Şimdi Ara

Ameliyatlarda Narkoz nasıl veriliyor? (6. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
119
Cevap
4
Favori
32.436
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • Başlığı Amerikada narkoz nasıl veriliyor diye okudum
    Bu arada Anestezi filmini seyret orada anlatıyor tavsiye ederim
  • quote:

Orijinalden alıntı: poysion

quote:

Orijinalden alıntı: rhym

Peki beyler uyanırken neler oluyor?

7 yaşımda gözümden ameliyat oldum narkozu fazla vermişler uyanırken etkisinden çıkamadım önce kustum hertarafa sonra altıma mıçmışım sedye medye etraf mok olmuştu yalanım varsa ikigözüm önüme aksın

Bu arada bende gögüsten ameliyat olacağım. Gögüs çöküklüğü var bar takıcaklar(çekil demirler) narkozdan sonra kusma olursa bu benim gögüste soruna yol açarmı?

• quote:

Orijinalden alıntı: D.Crock

quote:

Orijinalden alıntı: QuexSeeL

quote:

Orijinalden alıntı: Hayalbaz93

awake filminde gibi olmasın?

Aynen bu durumu merak ediyorum. Bu durumu yaşayan var mıdır acep buralarda?!

anestezi gelişme aşamasındayken nadir olarak rastlanıyormuş. Ama tam olarak tıp ilerledikten sonra böyle bir olayın yaşanması yok denecek kadar az artık :)

5 yılda her şey düzeldi diyorsun yani

• banada narkozsuz her iki cigerime hortum soktular, once yandan nesterle kaburgalari yardilar, sonra cigerime hortumlari soktular. acil gittik zaten 2 saat gec kalsaymisim oluyordum.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Sammy...

quote:

Orijinalden alıntı: poysion

quote:

7 yaşımda gözümden ameliyat oldum narkozu fazla vermişler uyanırken etkisinden çıkamadım önce kustum hertarafa sonra altıma mıçmışım sedye medye etraf mok olmuştu yalanım varsa ikigözüm önüme aksın

Bu arada bende gögüsten ameliyat olacağım. Gögüs çöküklüğü var bar takıcaklar(çekil demirler) narkozdan sonra kusma olursa bu benim gögüste soruna yol açarmı?

sorun olmaz yani öyle tahmin ediyorum

• bende burundan oldum. aklında bulunsun yeni nesil kendiliğinden eriyen tamponlar var. onlardan kullansınlar. azıcık pahalı ama dünyalara bedel. sakın unutma bana dua edersin.

narkoza gelince damardan verdiler bana böyle beyaz renkli süt gibi bişey. 10-9-8 dedim 7 diyemedim :D

edit: konu hortmuş

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi volkann86 -- 20 Ağustos 2012; 9:00:36 >
  • Şubatın başında geniz eti ameliyatı oldum kendi isteğimle kafama esti rahatsız ediyordu oluyum dedim fena korkuyordum bu arada Ameliyat elbisesi falan geldi iyice tırstım .Sonra seruma iğneyle uyuşturucu bıraktılar uyumuyorsun ama rahatlıyorsun uysallaşıyorsun.Girdik ameliyathaneye kafam garip uysal uysal doktor hadi başlıyalım dedi birşey koklattılar 2 kere kokladım kokusu güzelmiş diyorum hemşireye kafa iyi tabi bir daha kokla dediler sonrasını odaya götürürlerken hatırlıyorum Babam diyor hemşirelere beni nereye götürüyorsunuz lan demişim yeni uyanmaya başladığımda

Korkulcak bir şey değil dostum

• quote:

Beyler yarın doktora gitcem burnumda sorun var ameliyat olucamda burna pamuk mu koklatıyorlar kız arkadaşım iğne vuruyolar dedi sizin bilginiz var mı bu konuda?

büyük ihtimal septum deviasyon yapılacak yani genel anestezi verilecek yani ameliyathaneye kadar yürüyeceksin masaya yatcaksın anesteziici sorucak verekmi damardan diye doktora oda he diyecek sonra binda zaman yavaşlayacak ışıklar kaymaya başlıyacak uyandığında burnunda bir sürü sivilce ve yağ tabaksı ve 2 tane kocaman tampon oucak eğer özel hastane ise tamponlar balık şekilli şeffaf tamponlar olur eğer devletse bilfiğin pamuk olur ve çıkarırken müthiş bir ağrı yaşatır insana 4 kere ameliyat olduğum için biliyorum unutma septumun yani kıkırdağın belirli bir hafızası vardır sakın ameliyattan sonra burnunla çok temasa geçme yoksa kıkırdak hatırlamaya başlar ve tekrar geceleri ağzı bi açık birşekilde uyanırsın test edildi onaylandı

