Şimdi Ara

Amerika'dan Değişik Kesitler/Görüşler--Videolar İlk Mesaja Eklendi---

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
64
Cevap
3
Favori
2.287
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Forumun yoğun ve gergin günler geçirdiği belli. Biraz olsun rahatlamak, değişik paylaşımlar göstermek için 2 sene önceki Amerika gezimden 3-5 fotoğraf koyayım istiyorum. Hem kafamız dağılır, hemde değişiklik olur. Gittiğim zamanın 4 Temmuz'a denk gelmesi ve arkadaşlarım sayesinde normal zamanlara göre kısmen değişik yerlere gitmem sebebiyle değişik fotoğraflarımda mevcut. Başlayalım o zaman=)

İlk fotoğraflarımız arkadaşın arabasıyla yaptığımız ufak bi turdan. Not olarak arabanın 2005 Model Toyota Prius olduğunu söyleyeyim. Gayet değişik bir deneyim oldu benim için.

İlk fotoğraflarımızda Amerikada da kötü araba olur diyoruz=) Benzinlik fotosu olmazsa olmaz tabi. Fiyata dikkat!. Ayrıca yüksek hacimli motor da neymiş görelim.

Amerika'dan Değişik Kesitler/Görüşler--Videolar İlk Mesaja Eklendi---  Amerika'dan Değişik Kesitler/Görüşler--Videolar İlk Mesaja Eklendi---  Amerika'dan Değişik Kesitler/Görüşler--Videolar İlk Mesaja Eklendi---  Amerika'dan Değişik Kesitler/Görüşler--Videolar İlk Mesaja Eklendi---  Amerika'dan Değişik Kesitler/Görüşler--Videolar İlk Mesaja Eklendi---  Amerika'dan Değişik Kesitler/Görüşler--Videolar İlk Mesaja Eklendi---

Şimdi ki görüntülerimiz ufak bir kasabada ki 4 Temmuz kutlamalarından. İlginç ve değişik dediğim fotoğrafların çoğu burdan;

Amerika'dan Değişik Kesitler/Görüşler--Videolar İlk Mesaja Eklendi---  Amerika'dan Değişik Kesitler/Görüşler--Videolar İlk Mesaja Eklendi---  Amerika'dan Değişik Kesitler/Görüşler--Videolar İlk Mesaja Eklendi---  Amerika'dan Değişik Kesitler/Görüşler--Videolar İlk Mesaja Eklendi---  Amerika'dan Değişik Kesitler/Görüşler--Videolar İlk Mesaja Eklendi---  Amerika'dan Değişik Kesitler/Görüşler--Videolar İlk Mesaja Eklendi---  Amerika'dan Değişik Kesitler/Görüşler--Videolar İlk Mesaja Eklendi---

Ufakken bir sürü oyuncağına sahip olduğum Amerikan tarzı tır. Yalnız o kadar güzel gözüküyordu ki cam gibi=))

Şimdi bu resme dikkat çekmek istiyorum. İleride bir tabela göreceksiniz. Normalde bizde de var benzer tabelalar Ankara-İstanbul yolunda. Ama bunlar biraz daha değşik. Bir kere çok çok daha sıklar. Ayrıca dediğine göre gerektiğinde plaka anonsu da yapıyorlarmış. Ne kadar doğru bilemeyeceğim bilen birisi aydınlatsa çok iyi olur. Ama düşününce çok efektif. Düşüsenize herhangi hırsızlık, araba kaçırma vs gibi bir olaysa plakanın kabak gibi orada olması ve herkesin bunu görmesi!

Amerikan Focusu. 2010 yılından

Şimdi biraz da büyüklerden konuşalım=))

Amerika'dan Değişik Kesitler/Görüşler--Videolar İlk Mesaja Eklendi---  Amerika'dan Değişik Kesitler/Görüşler--Videolar İlk Mesaja Eklendi---  Amerika'dan Değişik Kesitler/Görüşler--Videolar İlk Mesaja Eklendi---

Son olarakta eğlenceli fotolar koyayım diyorum. Siz isimlendirirsiniz artık

Amerika'dan Değişik Kesitler/Görüşler--Videolar İlk Mesaja Eklendi---  Amerika'dan Değişik Kesitler/Görüşler--Videolar İlk Mesaja Eklendi---  Amerika'dan Değişik Kesitler/Görüşler--Videolar İlk Mesaja Eklendi--- [simage]http://i44.tinypic.com/oa583a.jpg [/simage] Amerika'dan Değişik Kesitler/Görüşler--Videolar İlk Mesaja Eklendi---  Amerika'dan Değişik Kesitler/Görüşler--Videolar İlk Mesaja Eklendi---

Aslında daha çok resim var da sonra yüklerim belki. Bu bile fazla bana=) Gitmeden bindiğim arabaları ve genel görüşlerimi belirteyim;

Chrysler PT Cruiser
    Toyota Prius 2005
    Toyota Corolla 2010
    Honda Accord 1994 sanırım
    Audi A6 3.2 2004 civarı
    Dodge Charger

-Donanım seviyeleri ihtiyaçlar farklı olduğu için değişiklik gösteriyor. Bindiğim her araçta, en eskisi de dahi hepsinde CC vardı. Park sensörleri ise çoğu arabada yok!!

