunu kimileri bios gücnelleme ile gideriyorlar ama Anakart yapısnında buna cevap verebilmesi MOdeline ve standartlarına göre değişir. Benim size tavsiyem işlemci anakart ömrünü azaltan bu gibi girişimlerle uğraşmamanız. Overlock içinde yüksek soğutma sistemleri gerekebilir. Ama illa ben overlock istiyorum diyorsanız resimleri göstermeniz bizi fikir ve yorum sahibi yapacakır. İşlemci çarpanı ve voltajları yükseltiğinde emniyet açısından fabrikasyon oolarak kendini bazı ayarları kapatarak önlem alması muhtemel.
  • Teşekkür ederim. Öncelikle anakartımın yeterli olduğunu sanıyordum, değilse sebebini merak ediyorum, gerekirse tavsiyeniz doğrultusunda yeni bir tane alabilirim. İkinci olarak corsair h60 soğutma kullanıyorum, onun da en azından 3.8GHzde 50 derece civarında tutabileceğini biliyorum. Daha önce küçük çaplı oc yapmıştım, tecrübeli değilim ma tamamen yabancı da değilim. Son olarak bu durumun normal hatta düşük (3.2 GHz gibi) hızlarda da olduğunu fark ettim.

Sabaha kadar bios ekranlarını ve screenshotları ekleyeceğim.

Yeniden teşekkür ediyorum.
  • Bütün ayarları fabrika ayarlarına döndürüp biosu (cool n quiet'ı kapatmak dışında) hiç kurcalamadan AOD üzerinden gittim. Sorun devam ediyor,şimdi AMD forumlarında kurcalayacağım, sonucu burada da paylaşırım.
  • Anakartınızda ''Green Power'' vb. bir tuş yer alıyorsa inaktif yapın.
  • işletim sisteminiz win7 ise denetim masası>güç seçenekleri>yüksek perfermansı seçerseniz düzelebilir. genelde dengelide durur
  • Söylemeyi unuttum, Win7 ama tüm güçl ayarlarını mümkün olan en performanslı seçeneğe getirdim. Anakart olayını eve gidince deneyeceğim, öyle bir tuş olması olası birçok o tarz tuşu var. Teşekkür ederim.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    AMD X4 620 için Anakart
    2 ay önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Güç kaynağıyla ilgili bir tavsiye aldım, deneyeceğim, olursa burada paylaşırım.
  • eski bir konu ama aynı sorun bendede var bir çözüm çıkmadımı buna?

Oc filan yapmıyorum makine prime 95 de 65 dereceye gelince çarpan direkt düşüyor ısı düşünce tekrar asılıyor makine bu olayı 75-80 derecede yapsa hadi neyse ama 65 derece çok düşük bence.
  • Hem AMD'den hem de Asus'tan teknik destek aldım ancak çözemedim. Hala overclock yapamıyorum. Olur da bir çözüm bulursan çok yardımı olur. Teşekkür ederim.
  • quite and cool acik mi? birde bios versiyonu nedir? prime 95 te 65 derece derken stok fan mi kullaniyorsunuz?
  • quote:

Orijinalden alıntı: exeter

quite and cool acik mi? birde bios versiyonu nedir? prime 95 te 65 derece derken stok fan mi kullaniyorsunuz?

qq açık h50 soğutucu var boşta 37 derece sistem qq sayesinde.
  • eeeeeeeeeeeee quite and cool... sessiz ve serin anlamini tasir. onu acarsaniz islemci kendini 800mhz ye getirmeye calisir. siz carpani kilitlerseniz fsb hizini da ceker asagi.. carpan dusursun istemiyorsaniz quite and cool u kapatin.
  • quote:

Orijinalden alıntı: pahloptaoy

Hem AMD'den hem de Asus'tan teknik destek aldım ancak çözemedim. Hala overclock yapamıyorum. Olur da bir çözüm bulursan çok yardımı olur. Teşekkür ederim.

üreticilerden aldığınız teknik destekte ne öneriyorlar ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: exeter

eeeeeeeeeeeee quite and cool... sessiz ve serin anlamini tasir. onu acarsaniz islemci kendini 800mhz ye getirmeye calisir. siz carpani kilitlerseniz fsb hizini da ceker asagi.. carpan dusursun istemiyorsaniz quite and cool u kapatin.

denemesi bedava hemen yazacağım şimdi.
  • evet sonuç tahmin ettiğim gibi olumsuz cpu termal kontrol var sanırım yine çarpan düştü işlemci ısısı 56 dereceye düştü.
  • birtek islemciniz belli. islemci carpan dusuruyor dediginiz tek seyde bu. forum kurallari daha cok bilgi verin diyor. anakartinizin modeli? ramleriniz? ustundeki sogutucu? guc kaynaginiz ekran kartiniz.. tam sisteminizi soyleyin bence...
  • ekran kartı onboard
    soğutucu corsair h 50
    anakart m5a78l-le asus
    power 650 watt coolermaster
    kasa inwin predatör
    ram corsair ddr3
  • Hocam anakartini degistir. m5a78 serisinin bir oncesi m4a78 lerde hic bir 125w islemciye destek yok idi... simdi sizinkinde gorunuyor ama ben gene de o anakarta 6 cekirdek islemci takmazdim...
    birde ikinci olay h50 x6 yi sogutabilir mi? tdp degerine gore aldiniz degil mi sogutucuyu? asiri isindigindan dolayi islemci carpan azaltiyor olabilir.
  • anakart alt düzey katılıyorum. ama benim takıldığım olay işlemci neden 62 derecede iptal oluyor .Ben sonuçta oc yapmıyorum mevcut işlemciyi standart hızında kullanmak istiyorum kaldıki stok fanla kullananlar var. Anakarta dandik diyoruz ama FX-8350 8 çekirdek deteği bile varmış.
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.