Şimdi Ara

Amerika'da Polis, Hemşire, Mühendis maaşları (SS'li) (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
99
Cevap
4
Favori
26.599
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
3 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Ben de sayısal tasarım mühendisiyim ama benim Amerika hevesim yok zaten. Alanımda 2-3 sene kendimi yetiştirip avrupaya gitmek gibi bir planım var. Sektörde de zaten Amerika'ya gideni çok duymadım. Genelde Hollanda, Almanya, İngiltere ve İsviçre'ye gidiyorlar
  • quote:

Orijinalden alıntı: sensaura

Dostum 3000 lira GSS borcun varmış. Valla paran yoksa anlarım sitemini. Ama rica ederim keşke bizde de ücretli olsa deme. Ağzını hayır aç))) halı sahada düşüp bacağını kırsan 20.000 dolarını alırlar sonra :)
    Bunca zaman hep para verdik devlet hastanesine zaten, mümkün mertebe gitmiyorum.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: pakaji

evet. yağıyo birader. cumartesi günü bir sokak var sadece 30dakika yürüyüş yap orda, 20tane kız numarası alırsın. sonra telefondan mesaj atar buluşursunuz ve karın tokluğuna verirler. hap içir şapkasız yap istersen.. o kadar yani.. yemin ediyorum aynen böyle. fakirler ve karın tokluğuna verirler. ben katarda değilim katar dubai deki araplar farklıdır. burda tr deki gibi değil aşırı kolay.millet tel no dağıtıyo zaten herkesde whatsapp var.
    nasıl bi trolsün olm normal bi soru soruyoruz adam akıllı cevap versene
  • sensaura kullanıcısına yanıt
    Hocam 1750 dolara polis olmaz kimse amerikada buna emin ol.

• o polis maaşı istisna olabilir mi

• ne trolü birader.
    troll falan değil gerçek ve gördüklerim yaşadıklarım
    uğraşıp sana cevap yazanda suç

• quote:

ne trolü birader.
    troll falan değil gerçek ve gördüklerim yaşadıklarım
    uğraşıp sana cevap yazanda suç
    Kardeş ****ol loser dolu olduğu için fake sandım cidden çok garip orda şeriat yokmu nasıl bu kadar kolay

• Amerika'da polislik saygın bir meslek. Bizdeki gibi hiçbir şey olamayan 6 aylık eğitimle polis oluyor durumu yok. Hak etmediğiniz şeyler istemeyin.

• korsan58 K kullanıcısına yanıt
    Hevesini kaçırmak gibi olmasın da dostum bu maaşlara çok da güvenme sağlık problemin olursa. Araba fiyatlarını, market fiyatlarını biliyorsunuz eyvallah ama eğer sigortan yoksa bir kol kırığı $20.000 dolar tutuyor. Haaaa diyelim ki sigortan var...öyle Türkiye ya da Avrupadaki gibi bir sigorta düşünme. Aylık $450 dolara bir sigortam var. $400 dolarını firmam ödüyor, $50'yi ben ödüyorum. Ancak sadece Michigan'da geçerli. Mesela Chicago'ya gittim ve başıma orda bişe geldi Allah korusun sigorta kapsam dışıyım. Diyelim ki Michigan'dan çıkmıyorum ve bir sağlık hizmeti aldım. Deductible olarak $1500'e kadar bana ait ve üzerinün 20$'sini ben ödüyorum. Gittik hastaneye kanal tedavisi yaptırdık 3 dişe diyelim. $22.000 civarı tutar. Benim ödeyeceğim miktar $1500 + $20.500 x 20% = $6000 civarıdır. Mesela Allah korusun böbrek taşı düşürdük mesela diyelim. $35.000 civarı hesap çıkıyor (Hintli bir arkadaşımızı çıkartabilmek içim yardım topladık 1 ay) ben bu miktarın aynı hesapla $9000 dolarını ödemeliyim. Bir de bu sigorta HMO plan yani en az deductible edileni. Sen eğer başka sigorta yaptırırsan deductible kısmı $12.500'e kadar çıkabiliyor. Yani araba ve market fiyatları güzel. Ama gizli bir tehlike var ve adı sağlık :(

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >

• arap ülkesi 1 adet değil, ve hepsinde şeriat yok.