-İnsanlar tabii kide daha saygılı bize göre

-Edindiğim en ilginç bilgi ve izlenimlerden biri de selektör yapılmaması! Evet 1.5 aydan fazla kaldım ve sadece bir (1) kez selektör gördüm. Arkadaşımın dediğine göre yapmak çok kötüymüş falan filan. bişeyler anlattı ama hatırlamıyorum şimdi. Mesela otoyolda giderkende eğer önünzdekini geçecekseniz selektör yapmıyorsunuz. Sağından geçiyorsunuz. Bu normal!

-İnsanların 2. el çekincesi yok gibi bişey=) Her renginden modelinden çeşit çeşit araba görmek mümkün.

-Yol algısı bize göre çok değşik. Bizim gözümüzde büyüyebilecek 2-3 saatlik yollara düşünmeden çıkabiliyorlar. Araba adete hayatlarının bir parçası. Yakıt ucuzluğu da buna etken tabi.

Şimdilik aklıma gelenler bunlar arkadaşlar. Umarım keyif alırsınız.

----12 Nisan 2012 EDIT----

VİDEOLAR

İlk videom şehiriçinden. Özellikle 4 yol ağızlarındaki dönüşlere dikkat. Ben çok şaşırmıştım.

Bu da şehirlerarası yol videosu

Tüm Videolarda ki araç Toyota Priustur.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Tsipura -- 12 Nisan 2012; 23:17:16 >

• Güzel bir konu olmuş. Fotoğraflar için teşekkürler.
  • güzel konu, paylaşım için teşekkürler
  • Vergilerin gozu kor olsun.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Çok güzel bir paylaşım olmuş. Teşekkür ederim kendi adıma...
  • Gözümüz gönlümüz şenlendi azıcık. Tırın fotoğrafına bayıldım bu arada. Eline sağlık
  • ne güzel her taraf reklam, ve gayet güzel yerleştirilmiş ve insanları rahatsız etmeyecek şekilde. reklam almak çok mantıklı bir şey boşluktan para kazanıyorsun resmen. bizim ülkede neden bu kadar geri anlayamıyorum, mesela izmir metrosuna ve otobüslerine reklam almıyorlar, aslında almalılar... bunların hepsi ek gelir kapısı yahu...
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Allah yürü ya kulum demiş size ne güzel.Siz gezin fotoğraflarla da biz size eşlik edelim müsadenizle

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi DeepNote -- 10 Nisan 2012; 21:37:29 >
  • Güzel bir gezi olmuş.

Fotolar çok güzel olmuş.

Paylaşım daha da güzel olmuş. :)
  • Güzel paylaşım.
    Teşekkürler
  • Asfalt kalitesi çok iyi, kağıt gibi dümdüz, çukur, çatlak, patlak, yarık, hız tümseği falan görülmüyor. Yalnız resimdeki focusun arkası çok kötü duruyor. Bizim piyasada beğenmediğimiz modellere dahi rahmet okutur.
  • Çok güzel bilgiler ve fotoğraflar. Paylaştığınız için teşekkürler.
  • paylaşım için tşkler güzel fotolar ama bir yandanda içimiz burkulmadı değil vergi vergi vergi
  • amerikada 2 defa bulundum, 6 ay ve 1 ay, ama dubaideki gibi manyak bir araç parkı göremedim.
  • LPG taksak linç ederler mı bizi

Cok güzel valla ABD yi bilemem ama Avrupa insanı cidden farklı bir kere gürültü kirliliği yok

İlk ispanya ya gittiğimde 5 şeritli yoldan geciyorum lan herkes duruyor dedim acaba onemli biri miyim

Bir kisi yayaya saygısızlık yapmıyor . Korna sesi hiç yok selektor 1 kere gormedim

Taksiler yeni Mercedes E serisi cogu E220 falan bizim taksiciler Sahin le makasa giriyor bu adamlar 50 yi gecmiyor

Kısacası insan hayatına yayaya saygı var

Ama Rusya falan biraz daha kotu adamlar Tükürüyor lama gibi birde rüzgarda yüzüme sıçrıyor deli oldum ya ama bisi diyemiyorsun ki hangi birine bağırıcam sarisin Afet geciyor o bile tükürüyor

Araba konusunda ise hiç vergi falan ondan mı bilmem hiç görmediğim modeller vardı Nissan Toyota gibi Ford gibi

Ama Moskova Havaalanında ilk gördüğüm araç Nissan GtR sonrasında Sl500 dü sanırım

Ben gittimde benzin 29 ruble idi yani 1 dolar 32 ruble falandi siz hesap edin gerisini
    LPG 15 ruble mı neydi 1 Tl 21 ruble

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi TheCaliph_ -- 10 Nisan 2012; 23:00:24 >

• Elinize saglik. Tesekkurler.
  • Biz 5.20 ye yer uçagı diyoruz adamlar 5.50 ye biniyor ya
  • gözümüz biraz bayram etti. teşekkürler.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Hasan Paşa

Biz 5.20 ye yer uçagı diyoruz adamlar 5.50 ye biniyor ya

aynen yaa ilkdefa 550i gördüm
  • Amerika'da korna calmak da yok,
    ondeki cok sacma ya da tehlikeli bisey yapmadikca korna calmiyorsunuz.
    Direksiyonu tutus tarzimdan dolayi arasira yanlislikla kornaya basiyorum, herkes donup bana bakiyor,
    tabi ben renkten renge giriyorum.

Dortluleri (burda flask diyorlar) de kullanmiyorlar,
    biz parktan cikarken falan kullaniriz ama Amerikalilar sadece otoyolda kenara cektilerse ya da acil bir durum varsa kullaniyorlar.
  • 
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.