Şimdi Ara

Amerika'da Polis, Hemşire, Mühendis maaşları (SS'li) (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
99
Cevap
4
Favori
26.644
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
3 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    akreditasyon listesinde geçiyor bölüm o zaman sorun olmaz gibi.
    ben green card çıkmadan gitmem, yada orda iş kurar yatırımcı vizesi vs bakarım.
    ben zaten birikimi başka yerde yapıp öyle amerikaya gideyim diyorum. özellikle çocuk için.
    oraya gidince full stoktan yemezsem bana yeter.aldığımı yiyerek yaşarsam stok git gide erimezse sorun yoktur. yoksa oraya gidip birikim yapma derdinde değilim.
    sağol bilgiler için.
  • Valla işe yarar şeylerse katkısı olması muhtemeldir. Ama işe yarar olacak mesela MS Excel sertifikası değil direk OSHA, Primavera P6, PMP, PE, MRics gibi profesyonel şeyler işe yarar tabiki.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: pakaji

uzun süre sevgili olayı yürümez tr de.ya evlenicen yada eskortla takılır gibi takılıcan kızla.

tr de kızı incelersin bunla evlenilir dersin ve bunu kıza söylersin. kız da o dönem evlilik düşünen birisi ise kabul eder, kısa bir flörtten sonra karşılıklı birbirinizi daha iyi tanırsınız. anlaşırsanız evlenirsiniz anlaşamazsanız ayrılırsınız. tr böyle biryer ve bu şekilde gidersen kaybetmezsin. git hoşlandığına senden hoşlandım ve ciddi düşünüyorum de büyük ihtimal yürür.

yok amacın öğrenci evine davet ediyim bira içip okşarım. diplemesem de sürtsem yeter diyorsan, o zaman yedircen. bol bol yedirerek limitli bir şansın var tr de. barlarda orda burda yiyici tipleri bulma ihtimalin var özellikle büyük şehirlerde.ama uğraşmanı tavsiye etmem başına bela da alabilirsin. bu kafadaysan ukraynaya gezmeye git orda yedir daha kaliteli yaparsın.
    Hocam ciddiyim diyosun kıza tavlamak için zaman lazım hemen olmaz hemen yaşamam mesafem vardır felan filan çoğu böyle bi tavlamayadık adam akıllı bi kız yol gösterende yok türk kızlarına şöyle davran diyen ciddiyim diyince daha yeni tanıdın ne ciddiyeti diyolar çünkü çoğu erkek aynı şeyleri diyo

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Öncelikle şunu belirteyim
    Amerika ve Avrupa ile Türkiye mukayese edilemez arada büyük farklar var alım gücüne bakılınca.
    Ama çok da yanlış bilgilendirme var

Almanya da hala asgari ücret 1.400€ 1.500€ söyleniyor yazılıyor çiziliyor yıllardır bu forumda.

Beyler yine yazıyorum bekar adam İçin asgari ücret 1.100-1.200 € ( eyalete göre ) geçmiyor imkansız !!

Evli ise 1.300€ max.

Not : Kira olayınada şöyle örnek vereyim
    Münih ve civarı bölgede 1 odalı daire şanslı iseniz 800€ ya bulursunuz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Unzerstörbar -- 9 Şubat 2019; 18:29:22 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Unzerstörbar kullanıcısına yanıt
    Ohoooo hocam daha ne geyikler dönüyor. Amerika'da bir polis ya da ilkokul öğretmeni ya da hemşire $9000 alırmış aylık. Bilmiyorum ama bu kadar hikayeye inanan insanlar acaba Amerika'da polis olsa her ay sonu hani lan benim $9000 dolarım diye mahkemeye gider mi acaba :)

• sensaura kullanıcısına yanıt
    Hocam daha kapsamlı sigortalar yok mu?
    Mesela aylık 50 dolar veriyorum demişsin bunun yerine 500 dolar ver herşeyi kapsasın felan

• mesleğin yoksa yürümez.
    aşırı tipsizsen yürümez.
    aşırı kilolu veya zayıfsan yürümez.
    aşırı fakir veya farklı bir yapın varsa (aşırı dinci gibi) yine yürümez.

bunlar dışında kızlar 4gözle bekler kısmetini. sen bi kıza gidicen ve ciddiyim diycen uuuu hemen atlar.

ama sende gelecek görmüyosa,o önce kendini kurtarsın diyosa,"ben aşırı ciddiyim bak vallahi bak" desende bişeye yaramaz.