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi altanbozdag -- 20 Ağustos 2012; 9:41:13 >

• quote:

Orijinalden alıntı: ouz55

quote:

Orijinalden alıntı: rhymer53

bol bol saçmalıyosun valla hayatımda konuşmadığım kadar konuştum ben şahsen ailem videoya çekmiş komediyim resmen
    Yanlışlık düzeltildi

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi serhat321 -- 20 Ağustos 2012; 12:29:02 >
  • Narkozun etkisi çok güzel

Ameliyatlarda Narkoz nasıl veriliyor?
  • quote:

Orijinalden alıntı: arbuzik

quote:

Orijinalden alıntı: rhymer53

yanında kim varsa artık sülalesinin ameliyata giren doktorun sülalesinin halini hatrını soruyorsun. bizim bir komşu vardı, mülayim sessiz sakin bir adam. uyandığında aslan kesilmişti. ettiği küfürleri önceden hiç duymadım desem yalan olmaz. nasıl bir etkiyse artık

• damardan bi veriyorlar narkozu soguk soguk adeta denizin buz gibi sularindan gelen ...... neyse ne diyoduk sonra damarlarindan yukari dogru yukseldigini hissediyorsun ve hafif hafif gozlerin kapaniyor ve sonra bi kalkip bakiyorsunki ameliyathaneden odana goturulmussun

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Mr.Pacino -- 20 Ağustos 2012; 13:19:21 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Narkoz genelde damar yoluyla verilir, kendileri beyaz renkli yoğun kıvamlı bir sıvıdır. Damarda ilk hissedildiğinde soğuk mu sıcak mı karar veremediğiniz bi his verir, önce kol ağırlaşır birkaç saniye içinde "ay kafayı buldum galiba" diyemeden de tamamen etkisini gösterir.

Aslında ilk önceleri bende çok seviyordum narkozu da 2 günde bir, 25 gün süreyle maruz kalınca artık o histen nefret etmeye başlıyor insan. Allah kullanmak zorunda bırakmasın, ya da en fazla 1-2 kere kullandırsın diyeyim ne diyeyim :)

He ayrıca uyanırken ilk uyanma anını (önce ameliyathanenin hemen dışında müdahale odasında uyandırıp sonra odaya çıkarırlar) kimse hatırlamaz ve o anlarda bol miktarda saçmalanır. Odada uyandığınızda da boğazda hafif bir acı hissedilir o da solunum cihazına bağlanırken kullanılan entübasyon hortumunun boğazı tahriş etmesidir.
  • Bende yarın bir ameliyat geçireceğim sabahleyin. Bundan önce 5 defa olmuştum. Bu sefer kemikte bazı noktaları delecekler bakalım nolacak :/
  • ben varikosel ameliyatı oldum yan yatakta 2 kişi vardı önce onlar oldu bunlar narkozdan çıkarken kafayı yemiş gibiydi gözlerini falan açamıyorlardı sağa sola atıyolardı kendini bende acayip tırsmıştım bana geldi sıra gaz maskesini getirirken bayıldım bi uyandım uykudan uyanmış gibi hiç sorun olmadı Allaha şükür
  • Genel anestezi mi yoksa lokal anestezi mi? Eğer genelse ya gazla ya da damardan verecekler. Damarı bulmaya çalışırken biraz acıyabiliyor. Lokalse iğne yaparlar hemen uyuşur..

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Sistemin Kurbanlarıyız

Genel anestezi mi yoksa lokal anestezi mi? Eğer genelse ya gazla ya da damardan verecekler. Damarı bulmaya çalışırken biraz acıyabiliyor. Lokalse iğne yaparlar hemen uyuşur..

genel olacakmış hocam. Lokalden açıkcası korkarım böyle bir ameliyatta. Kemiği resmen matkapla delecekler . Düşünürken bile bir acayip oluyorum :D Evet damar yolunu bazı hemşireler bulamıyor resmen çile çektiriyorlar...
  • Lokal anestezi de var. Genel anestezi de var.

Lokal anestezi iğne ile yapılır. Ameliyat edilecek bölgeyi uyuşturulur sadece.

Genel anestezi de burundan verirler gazı 1 çekişte shutdown.
  • Konuyu hortlatmak gibi olacak ama yarın genel anesteziyle burun amilyatı olucam . meraktan bakınıyordum internette bu sayfaya rastladım okudum ve rahatlattı beni . başkalarıda okur belki falan . Sonucu yarın yazarım . Nasılmış bakalım Narkoz :D
  • 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.