Şimdi Ara

Amerika'dan kesin dönüşte araba getirmek

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
52
Cevap
0
Favori
2.698
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Beyler öncelikle ilgilendiğiniz için teşekkür ederim. Amerika'da yüksek lisans yapıyorum ve 2 yıl boyunca kesintisiz orada kalacağım. İnternette yaptığım araştırmalara göre 24 ay kesintisiz kalmak ve aracın en az 6 aylık olması gerekiyor ülkeye getirilmesi için. 30-40 bin dolarlık 2-2.5 litre motorlu bir araç alıp Türkiye'ye döndükten sonra da kullanmak amacıyla satın almak istiyorum. Öncelikle prosedür nedir? Ne kadar vergi ödemem gerek aracı Türkiye'de kullanmak için? Aracın yıllık vergisini sormuyorum tabi ki :D Tekrar teşekkürler.

• getiremezsin, getirirsen de daha pahalıya gelir zaten, direkt ötv'yi de kdv'yi de alıyorlar.

hiç girişmeyin bende rusya'dan getireyim dedim olmuyor.
  • Getirirsiniz tabiki ama çok maliyetli olucaktır.
  • Bir kere onu gemi ile getireceksiniz, çok pahalıya gelir. ÖTV ve KDV de alıyorlar zaten.
    Ben olsam ABD'den kendim geri gelmezdim. Hatta bu forumdaki GooDOrEvil kardeşimi de yanıma alırdım.
  • İşte bu maliyeti hesaplamaya çalışıyorum, örneğin 25k $lık bir araba aldığımda bu 2 katından fazla bir paraya mı bana malolacak? Çünkü ülkede Clio bile 50000 civarına satılırken araba alası gelmiyor insanın
  • goodorevil kullanıcısına yanıt
    Okul bitince mecbur geleceğim, yoksa ben de kalırım kardeşim :D
  • quote:

Orijinalden alıntı: sforsabri

İşte bu maliyeti hesaplamaya çalışıyorum, örneğin 25k $lık bir araba aldığımda bu 2 katından fazla bir paraya mı bana malolacak? Çünkü ülkede Clio bile 50000 civarına satılırken araba alası gelmiyor insanın

$25,000 = 53,400 TL ($1=2.136 TL)
    53,400 TL x 2.45 = 130,830 TL
    130,830 TL x 1.18 = 154,379 TL
    3 Yaşına kadar da 2501 cc - 3000 cc arası aracın yıllık 4987 TL MTV si olacak.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    ABD'den araba getirmek
    12 yıl önce açıldı
    İRAN'A ARABA İLE GİTMEK
    10 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • sforsabri S kullanıcısına yanıt
    hic ugrasma ordan araba al donmeden satarsın :D
  • goodorevil kullanıcısına yanıt
    Ayakta öpecek yani bizim devlet... 2.45 ile çarpmanın nedeni ne peki? 1.18 KDV onu anladım da 2.45 ÖTV ise ÖTV değeri %60-90 arasında değişmiyor mu?
  • 2006 Sonata 3.3L alıyorum zaten şu an 5500$ 'a 2 yıl kullanmak için, dönüşte ailemin de kullanabileceği bir araba alayım diyordum örneğin 328d vs
    ozaman zaten alıyomusun sonatoyu al donmeden dört bine satsan bile kardır yani dörtede satarsın gelincede iyi saglam bi araba alırsın bişey sorucam orda araba sahibi olmak dahamı kolay :D biraz garip oldu ama
  • Zaten alıp satacağım, 2 yıllık kiralama gibi bir işlem olacak benim için. Araba sahibi olmak daha kolay hattahttp://www.carlypso.com/about-us/buyers/ şöyle bir sistemleri var ki çok garip. BMW burada 25 - 30 bin dolara bulunabiliyor çok rahat. 2 L motorlu bir arabaya ne kadar vergi öderim diye kafamda soru işareti oluşmuştu.
  • dönme la
  • quote:

Ayakta öpecek yani bizim devlet... 2.45 ile çarpmanın nedeni ne peki? 1.18 KDV onu anladım da 2.45 ÖTV ise ÖTV değeri %60-90 arasında değişmiyor mu?

ÖTV
    1600 cc'ye kadar %45
    1601 cc- 2000 cc arası %90
    2001 cc ve üzeri %145
    Şoyle diyorlar Mesela Dolar burda 2 Lira ya bmw 30x2=60 bin TL
    Ama turkiyede En az 100 bin tl :D Boylemi ? :D
  • quote:

Orijinalden alıntı: goodorevil

quote:

ÖTV
    1600 cc'ye kadar %45
    2001 cc ve üzeri %145

Yani hesaplamandaki 2.45 yerine vergi oranını motor hacmine göre hesaplayıp bana toplamda ne kadara patlayacağını hesaplarım, Türkiye'de sürpriz yaşamam? Ayrıca bilgilendirme için çok teşekkür ederim
  • quote:

quote:

quote:

ÖTV
    1600 cc'ye kadar %45
    2001 cc ve üzeri %145

Yani hesaplamandaki 2.45 yerine vergi oranını motor hacmine göre hesaplayıp bana toplamda ne kadara patlayacağını hesaplarım, Türkiye'de sürpriz yaşamam? Ayrıca bilgilendirme için çok teşekkür ederim

Evet aynen öyle. 2.45 de, %145'in karşılığı.
    Eğer araç 1601-2000 arası olsaydı 1.90 ile çarpacaktık.

• Bu işin pek mantıklı bir yanı yok ama 2.0 litre ve altında turbo benzin yada turbo dizel bir araç belllki oda premium olursa seni kurtarabilir.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bu fiyata bundan iyisi olmaz..

2015 Subaru Impreza WRX STI (2.5 Boxer Turbo 305ps) / 0-100km/h - 4.6sn - 35bin $ fiyatı var..

WRX olanıda 2.0 Boxer Turbo 268hp / 0-100km/h - 5.2sn - 26bin $ fiyatı var..

Motor Trend Test linki >> http://www.motortrend.com/roadtests/sedans/1403_2015_subaru_wrx_sti_first_test/

Amerika'dan kesin dönüşte araba getirmek  Amerika'dan kesin dönüşte araba getirmek

Amerika'dan kesin dönüşte araba getirmek  Amerika'dan kesin dönüşte araba getirmek

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi yildiz -- 3 Ağustos 2014; 18:22:49 >

• quote:

quote:

quote:

ÖTV
    1600 cc'ye kadar %45
    2001 cc ve üzeri %145

Bu arada 2.45 ile carpmaniz gereken tutar sizin araci aldiginiz fiyat degil. Turkiyedeki ayni modelin satis fiyati uzerinden yasina gore indirim yapilarak hesaplanmis bir tutar.

Yani arkadaslarin dedigi gibi 2.0L t cok pahali bir arac olursa beli ucuza gelebilir (ona da ugrastigina degecek kadar kar olmaz) yoksa hic bir sekilde mantikli olmuyor. Belki cok guclu bir Amerikan da biraz ucuza gelebilir SRT vs gibi ama sonra Turkiyede yillik vergisi sorun olur.

Bu arada okul bitince mecbur donecegim demissiniz ama OPT hakkiniz var. Bolumunuze gore 3 yila kadar uzayabiliyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Hemican -- 3 Ağustos 2014; 18:30:38 >

• 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.