Şimdi Ara

AMD vs Intel - NVIDIA

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
17
Cevap
0
Favori
389
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar merhabalar. Aklımda bi sistem toplamak var. İ5 8400 + 1060 6gb mi yoksa r5 2600 + rx 580 8gb mi olmalı sistem tavsiye almak istiyorum. AMD sistem freesync monitörlerin ulaşılabilirliği ile öne çıkıyor gibi. Siz ne düşünüyorsunuz?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi arnx13 -- 9 Temmuz 2018; 11:3:34 >

• 8400 + 580
  • Sistemimin upgrade e uygun olmasını istiyorum mümkün ise. Bunun için farklı bi öneriniz var mıdır?
  • arnx13 kullanıcısına yanıt
    upgrade uygunluğu istiyorsanız ryzen.

ryzen5 2600 + gpu.

nvidia mı amd mi dersen ben nvidia öneririm. amdye ekran kartı konusunda bir türlü ısınamadım. hep oyunlarda sıkıntı çıkaracakmış gibi. forumlarda da ani fps düşüşü tarzı şikayetleri görmüştüm.
  • quote:

Orijinalden alıntı: arnx13

Sistemimin upgrade e uygun olmasını istiyorum mümkün ise. Bunun için farklı bi öneriniz var mıdır?
    RX 580 DirectX 12 oyunlarında GTX 1060 6GB modelinden daha performanslıdır.
  • Öncelikle 8400 ü at kafadan, unut. 2600 varken 8400 ün esamesi okunmaz. 2600 alıp stok fanla bile 4ghz i rahat rahat görürsün oyunlarda 8400 dengi, çoklu uygulamalarda ise 8400 ün iki katına yakın performans alırsın. Ekran kartı olarak da RX580 ve GTX1060 6GB kafa kafaya kartlar burada hangisinin daha ucuza alınabildiği önemli.

Bir diğer konu da insanların freesync i bir şey sanıp onun üzerine sistem kurmaya çalışması. Yıllarca freesync kullandım şuan hala XF240H freesync monitörüm var ama net şekilde söylüyorum freesync koca bir balondur, boştur, gereksizdir. Freesync için AMD alınmaz he daha ucuza bulmuşsundur, daha iyidir vs. o başka konu ama sırf freesync için AMD kart almak tamamen komedi.
  • Ryzen diyenlere inat... İ5 8400 20-30 FPs fark ile
  • i5 8400... max 950 TL iken Ryzen 5 2600 1.100 TL - Biraz render olayında biraz daha iyi olabilirsin fakat o fiyat farkına hiç gerek yok.. oyun performansı bence tokatlar. Ayrıca İnteli satmaya kalksan AMD den daha hızlı satarsın İnteli İphone gibi düşün her zaman bir değeri var tabi ryzen kötü demiyorum ama ben olsam 8400 alırdım ki 8400 kullanıyorum üzülmedim üzülmeyeceğim inşallah :)
  • quote:

Orijinalden alıntı: Mr.Unstoppable

i5 8400... max 950 TL iken Ryzen 5 2600 1.100 TL - Biraz render olayında biraz daha iyi olabilirsin fakat o fiyat farkına hiç gerek yok.. oyun performansı bence tokatlar. Ayrıca İnteli satmaya kalksan AMD den daha hızlı satarsın İnteli İphone gibi düşün her zaman bir değeri var tabi ryzen kötü demiyorum ama ben olsam 8400 alırdım ki 8400 kullanıyorum üzülmedim üzülmeyeceğim inşallah :)
    Intel'in K olmayan işlemcileri ya hiç oc olmuyor ya da doğru dürüst olmuyor diye biliyorum. Aklına her estiğinde soket yenileyen bir firmadan ne kadar ileriye dönük, ne kadar güncellemeye müsait bir sistem toplanabilir?

