Şimdi Ara

- AMD Ryzen için ThrottleStop? -

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
11
Cevap
0
Favori
1.774
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar merhaba, mobil Intel i5 işlemcimde ThrottleStop kullanıyorum. Hem tek tıkla Turbo Boost kapatabiliyorum, hem de min ve max işlemci saat hızını ayarlayabiliyorum. Özellikle oyunlarda ısı düşürmek için çok işime yarıyor.

Simdi mobil AMD Ryzen 7 5800h işlemciye geçtim. Fakat ThrottleStop desteği yokmuş. Yukarıda yazdığım şekilde basit kullanımı olan AMD için bi yazılım var mıdır? Bilgisi olan aydınlatırsa çok sevinirim.

- AMD Ryzen için ThrottleStop? -

• ryzen master isimli program ile masaüstü ryzen işlemcilere ayar yapılabiliyor ama mobil tarafta hiç denemedim.hızını düşürebilirsin ama gösterdiğin program gibi değil öyle program yok sanırım amd'de.

• - AMD Ryzen için ThrottleStop? -
    - AMD Ryzen için ThrottleStop? -github
    GitHub - JamesCJ60/AMD-APU-Tuning-Utility: Unlock the full potential of your Zen-based APU with AMD APU Tuning Utility!
    https://github.com/JamesCJ60/AMD-APU-Tuning-Utility
  • StG 44 kullanıcısına yanıt

Teşekkür ederim arkadaşlar bakayım ikisine de. Turbo boost kapatma ve max clock speed ayarlama olsa yeterli benim için.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Sonic.Storm kullanıcısına yanıt

Turbo boost kapatmayı windows ayarlarından yapabilirsiniz.

• VYC Majoris kullanıcısına yanıt

Nereden hocam? Win 10 kullanıyorum.

• Sonic.Storm kullanıcısına yanıt

Kayıt defterinde aşağıdaki konuma gidin ve "be337238-0d82-4146-a960-4f3749d470c7" isimli klasöre tıkladığınızda attributes dosyası gözükecek. Onun değerini 2 yaparsanız, denetim masasındaki güç seçenekleri kısmında gelişmiş özelliklere turbo boost ile alakalı ayar gelecek.

HKEY_LOCAL_MACHINE\SYSTEM\CurrentControlSet\Contro l\Power\PowerSettings\54533251-82be-4824-96c1-47b60b740d00

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Amd Ryzen 7 5800x İşlemci
    2 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Tamamdır teşekkür ederim.

• Nasıl yapıldığını bulabildinizmi ?

• güç ayarlarından maksimum processor state'i 99 yaparakta turboyu kapatabilirsiniz en basit yöntem bu bataryadayken 99'da kullan şeklinde ayarladım ben en temizi. ryzen'ların undervolt'u desteklememesi çok kötü throttlestop çok kullanışlı bir program

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.