Şimdi Ara

Amerika Hayat ve Dunyanin En Iyi Universitelerinden Birinde Okumak [MEZUN OLDUM] (7. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1.676
Cevap
704
Favori
138.332
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
198 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: faruk

quote:

Orijinalden alıntı: bjk_588

quote:

Orijinalden alıntı: Kerasuslu

hocam net bir soru soracağım.

çalışma , azim işlerini atlattık diyelim.kabulde gördük, orta halli birinin (gelir olarak) bu işi götürme şansı varmı?

birde master için yıllık ücretler ne civarda?

Us da master için en az ayda 15.000 dolar gözden cikarcan burs varsa ayrı

Yok Ali Sami diyesim geldi.
    Atma Ziyaa diyerek tatlıya bağlıyorum.

yuh adam 15.000 dolar yazmış aylık
  • quote:

quote:

quote:

quote:

çalışma , azim işlerini atlattık diyelim.kabulde gördük, orta halli birinin (gelir olarak) bu işi götürme şansı varmı?

Şahsen 1 inci dereceden akrabalarım us tamaster yapıyor ordan biliyorum kismetse bizde yapicaz.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: arhilos25

Usta anlamadigim bise daha var bazilari diyorki berbat yerler..Turkiye gibisi yok bazilarida bu sekilde ovuyor neden oyle??

Dostum paran varsa cepte Zimbabve ye bile gitsen güzel yasarsın . Ayrıca mal varlığınız yoksa bıraktım master i , us a adım bile atamazsınız

Ama insanlari cok soguk diyenlerde var parayla alakasi varmi bunun
  • quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

Şahsen 1 inci dereceden akrabalarım us tamaster yapıyor ordan biliyorum kismetse bizde yapicaz.

Özür diliyorum yıllık diyecektim ne aylığı
  • quote:

Orijinalden alıntı: Shadow_Shooter

quote:

Orijinalden alıntı: baharat

Hocam oraya gidişinizi de anlatır mısınız?
    Demek istediğim, nasıl oldu da Amerika' da en iyi üniversitelerden birinde master yapıyorsunuz?
    Bu işin şartları nelerdir, ne yapmamız gerekiyor? Gerçekten özendim bu yaşama.

Aslinda zamaninda bunu yazdigim cok uzun bir konu vardi ancak genel olarak insanlarin tepkisini begenmedigimden silmistim. forumda bazi kisiler konudaki yaziyi kaydetmisler kendilerine yardimci olmasi icin. Onlardan biri varsa burada size yollayabilir. Malesef bende kayiti yok.

Dostum ben o konunu hatirlar gibiyim.

Yanlis hatirlamiyorsam bilkent mezunusun ve ortalaman kotuydu ama bir sekilde gaza gelip ortalamani 4 uzerinden 3.97 falan yapmistin galiba. keske silmeseydin o konuyu bir kez daha okumak isterdim.

herkesin hayali olan bir hayat yasiyorsun, dunyanin en iyi universitesi desek yanlis olmaz sanirim.

tebrikler.
  • Sanki diğer tüm sorunlar halledilmiş gibi "dili" kafaya taktım ben..
  • Acayip özendim
  • Amerika'ya gitmek için elimden geleni yapacağım Daha da heveslendim şimdi
  • onu bunu bırakta durumları nasıl orda?
  • en çok da cisco da çalışmana sevindim ve imrendim , benimde hayalim orada çalışmak
  • quote:

Orijinalden alıntı: EfeoK

quote:

Orijinalden alıntı: Shadow_Shooter

Burdaki lisans eğitiminizi hangi üniversitede aldınız ?

Bende bunu merak ettim. Lisans eğitiminiz hangi üniversiteden?
  • santa monica amele olsam bile yasamak istedigim bir yer

tebrik ediyorum, basarilar dilerim
  • quote:

quote:

quote:

Usta anlamadigim bise daha var bazilari diyorki berbat yerler..Turkiye gibisi yok bazilarida bu sekilde ovuyor neden oyle??

Dostum paran varsa cepte Zimbabve ye bile gitsen güzel yasarsın . Ayrıca mal varlığınız yoksa bıraktım master i , us a adım bile atamazsınız

Ama insanlari cok soguk diyenlerde var parayla alakasi varmi bunun

Bence tabiki farklı kültürlerin icinde bazi insanların soğuk hissetmesi normal bazıları da çabuk ısınır kaynaşır onlarda tersini düşünür
  • yıllık 15bin dolar? hatan var burada.

bende UCLA'e başvuru yapacaktım finansal mühendisliğe ama 51bin dolar okulun sadece eğitim parası olunca, yurt, yemek falan hiçbişey yok, vazgeçtim :)
  • quote:

Orijinalden alıntı: .i.

quote:

Orijinalden alıntı: McYC

Hocam tebrik ederim öncelikle, dünyanın en iyi okullarından birisinde okuyorsun. Kıskanılacak bir durum. Benim ricam, master programına kabul edilmek için neler yaptın, ne gerekiyor, ne arıyorlar sende gibi şeyleri de yazabilir misin?

Arkadaşın bulunduğu yer çok iyi, amerikanın heryeri o şekilde değil.
    ABD'de master parayla oluyor, Türkiye'deki gibi ücretsiz değil, yıllık en az 10 000 dolar. Herhangi özel şartları yok.

Arkadaşın ya maddi durumu iyi ya da biryerden burs almıştır. Notlarınız iyise üniversiteler çok kısıtlı sayıda kontenjan için burs veriyor.

Hmm teşekkür ettim. Cebine paranı koyup, diplomanı gösterip, 2 referans mektubu bir de niyet mektubuyla halloluyor yani bu iş?
  • Very Lucky..
  • çok şanslısınız keşke sizin yerinizde olabilseydim ama ben bu trenleri kaçıralı çok oluyor..
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: .i.

quote:

Hocam tebrik ederim öncelikle, dünyanın en iyi okullarından birisinde okuyorsun. Kıskanılacak bir durum. Benim ricam, master programına kabul edilmek için neler yaptın, ne gerekiyor, ne arıyorlar sende gibi şeyleri de yazabilir misin?

Arkadaşın bulunduğu yer çok iyi, amerikanın heryeri o şekilde değil.
    ABD'de master parayla oluyor, Türkiye'deki gibi ücretsiz değil, yıllık en az 10 000 dolar. Herhangi özel şartları yok.

Arkadaşın ya maddi durumu iyi ya da biryerden burs almıştır. Notlarınız iyise üniversiteler çok kısıtlı sayıda kontenjan için burs veriyor.

Hmm teşekkür ettim. Cebine paranı koyup, diplomanı gösterip, 2 referans mektubu bir de niyet mektubuyla halloluyor yani bu iş?

Maalesef sadece bununla da olmuyor.

Amerika Extracurricular Activities denen, Türkçesi ders dışı aktiviteler olarak adlandırılan şeye çok önem veriyor. Herhangi bir spor, müzik veya sosyal dalda çok iyi olmanız, ve başarılı olmanız lazım. Adamlar sadece 4.00/4.00 yapan otları değil, hem başarılı olup hemde sosyal olanları istiyor.
  • Amerikadaki yaşama özenenler, fakat ortalaması ve maddi durumu yeterli olmayanlar; 4 aylığına Work and Travel ile gidebilirsiniz. Ben gittim, bu da ilgilenenler için yazım:

http://www.selimcangir.com/2011/04/work-and-travel-nedir/

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Çıkışgan -- 17 Aralık 2011; 1:29:53 >
  • 
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.