Şimdi Ara

amd tabanlı sistem

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
12
Cevap
0
Favori
726
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • merhaba burada bizleri bilgilendiren tüm arkadaşlara çok teşekkür ediyorum. bayram sonrası alınacak sistemimin konfigürasyonunu belirledim parçalarla ilgili bir sorun yada uyumsuzluk varsa beni bilgilendirebilirseniz sevinirim.en fazla 2 yıl upgrade yapmadan oyun ve multimedya bilgisayarı olarak kullanacağım fullhd monitör ve miditower kasam ve SataII harddiskim var. bütçem 1500tl ve altıdır.

Anakart : MSI 870A-G54 AMD 870+SB850 DDR3 2000MHz(OC) Soket AM3 Anakart :157,83 TL Hepsi burada
    İşlemci : AMD Phenom II X4 965 3.4GHz (SOKET 938) Am3 Black Edition :281 TL Nova bilgisayar
    Bellek : G.SKILL Ripjaws (F3-12800CL8D-4GBRM), 4 GB Dual KIT (2x2GB), DDR3-1600MHz :176,77 TL eksan bilgisayar
    Ekran Kartı : MSI N460GTX Cyclone 1GD5/OC 256Bit GDDR5 (DirectX 11) PCI-E 2.0 (Overclock) :356,52 TL Hepsi burada
    HDD : Team xtreem S1 60gb SATAII 2,5" SSD :300,39 Teknobiyotik
    Güç Kaynağı : XILENCE Gaming Edition SPS-XP600.(135)R3, 600W, 12 cm Fan, Güç Kaynağı :126,91 Eksen bilgisayar
    İşlemci Fanı : Gelid Tranquillo CPU Soğutucu Universal :63 tl hepsi burada

Toplam :1462 TL
    Sizce doğru bir konfigürasyon olmuş mu?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi altan_k7 -- 12 Kasım 2010; 12:10:11 >

• Tek yerden yazıyorum; peşin fiyatına taksit ile alabilirsiniz aşağıdaki kartlara...

www.eksenbilgisayar.com

WorldCard 6 taksit
    Maximum 6 taksit
    Bonus 6+3 taksit
    Axess 9 taksit
    CardFinans 5+4 taksit

MSI 870A-G54 AM3 DDR3 (Sata 3, Usb 3.0) --- 163,06 TL
    AMD Phenom II X4 945 3.0GHZ 8MB --- 247,23 TL (3.4ghz çok rahat yaparsın, 400mhz için 100 TL civarı fark ödeme)
    G.SKILL Ripjaws 4GB (2*2) 1600MHZ DDR3 --- 168,43 TL (Bios update yapman ve anakarta ve manuel ayar yaparak frekansı gördürmen lazım)
    GIGABYTE GV-N460OC-1GI GTX460 1GB 256BIT GDDR5 DX11 --- 383,21 TL
    CORSAIR Force Series 60GB (285/275 MB/s) SSD (2.5inç/3.5inç Çevirici Dahil) --- 319,86 TL (Bu ürün daha hızlı, almışken bu tür bir SSD almalısın)
    SAMSUNG Spinpoint (HD103SJ) 1TB 32MB SATA II --- 105,15 TL
    XILENCE Gaming Edition SPS-XP600 600W PSU --- 129,80 TL

1.515 TL kdv dahil.

Nakit, havale ve eft ile de ödeme imkanı var, biraz daha düşer fiyat, cpu cooler'ı da eklersin olmazsa.

Harddiski 500gb yaparsan 30-35 TL sanırım fiyat düşer.

• Yardımlarınız için çok Teşekkür ederim LEON-X .özellikle SSD tavsiyenizi dikkate alacağım. işlemciler arasında 40tl fark var iki işlemci içinde hız aşırtma ile x4 965 in 40 TL lik farka değiceğini umuyorum. Bir de Msi yerine tavsiye ettiğiniz kartın ne gibi bir getirisi olur soğutma performansından dolayı mı bu kartı tavsiye ettiniz?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi altan_k7 -- 12 Kasım 2010; 12:21:45 >
  • Rica ederim hocam...

