Şimdi Ara

Amerika'da Polis, Hemşire, Mühendis maaşları (SS'li) (5. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
99
Cevap
4
Favori
26.721
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
3 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
Giriş
    Eyvallah hocam onurdur benim için :)

Forumda takip ettiğim nadir üyelerdensiniz, konularınız/mesajlarınız benim için çok öğretici ve yol gösterici oldu. Ben, bir inşaat mühendisliği öğrencisi olarak geleceğimi sizden öğrendiklerimle planlıyorum ve şekillendiriyorum, inşallah sizin gibi güzel projelere imza atan bir mühendis olabilirim, saygılar :D
  • Arkadaşım söylediğinizde yanlış, yayınladıgınız forumları yanlış değerlendirmişsiniz, çünkü Amerikada birçok avrupa ülkesinde oldugu gibi ücretlemeler , aylık değil saatlik olarak hesaplanır zaten forumda belirtmiş bile bak hemşire saatlık 24$ taban olarak belirlemiş mühendise 70-100 kusur arası yazmış o yıllık yazan üst kısımda sözleşme 1 yıllık içinde her saat için ödenecek taahhüd edilen sabit saatlik ücretdir ve 48 saat ise haftalık maximum çalışma süresi olarak okunman lazım 70 dolara aylık çalışmamı olur o forumları iyi okumadınız galiba iyi okumadan insanları yanıltmayın. Amerikada bizim Türkiyedeki gibi kabala aylık maaş gibi değil ve Amerikada en düşük saatlik ücret sınırı ise 13$ dan başlar Mesela marangoz işci işcilik saatlik ücreti 40$ mühendisler 70$- dolardan başla avukatlar 50$-60$ dan başlar gibi vs... bizim burada markette çalışan bir reyon görevlisi sabah 8 de işbası ediyor gece 11 de paydos ediyor haftanın 6 günü çalışıyor amerikan şartlarına göre hesaplarsak en düşük olarak ayda 26 gün çalıştıgını düşünürsek 26*12=312 saat yapıyor şimdide amerikada alacagı ücreti bulalım 326*13$=4238$ şimdide türkiyedeki asgari üceret 2327tl saatlik ücreti bulalım 2327/326=7,13 tl yapıyor 7.13*12=85tl yani amerikada 1 saat çalışması karşılıgında bizim işciler 11 saat daha fazladan çalışması gerekki 13 doları alabilsin amerikada enflasyon %1.5 bizde bizde ise gerçek enflasyon %35 civarında %35-%1.5=%33.5 enflasyon fazlamız var buda demek oluyorki 2327-%33.5*2327/1000=1547 tl civarı çıkar 1547/326=4,74 tl saatlik ücrete çalışıyor gibi oluyoruz . benim ingilterede arkadaşım var adam aylık 5000paunt alıyor kasmadan kryfine göre uber benzeri taksicilik yapıyor adam izine geldi altında 600 bin tl değerinde olan bmv ile geldi kiralama vs degil yani oraları övmek değil amacım gerçekler ne ise söylemek lazım malesef türkiye refah düzeyi olarak 11-14 kat daha düşük bir refah düzeyine sahip

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi zkan034 -- 15 Nisan 2020; 12:4:20 >

• bizimkiler de sanıyor ki yurtdışında çalışan mühendisler milyoner :D
  • Kerem0559 kullanıcısına yanıt
    Kanka ben makina okuyorum tüm samimiyetimle söylüyorum bir mühendis için en azından makinacı için tr heryerden iyi.
    Amerikada reel maaşlar 8-10 bin doları görüyor ama avrupada 2500-3500 euro arası.
    Avrupada öyle aman aman bi para kazanamazsınız imalat yapmak istesen maliyetler çok yüksek 100 euro ya mal ettikleri şeyi türkiyede 100 liraya mal edersin
    Türkiyede üretici olacaksın asgari ücret olmuş 300 euro