Mısır,Sudan,Fas,Cezayir,Suudi Arabistan,Irak,Yemen,Suriye, Tunus,Somali,Ürdün,Libya,Filistin,Lübnan,Moritanya,Umman,Birleşik Arap Emirlikleri, Kuveyt,Katar,Bahreyn,Komorlar,Cibuti.

ilk mesajımda burası katar dubai değil orda farklı burda farklı yazmıştım zaten.söylemek istesem ülke adını il adını ev adresini verirdim. demekki söylemek istemiyorum.

milletin trol olup olmaması beni ilgilendirmiyor. Herkese kendimi kanıtlamak foto göndermek zorunda değilim.
    ona buna trol damgası basmadan tekrar düşünmelisin. sonra sinirlenme yazıyorsun.
    madem cevabın inandırıcı olmayacağını düşünecek kadar şüphecisin, hiç sorma soruyu o zaman.
    heryer bar dolu, barlarda ağzına kadar fakir kızı dolu. aç karnını doyur ilave para bile vermene gerek yok.ilave para versen koşarak gelir zaten.
    ne sanıyorsun hayatı. hertaraf fakir dolu. kızın birine iphone al yıllarca metresin olur o iphone la başka zengin oğlan bulup geleceğini kurtarmaya çalışır.dünya bu halde.
    baban anan bile menfaatini düşünür durumda herkes kafayı kırmış para için. sadece arap ülkelerinde değil dünyanın çoğu yerinde böyle.
    hemde kızlar öyle bir yapışır ki kurtulamazsın telefon numara değiştirirsin yine bulur. kız bulması kolay asıl olay kızdan usandığında onu şutlamada. yapışırsa hapı yuttun tr deki ailene bile ulaşır.hele facebook var tüm akrabaların orda ve facebook u kıza verdiysen tamam hapı yuttun.dünyadan bi habersin birader. haftasonu geceleri neler oluyor neler.

• Hocam Pakaji üyemizin yazdıklarına kefilim. Önceden sohbetimiz olmuştu. İnanmıyorsanız suç sizde. Hayalinizde nası bi dünya yarattıysanız gerçekleri bir türlü kabullenemiyorsunuz. Adam haklı dağılın)))

• quote:

arap ülkesi 1 adet değil, ve hepsinde şeriat yok.

Mısır,Sudan,Fas,Cezayir,Suudi Arabistan,Irak,Yemen,Suriye, Tunus,Somali,Ürdün,Libya,Filistin,Lübnan,Moritanya,Umman,Birleşik Arap Emirlikleri, Kuveyt,Katar,Bahreyn,Komorlar,Cibuti.

ilk mesajımda burası katar dubai değil orda farklı burda farklı yazmıştım zaten.söylemek istesem ülke adını il adını ev adresini verirdim. demekki söylemek istemiyorum.

milletin trol olup olmaması beni ilgilendirmiyor. Herkese kendimi kanıtlamak foto göndermek zorunda değilim.
    ona buna trol damgası basmadan tekrar düşünmelisin. sonra sinirlenme yazıyorsun.
    madem cevabın inandırıcı olmayacağını düşünecek kadar şüphecisin, hiç sorma soruyu o zaman.
    heryer bar dolu, barlarda ağzına kadar fakir kızı dolu. aç karnını doyur ilave para bile vermene gerek yok.ilave para versen koşarak gelir zaten.
    ne sanıyorsun hayatı. hertaraf fakir dolu. kızın birine iphone al yıllarca metresin olur o iphone la başka zengin oğlan bulup geleceğini kurtarmaya çalışır.dünya bu halde.
    baban anan bile menfaatini düşünür durumda herkes kafayı kırmış para için. sadece arap ülkelerinde değil dünyanın çoğu yerinde böyle.
    hemde kızlar öyle bir yapışır ki kurtulamazsın telefon numara değiştirirsin yine bulur. kız bulması kolay asıl olay kızdan usandığında onu şutlamada. yapışırsa hapı yuttun tr deki ailene bile ulaşır.hele facebook var tüm akrabaların orda ve facebook u kıza verdiysen tamam hapı yuttun.dünyadan bi habersin birader. haftasonu geceleri neler oluyor neler.
    Hocam Türkiye deki Kızlar bu anlattıklarınızın tam tersi sebebi ne sizce burda ne yaparsan yap bi kızı ayarlayamıyosun hemen bırakıyolar umursamıyolar

• quote:

Orijinalden alıntı: sensaura

Hocam Pakaji üyemizin yazdıklarına kefilim. Önceden sohbetimiz olmuştu. İnanmıyorsanız suç sizde. Hayalinizde nası bi dünya yarattıysanız gerçekleri bir türlü kabullenemiyorsunuz. Adam haklı dağılın)))
    Hocam türkiyede neden kız bulmak imkansız peki fark nedir

• Valla o annelerin kızları yetiştirme tarzındandır. Benim Türkiye'de 1-2 kızı saymazsak hiç sevgilim olmadı. Ama yurtdışında Don Juan De Marcos olduk :D gerçekten de 100 olmuştur.

