Şimdi Ara

amd ryzen 5 7600x cpu clock speed ve sıcaklığa ilişkin soru

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
5
Cevap
0
Favori
635
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • iyiakşamlar arkadaşlar. amd 7600x işlşemciye sahibim, soğutucu olarak da dark x129 bulunmakta. bugün amd ryzen programı üzerinden baktığımda işlemci clock speed parametresinin 800mhz altında olacak şekilde değişken olarak 200, 280, 370, 90 mhz şeklinde farklı mhz değerlerine kadar indiğini gördüm, yük/oyun altında her hangi bir sıkıntı yok, 5400 mhz kadar çıktıyor... daha önce intel ve amd başkaca işlemciler de kullanmıştım fakat işlemci saat hızının 800 altına indiğini/inebildiğini görmemiştim... bu normal bir durum mudur? yoksa benim işlemcide çalışmaya yönelik bir sorun mu bulunmakta? ayrıca işlemci ısısı olarak da boşta 42,44 derece arasında bulunuyor, ısı anlamında da ryzen işlemci için normal midir? teşekkürler....

• saat hızı iner-çıkar, normal o. gerektiğinde kutuda yazan değerlere ulaşıyorsa sorun yok. yeni seri sıcak çalışıyor.

• Amd 7000 serisi biraz sıcak çalışıyor aynı işlemci arkadaşta var o da onu 5 ısı borulu çift fanlı kule tipi soğutucu ile kullanıyor.

Onda da boşta bu değerler 40 küsürlerde . Oyunlarda 66 - 73 arası demişti. İyi bir sıvı soğutma veya biostan eco mode gibi şeyler devreye alınırsa özellikle yükteki değerler 10 - 12 derece düşer.

Ama şuanda ki değerler de çok büyük sıkıntı değil. İşlemcinizin çalışması normal. Soğutucu ile iyi bir macun kullanın basit olan macunlar kullanmayın. Özellikle gramı fazla olupta termal iletkenlik derecesi

düşük olan ucuz macunları almayın kullanmayın. Arctic Mx 4 - zalman stc 7 - 9 veya noctua nt - h1 - coolermaster mastergel ürünleri veya bunun gibi olan macunlar kullanılmalı.

Son olarak işlemci saat hızı oynaktır duruma göre değişir. Yukarı aşağı olarak devamlı iner çıkar sıkntı olacak bir durum değil. 5400 mhz ler zaten tepe noktası onları görüyorsa işlemci de sorun yoktur.

• Isısı normal bir sıkıntı yoktur benzer sorun bende de olmuştu teknik servise danışmıştım

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.