Şimdi Ara

Amerika böyle tokatlıyor! 338 yıllık Alman fırını Krachenfels iflas etti

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
10
Cevap
1
Favori
478
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • x (formerly twitter)
    Lord Bebo (@MyLordBebo) on X
    https://x.com/i/status/1853380155311350230

Almanya'da elektrik fiyatları! Amerika'nın 10 yıllık elektrik kw ücreti ile farkına bakınca anlaşılıyor nasıl tokatladığı

===========================
    arti49
    338 yıllık Alman fırını Krachenfels iflas etti: Rewe ve Kaufland’daki reyonları kapanıyor mu?
    https://www.arti49.com/338-yillik-alman-firini-krachenfels-iflas-etti-rewe-ve-kauflanddaki-reyonlari-2392417h.htm

Güney Almanya'nın köklü fırın zinciri Krachenfels, finansal zorluklar nedeniyle iflas başvurusunda bulundu. 1686 yılından bu yana faaliyette olan Schwarzwald bölgesindeki Krachenfels, taze ekmekleri, kızarmış simitleri ve geleneksel çavdar ekmeği ile biliniyor.
    ----------------------------------------

Evet! Yeni Chp seçilince ertesi gün amerika olacağını sanan solcu menderes arkadaşlara güzel örnek olacak haber. Almanya'da Volkswagen , 3 fabrikasını kapatıyor. İşin komik tarafı ise firma, Amerika'da devasa fabrika inşaa ediyor.

Rusya'dan metric ton gazı 170 dolara alan (2019) almanya bugün Kuzey Akım 2 hala kullanılabilir olmasına rağmen rusya'dan 200 euroya gaz alacağına Amerika'dan leş ve pis LNG gazının metric tonunu 450eurro gibi bir paraya alıyor :) Bunun sonucunda almanya gibi batı ülkeleri batarken, amerika kriz dönemini daha az karşılıksız dolar basarak idare edebiliyor :)

evet! memleketimin "sol" seçmeni için acı gerçeklerde bugün "amerikan mandası olmanın getirileri" adlı haberini paylaşıyorum.

not: LNG gazı en yararsız ve en çok çevre düşmanı yakıt çeşididir. Ülkeler bunu alınc ayrıca gazı diğer gazlardan ve atıklardan arındırmak zorundadır.

gerekli yöntemler:

Kirliliklerin Giderilmesi: LNG saflaştırmasının ilk adımı karbondioksit (CO₂), hidrojen sülfür (H₂S) ve su gibi kirleticilerin giderilmesidir. CO₂ ve H₂S, LNG'nin kriyojenik sıcaklıklarına soğutulduğunda donup tıkanıklıklar oluşturabileceği için giderilmelidir. İşleme ekipmanına zarar verebilecek buz oluşumunu önlemek için su giderilir.

Hidrokarbon Ayrımı: Propan ve bütan gibi daha ağır hidrokarbonlar, LNG sıcaklıklarında sıvılara yoğunlaşarak gazın kararlılığını ve kalitesini etkileyebilecekleri için ayrılırlar. Bu genellikle farklı hidrokarbonların kaynama noktalarına göre ayrıldığı fraksiyonlama kullanılarak yapılır.

Cıva Giderimi: Cıva, özellikle alüminyum ekipmanlarda korozyona neden olabilir, bu nedenle cıva giderimi kritik öneme sahiptir. Bu genellikle gaz akışından cıvayı yakalayan ve filtreleyen malzemelerle adsorpsiyon süreçleri kullanılarak elde edilir.

Azot Reddi: Azot genellikle LNG kalite özelliklerini karşılamak için giderilir. Fazla azot, gazın enerji içeriğini azaltır, bu nedenle verimli yanma sağlamak için uzaklaştırılır. Azot reddetme üniteleri gibi özel ekipmanlar, gerekli azot azaltımının elde edilmesine yardımcı olur.

