AMD Phenom II x4 955 işlemci kullanıyorum,oyunlarda fan adeta çıldırıyor.Yeni fan almak istiyorum,ne önerirsiniz?Birde internetten falan alırsam takmayı beceremem.Vatan Bilgisayardan alsam fanı onlar takarlar mı?Ayrıca bilgisayarı 6 ay önce Vatan Bilgisayar dan toplattım,bütün parçaların 2 yıl garantisi var.İşlemcide dahil.İşlemcinin fanını değiştirirsem işlemcinin garantisi gider mi?Bu arada anakartım: Gigabyte 790FXTA-UD5
CoolandQuit diye birşey var biostan açarsan ses azalacaktır garanti durumları stock fan varken dahil (ama siz stock fanı saklayın stock fanın üzerindeki macunu silmeyin kutusuna koyun plastiği bulaştırmaz hem etrafa) yeni bir fan düşünüyorsanda cfm si 2000+ olmalı ses değeri işe 19- az tercih etmelisin bu arada yaz ayı ses artması ve ısı artması doğaldır bende yaşıyorum malesefki garantiye yolladığında adamlar sana hiçbir sorun yok diye geri yolluyucaklar yollayınca sadece işlemciyi kontrol edip yolluyorlar :S
Evet haklısın servise yolladığımda aynen geri verdiler birşey yok diye Bu CoolandQuiet'ı BIOS'ta nerden yapıyoruz
Bu arada yaz ayları ısı ve sesin artması normaldir demişsin.Evet normal ama benim işlemci fanı dün pc boştayken 3500-4000 devir arasında dönüyodu.Yük bindiğinde sen düşün artıkBunda bi anormallik yok mu sence.O kadar devirde çıkan sesi bi düşün
o açık olsa bile yükte fanın 5000 deviri geçecektir imzamdaki linkten uygun soğutucunun özellikle ses için sccf olduğunu göreceksiniz
quote:
Orijinalden alıntı: demo96
Bu arada yaz ayları ısı ve sesin artması normaldir demişsin.Evet normal ama benim işlemci fanı dün pc boştayken 3500-4000 devir arasında dönüyodu.Yük bindiğinde sen düşün artıkBunda bi anormallik yok mu sence.O kadar devirde çıkan sesi bi düşün
Fanın yerinden oynaması veya termal macunla ilgili bir sıkıntıda olabilir. Tavsiyem söküp güzelce temizleyin temiz bir şekilde macun sürüp tekrar takın boşyere para harcamamış olursunuz
Cool&Quiet acman birseyi degistirmez.oyunda mhz artar dolayisiyla voltajda artar=isi artar gene ayni.Cool&Quiet bosta sadece isine yarar.