Şimdi Ara

Amerika'da Polis, Hemşire, Mühendis maaşları (SS'li) (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
99
Cevap
4
Favori
26.599
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
3 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • 70 bin dolara başlasam %30 vergi versem 49bin dolar maaş yıllık. 4080 dolar aylık yapar.
    Türkiye'de de şuan yeni mezun bir mühendis olarak 4000 liraya çalışıyorum ama aynı paraya Amerika'da bu sefaleti yaşar mıyım şüpheliyim.
  • Amerigada suriyeli varmı sen ondan haber ver.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Katılıyorum,benimde gitme sebebim ekonomimiz öyle bok olması değil
    İnsanından dolayı
  • KilliKarpuz kullanıcısına yanıt
    Hocam PE olman lazım önce. O $70.000 doları her yeni mezuna gel başla diye vermiyorlar. Design mühendisliği o pozisyon. Yeni mezun olarak $44.000'e başlarsın öyle hesapla. Tabiki Türkiye'den iyi yaşarsın. Yeni mezunkar için maaşlar gayet güzel burada. Ama tecrübeliysen bişe bekleme. Özetlersek 0-3 yıl arası mühendisler için iyi burası ama 8+ için saçma biraz.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • salü hojam. zdrastvuyte.
    önceden konuşmuştuk.
    ben arap ülkesinde çalışan bir elk müh olarak, halimden memnunum.
    green card başvurdum ama çıksa amerikaya gitmeyebilirim.
    bir arap ülkesi benim için amerikadan daha iyi.

amerikanın iyi ve kötü yanları var. çocuklar için daha iyi,ingilizce öğrenmeleri için.. ama ben burda british school buldum. hocalar direkt ingiltereden gelme. tüm dersler ingilizce. american school da var ama british top kaliteydi. çocuğu yazdırdım oraya. amerikayı çocuk için istiyordum çocuk da ingiliz okuluna başlayınca o boşluk kısmen kapandı. green card çıksa bile gitmeyip re entry permit ile gidişi en az 2 yıl erteletirim .

burda maaşta kesinti yok.brüt maaşımız çok yüksek, hertürlü giderimiz karşılanıyor.
    tr ye gidişler bedava çoğu şey bedava. öyle böyle değil ve haliyle iyi birikim oluyor. amerikaya gidersem survivor olacağım kesin. amerika ile ilgili bir youtuber var, geçen canlı sohbetteydi, bi baktım a dan z ye herkes orda. mesajlar yağıyo orda.. yuhh dedim. ipini koparan amerikaya gidip bedavaya iş bulsa çalışacak durumda. o konumda maaşların yüksek olmasını beklemek hata olur.

amerikanın tabiki iyi yönleri var. hayat kalitesi daha iyidir ama bana gelmez. peder, oğlum sana amerikadan 1 milyon dolara bi ev alıyım hediyem olsun diyen bir tip olsa o zaman amerikayı düşünürdüm. şuan birikim yapma derdindeyim. 500bin doları geçtim 1milyon dolara doğru gidiyorum az kaldı. burda işten atılırsam ve alternatif bulamazsam tr yerine amerikayı gitmeyi o zaman düşünücem.

hocam şimdi ben tr den üni diplomaya sahip birisi olarak, amerikada iş bulma ihtimalim nedir sence? denklikle mi kafa patlatıcaz? denklik master vs olmadan direkt türk diploma ile iş bulma ihtimalim nedir orda? kendi sektörümde deneyimim var bilgim tecrübem var. bilgi tecrübe olmasa burda da şimdiye şutlanırdım zaten.

• teknoloji bize çok pahalıya mal oluyor

• Hocam bu sertifikalar konferans katılım belgeleri etkili oluyor mu cvde?
  • Polis maaşı burada düşük gözüküyor benim bildiğim ortalama polis maaşı ABD'de 45 bin dolar
  • "40 hr per week"

Kilit nokta burası
  • Polis maaşı hatalı diye düşünüyorum 1750 dolar olmasının imkani yok.Siradan bir garson bile en ölüsü 2000 dolar aliyor arkadaş.

Biraz araştırdım da gerçekten yanlış :)

www.payscale.com
    Police Officer Salary | PayScale
    https://www.payscale.com/research/US/Job=Police_Officer/Salary

50.590 DOLAR

%30 Vergi kessen ayda net 3000 dolar civari.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Coldplay3517 -- 9 Şubat 2019; 2:48:17 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Berbat bir acilde oldukça risk alarak çalışan bir türk acil hekimi Amerikan bir hemşirenin saat başı ücret olarak 3 te 1 i anca alıyor buna göre

• quote:

Orijinalden alıntı: kingofpotatoes

Her şey çok abartılıyor. ABD ve Avrupa teknoloji konusunda ucuz ancak gıda fiyatları normal. Sağlık Avrupa'da nasıl bilmiyorum ama Amerika'da ücretsiz sağlık hizmeti yok. Eğitim olarak da pahalıdır Amerika mesela ama bir o kadar da iyidir ona bir şey diyemem. Bazıları Türkiye'yi cehennem, yurt dışını cennet sanıyor.
    Valla bro ücretli olsa keşke bizdede, bizde almadığın hizmet için haraç kesiyor devlet, nrymiş gss allaın belaları. Hala 3bin borç var

