Şimdi Ara

Amd X2 6000+ hd2900xt Overclock

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
13
Cevap
0
Favori
695
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhaba arkadaşlar.Amd x2 6000+ işlemci sahibiyim.Stok fan ile yapabildiğim overclocku yapmak istiyorum.(3,0ghz şuanlık yeterli ama olsun)Şuana kadar 3,2ghz e çıkardım(voltaj verilmedi 15*213) fakat yeterli bilgiye sahip olmadığım ve stok fan ın yeterli olup olmadığını bilmediğim için ileriye gitmedim.Ayrıca Ram değerleriylede oynamadım.2GB kingston hyperX (nvidia sli ready)800Mhz ram var anakartım MSI K9N Platinium.Kasa yeterince geniş ve hava soğutması iyi.Ram ve işlemci konusunda oc önerilerinizi bekliyorum.

Bir küçük sorum daha olacak : Ekran kartı Ati hd2900xt(512MB) kullanıyorum.Bu karta ne kadar oc önerirsiniz.Daha önce Riva Tuner ile oc yaptım fakat çok riske girmek istemiyorum.İdeal oc nedir?Bir de Oc yaptıktan sonra rivatunerdan ekran kartının fan hızını auto da mı bırakmalıyım yoksa %90-95 gibi bir değer mi seçmeliyim?
    Teşekkür ederim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Di Marzio -- 21 Ağustos 2007; 19:37:08 >

• KARDEŞ GUZEL SİSTEMİN VAR NE YAPACAKSIN OC :)
  • bence de o/c yapmana gerek yok

sistemin bu haliyle her işini görürsün
  • her zaman o.c'a ihtiyaç vardır... fan hızını autoda bırak kendisi ayarlar artar sıcaklığa göre kardeş işlemcin hakkında çok bilgim yok intel olsa yardımcı olurdum
  • hocam az voltaj ver korkma bişi olmaz....ramlerin çarpanını düşür biraz 166 falan...
    oole yüklen bakalım işlemciye nerelere çıkacak...3500 falan yapar bence o işlemci.
  • 1.4 ver islemciye ya da 1.450 gerci 6000+ fazla oc olmaz oc ozurlu bir islemci 3.3 gecebilecegini sanmiyorum...ht carpaninida 600mhz ye al...islemci carpanınıda assagi cekerek dene gitmeyi...ramlarada voltaj verebilirsin birazcık elini korkak alıstırma

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ENIGMA -- 22 Ağustos 2007; 0:00:28 >
  • çok süper sistem wallaha darısı basıma
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Ryzen 5600 Overclock yardım!
    2 yıl önce açıldı
    AMD FX 8350 İŞLEMCİ
    2 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Tavsiyeleriniz için teşekkür ederim.Önerdiğiniz gibi voltajı 1,4V yaptım şuan 15*213 olarak çalışıyor daha test etmedim.Ht çarpanı anlayamadım tam neyi 600Mhz e getireceğimi

Ayrıca ekran kartı oc hakkında görüşlerinizide bekliyorum.Dirt te bazı sahnelerde 20Fps nin altına iniyor(15-16).
    Şuan Orthos ile test ediyorum 5dk geçti ve sıcaklık 48dereceden 63e çıktı zarar görmeden daha kaça kadar yolu var?
    Edit:Şuan Orthos ile 10dk geçti ve işlemci fanı 3068Rpm den 3309 Rpm e çıktı ve sıcaklık 62derecede dengelendi.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Di Marzio -- 22 Ağustos 2007; 0:47:59 >
  • Ati Tool ile overclok yapmayı denesen diyorum riva turner i boşver gitsin. Elinde Ati kart var rivayla ne uğraşıyorsun...

Ati Tool u kur. Oradan show 3d wiew e bass. Ekrana animasyonu çıksın. Sonra ram hızlarını yavaş yavaş arttır. her arttırışında ekran kartını test etmnek için "Scan For Artifacts" tuşuna bas bir 10 sn test et. BAktın hata uyarısı almıyorsun tekrar "Scan For Artifacts" tuşuna bas test kapansın. Sora tekrar hızı yükselt ve gene teste sok. Ram hızlarını 10 ar 10 ar yükselterek denersen makineyi kilitlemeden max ram frekansını tespit edebilirsin. Test ederken hata uyarısı alırsan o değerlerden 50 mhz aşağıya çek kartı ki oyunlarda sorun yaşatmasın.

İşlemci frekansınıda aynı şekilde arttırıp o.c edebilirsin.

HEr ekran kartının potansiyeli farklıdır. bu ekran kartının gidebileceği max. değerleri bilemiyorum ancak bu programla kEndin bul çok zor ve tehlikeli değil dostum.

kolaygelsin

• quote:

Orjinalden alıntı: ENIGMA

1.4 ver islemciye ya da 1.450 gerci 6000+ fazla oc olmaz oc ozurlu bir islemci 3.3 gecebilecegini sanmiyorum...ht carpaninida 600mhz ye al...islemci carpanınıda assagi cekerek dene gitmeyi...ramlarada voltaj verebilirsin birazcık elini korkak alıstırma

3500 yapmaz mı bu işlemci yani:D
  • 2900xt de dandik dirt de o kadar fps ye düşüyosa ne deyim artık..........
  • quote:

Orjinalden alıntı: Ömer Tuğrul

quote:

Orjinalden alıntı: ENIGMA

1.4 ver islemciye ya da 1.450 gerci 6000+ fazla oc olmaz oc ozurlu bir islemci 3.3 gecebilecegini sanmiyorum...ht carpaninida 600mhz ye al...islemci carpanınıda assagi cekerek dene gitmeyi...ramlarada voltaj verebilirsin birazcık elini korkak alıstırma

3500 yapmaz mı bu işlemci yani:D

Enigma ya katiliyorum 3500 cok zor
  • Voltajsiz 3500 mümkün degil.. Anakartiniz iyi is yaparsa 1.55V ile 3600 görmesi lazim ... y
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.