Gaz Kurutma: Gaz daha sonra moleküler elekler veya kurutucular kullanılarak kurutulur. Bu işlem, sıvılaştırma işlemi sırasında donmayı ve hidrat oluşumunu önlemek için kalan nemi uzaklaştırır.

Sıvılaştırma: Son olarak, saflaştırılmış gaz, yaklaşık -162°C'ye (-260°F) soğutulduğu ve sıvıya dönüştürüldüğü bir sıvılaştırma işlemine tabi tutulur. Bu adım, son derece özel kriyojenik ekipman gerektirir ve gazın yalıtımlı tanklarda taşınması için güvenli olmasını sağlar.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi pskillercheto -- 4 Kasım 2024; 16:38:49 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• Cheto su almanlar ne cekti sendenAmerika böyle tokatlıyor! 338 yıllık Alman fırını Krachenfels iflas etti 

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • erkahn kullanıcısına yanıt

merak etme. 30 yıl diyordum ama 10 yıla alamanya kalmayacak :)))) fransa ise moroccoburkinanijeristan olacak :))))))))

• Başlık çok saçma ve KONU ne içerik ne gram bilmediği kanısındayım konu sahibinin.

Almanya'nın kapattığı fabrikalar eski nesl İçten yanmalı motor üreten fabrikaları. Onlarıda o serileri artık Wv bünyesinde değilde Skoda bünyesinde üreteceği için kapatıyor.

Mesela Passat Sedan artık gelmiyor Suber B çıkartacak sadece.

ABD'de açtığı devasada dediğin fabrikada ( Devasa değil aslında 1.5-2 milyarlık yatırım flan. Türkiye'ye fabrika kursa onada bu kadar yapacaktı. ) Bu Fabrika aslında Scout markasını satın almış. Ve ABD ve Amerika kıtası için SUV- Pickup ve ticari araç üretmek için kullanacakmış orayı sadece.

Yani işin özü adamlar eski nesil üretimi bitirip elektirikliye geçmek istiyor. Bir yandanda ABD pazarından pay almak için Aynı Seat gibi Skoda gibi yan bir marka Scout almış onlada pickup ve SUV üretecek olay bu.

• kazara başka browser açıp dh ye oradan girmiştim. konulara bakarken malumun mesajını görünce ulan ben bunu banlamamıştım diye düşünürken fark ettim de neyse o malumun saçma sapan palavra mesajını okudum da gülme geldi. amerika'yı korumak bunun zümresine kaldı ise :D

yok skoda ya geçecekmiş te vıdı vıdı

https://forum.donanimhaber.com/volkswagen-de-toplu-isten-cikarma-ve-fabrika-kapatma-alarmi--159877335

aha diğer konusu da açılmış. :))) hiç bir şeye geçtiği yok. binlerce alman işszi kalacak :D

Amerikada zaten fabrikası vardı. Şimdi yeni bir tane daha inşaa edecek. Polonya'ya yeni inşaa etti sayılır :D

eee tabi sen almanya'da KW saat ücreti 29 cent yapıp amerika'da 10 cent'ten verirlerse tabi durmaz adam :))))

• Güney Almanya'nın köklü fırın zinciri Krachenfels, finansal zorluklar nedeniyle iflas başvurusunda bulundu. 1686 yılından bu yana faaliyette olan Schwarzwald bölgesindeki Krachenfels, taze ekmekleri, kızarmış simitleri ve geleneksel çavdar ekmeği ile biliniyor.

------------------------

sol ehonomılar bi harıga bremın!

• x (formerly twitter)
    Lord Bebo (@MyLordBebo) on X
    https://x.com/i/status/1853380155311350230

Almanya'da elektrik fiyatları! Amerika'nın 10 yıllık elektrik kw ücreti ile farkına bakınca anlaşılıyor nasıl tokatladığı

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Ben de 1 haftalık haberi yeni diye okuyorum.

Hayırlısı ya

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.