• Coldplay3517 kullanıcısına yanıt
    Hocam sizin yanlışınız var. Biri devlet işi diğeri özel. Garson hoşunuza gider $2000 bahşiş bırakırsınız ama polisin bonusu yoktur. Hem sizin berdiğiniz linkte bile başlangıç 33K ile başlar yazıyor. Benim resmini çektiğim resmi bir iş ilanı. Median değerlere değil resmi belgelere bakın bence. Yoksa ben de ortalama futbolcu maaşı yazsam 10 milyon dolar çıkar ama 150 bine oynayanı da var ;)

• _bluescream_ kullanıcısına yanıt
    Dostum 3000 lira GSS borcun varmış. Valla paran yoksa anlarım sitemini. Ama rica ederim keşke bizde de ücretli olsa deme. Ağzını hayır aç))) halı sahada düşüp bacağını kırsan 20.000 dolarını alırlar sonra :)

• Hocam portland,seattle gibi yerler nasıl yazılım bilgisayar mühendisliği için. Detroit'te yazılım mühendisliği iş imkanı maaşlar nasıl? Birde ev kiraları nasıldır hani belgesellerde gördüğümüz villalar olur ya garajlı bahçeli felan.

Siz ne için gitmiştiniz?
  • quote:

Orijinalden alıntı: Guest-63340B9F6

Linç geliyo g.o

Alıntıları Göster
    Linç gelmedi. İnsanlar demek istediğimi anlamış. Sevindim.

• quote:

Orijinalden alıntı: aleynatilki321

sen herhalde bime gidip gelmekten başka bir şey yapmıyorsun.
    sosyal yaşam senin hesaplara girmiyo herhalde

Alıntıları Göster
    Ben Türkiye çok daha ucuz demedim. Abartılıyor dedim. Şu anki durum rezalet o kesin ama bundan 2-3 sene önce çok da kötü durumda değildik. Yine bir iki şişe de olsa bira alıp içebiliyordun. Tabi eğlenceden kastettiğin alkolse.

• quote:

Orijinalden alıntı: pakaji

salü hojam. zdrastvuyte.
    önceden konuşmuştuk.
    ben arap ülkesinde çalışan bir elk müh olarak, halimden memnunum.
    green card başvurdum ama çıksa amerikaya gitmeyebilirim.
    bir arap ülkesi benim için amerikadan daha iyi.

amerikanın iyi ve kötü yanları var. çocuklar için daha iyi,ingilizce öğrenmeleri için.. ama ben burda british school buldum. hocalar direkt ingiltereden gelme. tüm dersler ingilizce. american school da var ama british top kaliteydi. çocuğu yazdırdım oraya. amerikayı çocuk için istiyordum çocuk da ingiliz okuluna başlayınca o boşluk kısmen kapandı. green card çıksa bile gitmeyip re entry permit ile gidişi en az 2 yıl erteletirim .

burda maaşta kesinti yok.brüt maaşımız çok yüksek, hertürlü giderimiz karşılanıyor.
    tr ye gidişler bedava çoğu şey bedava. öyle böyle değil ve haliyle iyi birikim oluyor. amerikaya gidersem survivor olacağım kesin. amerika ile ilgili bir youtuber var, geçen canlı sohbetteydi, bi baktım a dan z ye herkes orda. mesajlar yağıyo orda.. yuhh dedim. ipini koparan amerikaya gidip bedavaya iş bulsa çalışacak durumda. o konumda maaşların yüksek olmasını beklemek hata olur.

amerikanın tabiki iyi yönleri var. hayat kalitesi daha iyidir ama bana gelmez. peder, oğlum sana amerikadan 1 milyon dolara bi ev alıyım hediyem olsun diyen bir tip olsa o zaman amerikayı düşünürdüm. şuan birikim yapma derdindeyim. 500bin doları geçtim 1milyon dolara doğru gidiyorum az kaldı. burda işten atılırsam ve alternatif bulamazsam tr yerine amerikayı gitmeyi o zaman düşünücem.

hocam şimdi ben tr den üni diplomaya sahip birisi olarak, amerikada iş bulma ihtimalim nedir sence? denklikle mi kafa patlatıcaz? denklik master vs olmadan direkt türk diploma ile iş bulma ihtimalim nedir orda? kendi sektörümde deneyimim var bilgim tecrübem var. bilgi tecrübe olmasa burda da şimdiye şutlanırdım zaten.
    arabistan da kadın bulmak kolaymı hocam

• hala anlamak istemiyorsunuz bu para gayet iyi bilader
    market fiyatları araba fiyatları vb. inanılmaz uygun
    barınma ve sağlık pahalı o da bu maaşlarla hallolmayacak şey değil gül gibi yaşarsın
    amerikanın 7bin doları trnin en az 40binidir
  • evet. yağıyo birader. cumartesi günü bir sokak var sadece 30dakika yürüyüş yap orda, 20tane kız numarası alırsın. sonra telefondan mesaj atar buluşursunuz ve karın tokluğuna verirler. hap içir şapkasız yap istersen.. o kadar yani.. yemin ediyorum aynen böyle. fakirler ve karın tokluğuna verirler. ben katarda değilim katar dubai deki araplar farklıdır. burda tr deki gibi değil aşırı kolay.millet tel no dağıtıyo zaten herkesde whatsapp var.

• 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.