< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sensaura -- 8 Şubat 2019; 17:57:15 > |
Bildirim
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sensaura -- 8 Şubat 2019; 17:57:15 > |
İşte ben de bundan bahsediyorum. Giden çoğu insan paradan değil de insanlıktan gidiyor. Bir gün gidersem ben de bu sebepten giderim. Herkes pimi çekilmiş bomba gibi ülkede.
|
Türkiye'yi sadece ekonomik anlamda mı sevmiyor sanıyorsunuz milleti ?
|
|
sen herhalde bime gidip gelmekten başka bir şey yapmıyorsun.
sosyal yaşam senin hesaplara girmiyo herhalde |
Her şey çok abartılıyor. ABD ve Avrupa teknoloji konusunda ucuz ancak gıda fiyatları normal. Sağlık Avrupa'da nasıl bilmiyorum ama Amerika'da ücretsiz sağlık hizmeti yok. Eğitim olarak da pahalıdır Amerika mesela ama bir o kadar da iyidir ona bir şey diyemem. Bazıları Türkiye'yi cehennem, yurt dışını cennet sanıyor.
|
"40 hr per week"
Kilit nokta burası |
Avrupa sosyal haklar konusunda zaten çığır açmış bir yerdir aksini söyleyecek birisinin olacağını sanmıyorum. ABD'de ise sistem farklı. Ücretsiz sağlık hizmeti yok dediğin bildiğimiz sigorta olayı. Burdaki gibi ancak biraz daha farklı. Sigortan varsa durum aynen burada olduğu gibi. Eğitim ise ücretli evet ancak yine farklı çalışıyor. Öncelikle buradaki özeller gibi pahalı değil, geçenlerde bir okula bakmıştım yıllık 10 bin dolardı, benim burada dandik bir özelde okuyan arkadaşım ise aylık 6 bin veriyor. Aradaki farkı görebilirsin ve ABD, buradaki KYK gibi üniversite borcunu direkt ödüyor senden mezun olup çalışınca yavaş yavaş ödemen isteniyor. Burası cehennem orası cennet demiyorum ama ABD ile Türkiye kıyaslaması da çok abes olur çok ilerimizdeler. Sırf sistemleri farklı diye eleştirmek olmaz.
|
Dediğin büyük istisna gaza getirme milleti sonra konya selçuk mezunu olup 3000+yemek parası alınca hayal kırıklığına uğramasın çocuklar
|
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > |
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > |
|
|
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sensaura -- 8 Şubat 2019; 21:0:44 > < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı > |
|
|
|
< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı > |
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sensaura -- 9 Şubat 2019; 22:43:26 > < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı > |
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sensaura -- 8 Şubat 2019; 23:48:44 > < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı > |
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sensaura -- 9 Şubat 2019; 22:41:50 > < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı > |
< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı > |
< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı > |
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Kara Komite -- 10 Şubat 2019; 15:5:13 > |