Fiyatlar düşmüş sanırım, 400mhz için ben hayatta 45 TL vermem ama yine de tercih sizin tabi 45-50 TL farklı şekilde de değerlendirilebilir.

Gigabyte'ın çift fanlı soğutması var ve daha sessiz olduğu (yorumlara göre) yönünde açıklamalar var ondan önerdim, eğer alacağınız MSI'da 3 yıl garanti sunuluyorsa tercih edebilirsiniz tabi
  • Phenom x4 gibi bir seride black edition modellerinden almazsanız bence hata olur, çarpan kilidinin açık olması sayesinde kolayca overclock yapmak varken bir işlemciye 250tl gibi yüksek bir fiyat verip black edition olmaması mantıklı değil. Gerçi eksenbilgisayarda 955/965 modelleri kalmamış, işlemciyi yada sistemi başka yerdende alabilirsiniz.
  • quote:

Orijinalden alıntı: damn2u

Phenom x4 gibi bir seride black edition modellerinden almazsanız bence hata olur, çarpan kilidinin açık olması sayesinde kolayca overclock yapmak varken bir işlemciye 250tl gibi yüksek bir fiyat verip black edition olmaması mantıklı değil. Gerçi eksenbilgisayarda 955/965 modelleri kalmamış, işlemciyi yada sistemi başka yerdende alabilirsiniz.

Bende CPU AMD alacam aldığımda da O/C yapmak gibi bir niyetim ama bundan 2 sene sonra ne olur bilemem yeni programların daha güçlü cpu istekleri bitmez nede olsa.

ben X6 1075T almayı düşüyorum bunu ilerde O/C yapma şansım yokmudur?
    Yoksa eğer 30$ falza verip X6 1090T almalımıyım?

• Bana sorarsan amd nin yeni bulldozer işlemcileriyle beraber phenom x6 işlemcilerin fiyatları hatırısayılır seviyede düşebilir. Aynı zamanda 2 yıl içersinde phenom x4 965 B.E serisi işlemcileri o denli darboğaza sokacak oyun vesair olmayacaktır. Oyun oynamak için phenom x6 ile phenom x4 arasındaki fiyat farkını Ekran kartına yatırmayı uygun buluyorum tabiki bu nacizane kendi fikrimdir. Farklı stratejilerle daha iyi sonuclar alan kullanıcılar olabilir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi altan_k7 -- 12 Kasım 2010; 16:51:55 >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    AMD İşlemcili Sistem Tavsiyesi
    4 yıl önce açıldı
    Sistem upgrade - intel VS Amd
    3 ay önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Beklemenin sonu yok kardeş şimdi CPU beklersem yarın VGA kartın kaliteli soğutuculuları çıkacak derim onu beklerim obür gün SSD ler düşecek onu beklerim beklerim Allah beklerim ....

ben o kadar oyun meraklısı değilimdir sadece Cal of Duty serisini seviyorum o kadar başkada yok. Ekran kartı benim için çok bile Ati 6850
  • buldozer demişken nisana kaldı o iş ki benim bildigim amd hazirandan önce piyasaya sürmez o işlemcileri,buldozer kötü olacak demiyorum ama o işlemcileri bekleme işi yaş
  • Beklemeyeceğim arkadaşlar kimseye bekleyin de demiyorum şimdilik sadece pahalı işlemci almayacağım diyorum ili sene beni idare etsin yeter sonra upgrade edeceğim .
  • quote:

Orijinalden alıntı: altan_k7

Beklemeyeceğim arkadaşlar kimseye bekleyin de demiyorum şimdilik sadece pahalı işlemci almayacağım diyorum ili sene beni idare etsin yeter sonra upgrade edeceğim .

şu an amd phenom ii x6 ların fiyatları makul seviyede zaten . 1055t 350 lira civarı , 1090t b.e ise 510 tl civarı bir fiyattan satılıyor . 1055t yi ben kullanıyorum ve her yönden iyi bir işlemci diyebilirim . Verdiğin parayı hakediyor . Ayrıca oyunlar dışında da ısınma pek olmuyor stok fanla . oyunlarda ise en fazla 54 derece oluyor ki amd nin sitesinde 62 derece üst sınır olarak belirtilmiş ...

• 1090t de indirime gitti amd 420 lira oldu işemci
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.