• sensaura kullanıcısına yanıt
    teşekkürler hocam. bu konuda bir mesaj yazmıştım uzunca ama yoğunluktan gözden kaçmış olabilir. müsaitsen tekrar sorayım.
    ben türkiyede bir üniversiteden mezun biri olarak, 40-45li yaşlarda amerikaya gitsem, türk diplomam ile amerikada iş yapma şansım nedir?
    şuan 30lu yaşların başındayım ve şuan gitmeyi düşünmüyorum amerikaya.
  • 1- türkiye tutucu ve köy kültürü hala etkin. yani o ne der bu ne der, komşularla ilişkiler hala çok sıkı. istanbul da biraz rahatlık var ama diğer yerler aşırı tutucu hala.
    2- türkiye yeterince fakir değil ve pahalı da değil.eğer fakir ve ülke daha pahalı olsa alım gücü çok daha düşse orda da başlar.

türkiye pahalı değil mesajımı atlarlar şimdi. türkiyede tekstil çok uygun. meyve sebze de uygun. kiralarda uygun. evler de uygun. türkiyede maaşlar düşük sadece bu nedenle alım gücü biraz düşük ama çok çok düşük değil. alım gücüne göre 65.sıradayız dünyada. ortalardayız. sen o işleri yapmak istiyorsan kıbrısa git ukraynaya git.
  • quote:

1- türkiye tutucu ve köy kültürü hala etkin. yani o ne der bu ne der, komşularla ilişkiler hala çok sıkı. istanbul da biraz rahatlık var ama diğer yerler aşırı tutucu hala.
    2- türkiye yeterince fakir değil ve pahalı da değil.eğer fakir ve ülke daha pahalı olsa alım gücü çok daha düşse orda da başlar.

türkiye pahalı değil mesajımı atlarlar şimdi. türkiyede tekstil çok uygun. meyve sebze de uygun. kiralarda uygun. evler de uygun. türkiyede maaşlar düşük sadece bu nedenle alım gücü biraz düşük ama çok çok düşük değil. alım gücüne göre 65.sıradayız dünyada. ortalardayız. sen o işleri yapmak istiyorsan kıbrısa git ukraynaya git.
    Hocam sadece aradığım şey sevgili kendime zor bişey istemiyorum elim yüzümde düzgün yakışıklısında derler hangi kızla iletişim kursam tersleniyorum Türkiye de soğuk davranıyorlar

• Hocam eğer çalışma iznin varsa da gidersen o yaşta başka yerlerde kazanacağın paraları kazanamazsın ancak Amerika'yı da bir görmüş olursun. 45'inde gitsen 5 yıl yaşasan gezer tozarsın ama giderken cebinde 1 milyon doların biriktiyse dönerken de değişen bişe olmaz. Amerika'da birikim yapmak diyr birşey yok senin tarzında biri için ama ölmeden oraları da bi görmüş olursun. Arizona'da Grand Canyon'dan aşağı atladık biz paraşütle))) Niagara şelalesinde yüzdük, Alaska'ya gittik. Las Vegas, LA, SF, Hollywood, Beverly Hills, Santa Monica, New York, Boston, MIT, Harvard, White House, Washington, Florida, Miami, Nebraska, Nevada, Chicago ve daha onlarca yeri gezdik. Buraları gezmek bize kar kaldı. Dünyanın en temiz tatlı su gölü Great Lake de yüzdük hem de içtik))) bu duyguları yaşamak paha biçilemezdi. Sen de bunları yaparsın ama bir birikim olmaz. Kafana yatarsa gelirsin. Ancak!!! Çalışma iznin varsa tabiki. Yoksa 2 hafta turist olarak gelsen hiç boşuna gelme. Youtube dan izle daha iyi))) Türkiye'deki diploman eğer ABET akreditasyonlu bir diplomaysa ki zannedersem İTÜ mezunuydun, Amerika'da denklik sorunun yoktur. Benim Odtü diplomamla geldim ben. Ancak ilk işe girerken Amerika tecrüben olmadığı için düşük pozisyondan başlarsın. Dediğim gibi, para kazanmaya değil geçinecek kadar kazanıp gezip tozacağım dersen düşünebilirsin. Ben de 30'lu yaşların başındayım ve şimdiden gördüm buraları daha aklımda soru işareti kalmadı. Piyasalar düzelir düzelmez ağzımı kapatıp döneceğim Azerbaycan'a :) daha da turist olarak bile gelmem Amerika'ya. 5 yıl yeter.

• uzun süre sevgili olayı yürümez tr de.ya evlenicen yada eskortla takılır gibi takılıcan kızla.

tr de kızı incelersin bunla evlenilir dersin ve bunu kıza söylersin. kız da o dönem evlilik düşünen birisi ise kabul eder, kısa bir flörtten sonra karşılıklı birbirinizi daha iyi tanırsınız. anlaşırsanız evlenirsiniz anlaşamazsanız ayrılırsınız. tr böyle biryer ve bu şekilde gidersen kaybetmezsin. git hoşlandığına senden hoşlandım ve ciddi düşünüyorum de büyük ihtimal yürür.

yok amacın öğrenci evine davet ediyim bira içip okşarım. diplemesem de sürtsem yeter diyorsan, o zaman yedircen. bol bol yedirerek limitli bir şansın var tr de. barlarda orda burda yiyici tipleri bulma ihtimalin var özellikle büyük şehirlerde.ama uğraşmanı tavsiye etmem başına bela da alabilirsin. bu kafadaysan ukraynaya gezmeye git orda yedir daha kaliteli yaparsın.
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.