Hani şimdi bunu polemik yaratmak için demiyorum. Çok yakın zamanda benzer ikilemde ben de kaldım, ilerde işlemci yenilemesi daha rahat olur diye Ryzen 5 aldım, daha sistemi kuramadım, anakartım gelmedi henüz, neyse.

Ryzen daha yeni, oc potansiyeli yavaş yavaş ortaya çıkacaktır, uygulamalar tarafından destek düzeyi artacaktır. Günlük kullanımda AMD işlemciler, Intel'den daha iyiler çok yönlü olmalarından.

Para varsa ve de bolsa, Intel alınır, bende olsaydı öyle yapardım şahsen; ama para bol olmadığından ben Ryzen aldım.

Naçizane fikrimdir.

• shruikan kullanıcısına yanıt
    Cevabınız için teşekkür ederim. Asus STRIX B350-F + Ryzen 2600 + 1050 ti bi sistem toplama fikrine ne diyorsunuz hocam. 2 sene sonra yeni bi ekran kartına geçsem ne kadar verimli olur?
  • arnx13 kullanıcısına yanıt
    Crossfire/SLI yapmayacaksanız bu anakart fazla gibi. Çok anlamam anakarttan; ama b350m anakartlardan tek fazlası ekstra PCI-ex slotları. Onun yerine gene 4 ram slotlu, mümkünse 3 fan bağlantılı daha ucuz bi kart alınıp ordan artanı ekran kartına eklemek, bence, daha akıllıca olur.

Ben şahsen anakart olarak Gigabyte ab350m gaming 3 alıyorum; okuduğum bi inceleme sonucu bunda karar kıldım. 4 ram slotlu, 3 fan bağlantılı... şu an 520 lira sanırım.

1060'a falan yeterse bu şekilde bütçe, bence 2 yıl çok rahat götürür; ilerde de ram takviyesi yapılıp keyfe göre ekran kartı yenilenebilir. Ben böyle yapacağım.
  • 8400 ün önü kapalı, onun yerine 2600 al ekran kartıda uygun fiyata Tr de hala 580 yok.
  • i5 8400 ile R5 2600 aynı oyun performansına sahip fakat toplam güçte R5 2600 sanal çekirdekleri ile farkı açıyor. Ekran kartı konusunda ise rx580 dx12 oyunlarda lider. Dx11'de ise kafa kafayalar. Bu arada iki kart arasında ilk yapılan testlere göre rx580 %8-%10 arası bir performans artışı gösterdi yazılım güncellemeleri ile. Fakat piyasada bulunamıyor uzun süredir.
  • 2600 hatta 1600 alip f/p b350 anakartla birlikte vega 56 almaya calisirdim.

onun disinda 580 yerine uyguna 570 bulursaniz hatta 470i ikinci elde cok uyguna bulma ihtimaliniz de var. 470-80570-80 cok farkli degiller..

8400 4ghz ryzenlerle asagi yukari ayni oyun perfoemansi sunar upgrade imkani yok gerek yok yani.
  • İşlemci olarak ryzen kesinlikle. Ekran kartı olarak nvidia daha güncel mimari kullanıyor ve daha az enerji harcıyor. ama ne yazık ki 6gb ram az. Çoğu oyunda yetersiz. O yüzde rx580 alsan daha iyi olur.
  • shruikan kullanıcısına yanıt
    Güzel yorumlamışsınız hocam.. şahsen OC ile işim olmaz ki PC de OC lafını duyduğumda bile uzaklaşıyorum. işte bu yüzden i5 in çarpan kilidi kapalı olan i5 8400 ü tercih ettim OC bana çok saçma geliyor parçalarıma işkence etmeyi istemem açıkcası bu şekilde mutlu devam ediyoruz .. Ryzen e gelince AMD yi de severim zaten Sapphire kullanıcısıydım iler ki zamanlarda inteli geride bıkaracakmış gibi geliyor ama intel bu işin ilki olduğu için meydanı kaptırmaz diye umuyorum.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.