Şimdi Ara

Ameliyatlarda Narkoz nasıl veriliyor? (5. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
119
Cevap
4
Favori
32.436
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • lokal anestezi oldum.kocaman bi iğne vurdular.ardından kafa bi milyon oldu.belden aşağısı tutma zoldu,malafat dahil.sonrada uyudum.adamalr kesti beni
  • 3 ay önce deviasyon ameliyatı oldum burundan en eglenceli kısmı narkoz

sag elimin dirsek bölgesinde (genellikle kan alınan bölge) ye bir tane aparat taktılar önce kanımı aldılar

daha sonra aparat çıkmadı orda kaldı musluk gibi bişey acınca kan geliyor

ameliyat sıram gelince kocaman bir igneyi o aparata bağladılar

yavaşca kaıma giren narkoz harika bir uyuşma etkisi yarattı

önce sag kolum hafif uyuştu ve hafif içten bir yanma

daha sonra bütün vücuda yayıldı

uyuduk uyandık

genelde narkoz beni süre olarak daha az etkiliyor (3. ameliyatım) erken uyandım ve ne oldugunu hatırlamıyodum

o kolumda narkozu verdikleri aparattan serum baglanmıştı
  • quote:

Orijinalden alıntı: Hayalbaz93

awake filminde gibi olmasın?

Aynen bu durumu merak ediyorum. Bu durumu yaşayan var mıdır acep buralarda?!
  • beni belimden inle vurmuşlardı belden aşağısı uyuşmuştu hatta sonradan malum yerimle oynamıştım yorganın elyafı sanmıştım
  • quote:

Orijinalden alıntı: QuexSeeL

quote:

Orijinalden alıntı: Hayalbaz93

awake filminde gibi olmasın?

Aynen bu durumu merak ediyorum. Bu durumu yaşayan var mıdır acep buralarda?!

anestezi gelişme aşamasındayken nadir olarak rastlanıyormuş. Ama tam olarak tıp ilerledikten sonra böyle bir olayın yaşanması yok denecek kadar az artık :)

• hassasım uyuşturulmaya karşı dikiş vb bir çok işi uyuşturmadan yapıyorlar bana Hiç ameliyat olmadım o yüzden olmama gerekse nasıl olacak bilmiyorum.
  • bir iki göz gezdirdimde Ben ameliyattan çıktığımda daha doğrusu kendime gelmeye çalışırken, beni sedye ile odaya götürüyorlarmis Bende beni yatırın yatmak istiyorum diye bağırıyormusum Babam anlattı zaten yatıyordun salak diyo

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Burun ameliyatı olmuştum 6 ay kadar önce.Serumu önceden bağlamış oluyorlar zaten.Doktor ameliyathanede benimle muhabbet ediyordu.Serumun elimizin üstünden girdiği yerde tıpa gibi bir şey var.Başta dikkat etmemiştim ama benimle muhabbet etmesinin sebebini sonradan çaktım.Çakmamla birlikte dalmam bir oldu.Hiç bir acı hissetmedim narkoz verilirken.O tıpaya sıvı verdi.Vermesiyle bayılmam bir oldu.Gayet rahattı yani.
  • quote:

Orijinalden alıntı: cihanair

Bende persembe gunu amaliyat oldum

Odaya ciktim hemsire geldi tansiyon olctu atesimi olctu falan derken bana serum vermeye calisti

Damar yolunu bulamadi biraz acemiydi galiba neyse bir adam geldi amaliyata inicez dedi sedyeye uzandim ben asansorle beni amaliyathaneye indirdiler hemsire hos geldiniz dedi hosbulduk dedim

Beni sedyeden amaliyat masasina aldilar yukarda damar yolunu bulamadilar dedim salak onlar dedi tak diye buldu serumu bagladi sonra kolumdan asagi bir sicaklik indi sanki dr feneride bedavadan yendiniz zaten dedi s.... L dedim

O ara gutmisim zaren uyanincada paso dr kufur etmisim hanim hamile biryere gidiyirsan sen git bebegi birak demisim

• Konu disina bayiliyorum

• bane maskesi takıyorlar
  • bana basmışlardı iğneyi çat diye gitmişim bastıkları anda, tam ben kaymadan önce doktor 10dan geriye say diyordu adam geç kaldı heralde daha 9 diyemeden gitmiştim işin ilginç tarafı bir şey hissetmiyordum, uyuyor gibiydim arada halüsinasyonlar görüyordum (rüya değildi) ve etraftaki sesleri duyabiliyordum. garip bir şey uyandığında da kafan güzel oluyo zaten
  • Ben de 2-3 ay önce ameliyat oldum, kan alırken damar yolu açmışlardı, sedyeye attılar beni götürüyorlar damar yoluna soktular iğneyi hafif bi karıncalanma bi soğukluk hissettim hemen sonra da bi maskeden bir şey koklattılar, o değil de narkozdan uyanması çok değişik oluyor çok değişik bir his.
  • Beyler tamam yazmayin 3 yillik konu uplanmis :D

• damardan veriyolar
    verdikten sonra bisey koklatiyolar uyuyosun

• 2 ay önce apandist ameliyatı olmuştum. Sağ kolumdan damar yolu açmışlardı zaten musluk gibi aparat da hala duruyordu. Narkozu vermeden önce hazır mısın dedi ben de evet dedim Verdi narkozu. Biraz sonra kafama bir şey geçirdiler onu koklayıcna anında uyudum zaten çok güzeldi Uyandığımda ameliyattan çıkmış hasta odasına doğru gidiyorduk ben tam göremiyorum gözümü açtığımda kafa da hafif güzeldi ama çok değil. Etraftaki sesleri de duyabiliyorsun böyle Çok geçmeden tamamen ayıldım saçma sapan da konuşmamışım

• 8 yıl önce apandisit ameliyatı olmuştum. Ameliyat masasında kollarımı ve ayaklarımı bağlamışlardı. Hemşire sol elimin üstünden narkozu verirken dr dersler nasıl okulda diye sormuştu bende vala fena değil iyisadsjhaskjdkjsa......... uyandığımda 2.3 saatlik ameliyat bitmişti (baya bi uğraşmışlar) ve çok bulanık görüyordum ve duyduğum sesler yankılanarak geliyordu kulağıma. Ama güzeldi yani ama doktorun kendime geldiğimde elinde bir poşetin içinde apandisitimi bana getirip nasıl diye sorması hiç hoş değildi

• quote:

Orijinalden alıntı: rhym

Peki beyler uyanırken neler oluyor?

7 yaşımda gözümden ameliyat oldum narkozu fazla vermişler uyanırken etkisinden çıkamadım önce kustum hertarafa sonra altıma mıçmışım sedye medye etraf mok olmuştu yalanım varsa ikigözüm önüme aksın
  • Kana ilk karistigindaki his mukemmel. Kolun sanki 100 kat daha agirlasiyor daha sonra en gec 10 saniyeye ucmus oluyorsunuz. :-)

Edit: sanirim uyandiktan sonraki etkileri farkli gorulebiliyor. Mesela bende mide bulantisi nerdeyse hic olmadi, kusmadimda. Hafif bas donmesi oldu. Baska birisi butun gece kusmustu.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi gkocer -- 20 Ağustos 2012; 1:22:08 >
  • İğne ve ameliyat kelimeleri yanyana gelince fenalaşıyorum ben
  • 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.