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Sen bence hiçbirşey bilmiyorsun yada kafadan sallıyorsun.Gayrimenkul daha ucuz ABD de burada villa diye nitelendirdiğimiz evler ABD de normal vatandaşın evi.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi NeyzenEfendi -- 9 Mayıs 2020; 3:23:10 >
    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • CockroachHunteR kullanıcısına yanıt
    Aynen öyle knka türkiyede üretici olacaksın :D
  • en cok maası ögretmenler alıyor ayda ek ders ıle 6000 tl yada 7000 tl oluyor bıde karı koca alıyorlar ıkısı dunya kadar para
    ayrıca yazın 3 ay tatıl.okul zamanı haftada 3 gun oda yarım gun calısıp yatıyolar
    sonra gelsın sıfır daıreler sonra luks araba cok var oyle bmw alan sıfır daıre alan 200 metre kare bıde bankada para saklıyorlar
  • quote:

Orijinalden alıntı: kingofpotatoes

Her şey çok abartılıyor. ABD ve Avrupa teknoloji konusunda ucuz ancak gıda fiyatları normal. Sağlık Avrupa'da nasıl bilmiyorum ama Amerika'da ücretsiz sağlık hizmeti yok. Eğitim olarak da pahalıdır Amerika mesela ama bir o kadar da iyidir ona bir şey diyemem. Bazıları Türkiye'yi cehennem, yurt dışını cennet sanıyor.
    Gıda hariç haklısın diyebilirim, gıdaları da bayağı ucuz bu arada, tabii gıdadan kastını bilmiyorum ama kıyas kabul etmez Türkiye ile. Tekstil, bazı meyve, sebze fiyatlarında iyiyiz tabii.

• NeyzenEfendi kullanıcısına yanıt
    He aynen öyle he
  • GarçonBlanc G kullanıcısına yanıt
    Hocam gida ucuz olmasina ucuz da suna bak, tavuk gogsu aldim ALDI market'ten, con buyuk zincirdir New York'ta. Siringayla delik desik etmisler, bak izleri de kendin gor. Gida guvenligi falan sifir burada, Turkiye'de de boyledir muhtemelen. Yani bu dunyada gida guvenligi diye bise kalmadi artik. En guzeli bir ciftlik kurup orda dogal yasayacaksin ama ona da cok para lazim :)

Amerika'da Polis, Hemşire, Mühendis maaşları (SS'li)

• sensaura kullanıcısına yanıt
    Türkiye de böyle değil hocam tavuklar en azından delik deşik değil
  • Tavukların delik olması nasıl bir fantezidir

• sensaura kullanıcısına yanıt
    Doğal tavuk yiyenler bilir ki market tavuğu gibi görünmezler. Haklısın bu konuda.

• Hocam orda kız işleri çok kolay diyorlar doğru mu bu arada aylık 3 bin dolar maaş aldığını sayalım gidip 2006 model passat alabilir bir maaşı ile biizm burda 60 bin tl

• Hocam araba fiyatlari ucuz burda ama kanun, nizam cok sacma, kaskonuz olmasina ragmen evinize ehliyet, ruhsat falan iptal edildi kaskosuz arac kullanmaktan diye kagit gelebiliyor. 3 gun ugrastim bu meseleyi cozmek icin, bu ulke gercekten cok zor bir ulke. Ben buraya gelmeden once yasadigim ulkeyi cok sucluyordum boyle ulke olmaz, bu ne sacmalik diyordum ki Baku;de yasiyordum isim icabi. Amerika'yi gordukten sonra anladim ki IQ cok onemli bir olaymis. Cibuti ve Azerbaycan bile bu kadar degildi!

Amerika'da Polis, Hemşire, Mühendis maaşları (SS'li)

Bak Sene de $5000 dolar kasko ucreti oduyorum, yine de kaskon yok diye basina is acmaya calisiyorlar. Yok yere 2-3 gun canini sikiyorlar.

• KilliKarpuz kullanıcısına yanıt

Hangi üniversiteden mezunsunuz hocam?

• kingofpotatoes kullanıcısına yanıt

Arkadaşlar bu dediğim şu an asla geçerli değil. İyice b*ka battık. 2019'u bile mumla arıyoruz.

• Ülkenin böyle olmasını ülke üzerinde yaşayan halk istedi hocam. Batmayı da sürünmeyi de hak ettiler.

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.