• korsan58 K kullanıcısına yanıt
    Hocam aylık $450 dolar zaten. $50 si bana ait kalanı şirket karşılıyor. Hepsini kapsasın diye bi sigorta yok Amerika'da. En çok karşılayan 80%'ini karşılıyor. Lütfen Türkiye gibi düşünmeyin. O adam bulamamıştır yoksa ohooo ben kendim neler bulurum diye düşünmeyin. Sigorta olayında en iyisi 80% öder. Belli bir miktara kadar da ödemez zaten size direk yansıtırlar. Yani seçim şansınız yok maalesef. Ha şu var. $750 ödersem tğm eyaletlerde geçerli olur. Ama yine 80%. O da çok pahalı be. Bir de eşiniz varsa $1500 ayda sigorta. Bu ne arkadaş ya :D

• quote:

Orijinalden alıntı: pakaji

mesleğin yoksa yürümez.
    aşırı tipsizsen yürümez.
    aşırı kilolu veya zayıfsan yürümez.
    aşırı fakir veya farklı bir yapın varsa (aşırı dinci gibi) yine yürümez.

bunlar dışında kızlar 4gözle bekler kısmetini. sen bi kıza gidicen ve ciddiyim diycen uuuu hemen atlar.

ama sende gelecek görmüyosa,o önce kendini kurtarsın diyosa,"ben aşırı ciddiyim bak vallahi bak" desende bişeye yaramaz.
    hocam cevapların iyi ve yerinde cidden tipim vs iyi bunlar okey ama meslek konusunda biraz sıkıntı var farklı işler söylediğim kızlar oluyo özellikle meslek konusunda inanılmaz sorgulama yapanlar oluyo iş yerinden foto at şu bu daha ilk günden bunların peşindeler anlamıyorum bunu
  • kardeşim bunu kendinde takıntı haline getirme yani kızları ve mesleği. elinden geldiğince yoluna koy hayatını meslek iş anlamında. gerisi gelir. hakkında hayırlısı olsun

• Yalnız bunlar 2015 ve 2016 yıllarına ait ilanlar değil mi? Yoksa ben mi yanlış görüyorum?
  • Unzerstörbar kullanıcısına yanıt
    Amerika'da Polis, Hemşire, Mühendis maaşları (SS'li) kaynak istersen google arat çıkar

• Amerikada servis soforu tarzi bi is yapan tanidigim 4.000 dolar alıyodu(newyork)
    Polisin 4.000 den az alacagini zannetmiyorum

• quote:

Orijinalden alıntı: sensaura

Valla işe yarar şeylerse katkısı olması muhtemeldir. Ama işe yarar olacak mesela MS Excel sertifikası değil direk OSHA, Primavera P6, PMP, PE, MRics gibi profesyonel şeyler işe yarar tabiki.
    hocam selcukta okuyan arkadasin nasil buldu oyle isi yav

10.000 dolar harika bi para bizde gidek gardas olkoyo

• Ben şimdi konuda ne anlatılmak isteniyor anlamadım. Öncelikle sıradan bir polisin veya hemşirenin 9000 dolar kazandığını sanan kimse yoktur herhalde. Bunu nerden uydurdun bilemedim. Maaşlara gelecek olursak mühendis için 70-103 bin dolar denmiş. Hadi 70bini düşünelim. %30 vergi demişsin, hemen düşüyorum. Kaldı geriye 49bin. 12 aya bölünce ne yapıyor? 4000 dolar. TL değil bak. AMERİKAN DOLARI. Bu maaş haftada 40 saat çalışma için. Yani 8 saatten 5 gün yapar.

Türkiyede mühendis ne kadar maaş alıyor? Şimdi yeni mezun, hiçbir şey bilmeyenleri bir kenara bırakırsak (ki 2-3 yıl çalışıp hala 3500 alamayanları biliyorum) hadi diyelim ki 6000TL (TÜRK LİRASI) maaş alıyor. Bu maaş da günde 9 saat 5 gün mesai için ödeniyor. Hatta çoğu yerde cumartesi de resmi veya gayriresmi mesai günü. Yani bakılacak olursa gayet açık ara cezbedici maaş. Kötülencek bir tarafı yok. Yalandan açılmış bir konu.

Şimdi buranın 1 TLsi oranın 1 doları gibi abuk sabuk şeylerle de gelmeyin. Öyle bir dünya yok. Bu cümleyi hangi gerizekalı çıkarttıysa... Yurt dışında genel olarak ev kiraları yüksek o da kurun yüksek olmasından o bile 1 tl 1 dolar gibi düşünürsen ucuz kalır ki market alışverişinde 1 tl 1 dolar muhabbeti yapmaya kalkarsanız Türkiye çok çok çok pahalı olur. Şuan İtalya'da fiyatları TLye çevirdiğimde bile market alışverişi Türkiye ile kafa kafaya.

• EfeAYDIN E kullanıcısına yanıt
    Konuda anlatılmak istenen şu, amerika filmlerde izlediğiniz duyduğunuz gibi güllük gülistanlık değil. Evet teknoloji gıda ucuz ancak sağlık, gayrimenkul gibi şeyler pahalı ve kritik olabiliyor.
    Ayrıca amerikada dolarla kazanıyorsun ama dolarla da harcıyorsun, bunun yerine daha ucuz bir ülkede dolarla kazanmak, amerikada yaşamaktan çok daha iyi çünkü alım gücün hat safhada artıyor.
    Ayrıca amerikada iyi bir üniversitede okumak çok pahalı olabiliyor, dolayısıyla ayda 7k dolar maas alsan bile okul borcunu kredisini ödüyorsun.

• Polis az aliyormus ya

Serpico filmini acikliyor bu durum

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hocam vallahi konu sahibinden cok daha guzel ozetlemissin :D
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.