Şimdi Ara

Amerika Hayat ve Dunyanin En Iyi Universitelerinden Birinde Okumak [MEZUN OLDUM] (8. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1.676
Cevap
704
Favori
138.325
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
198 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 678910
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: pardonmeluke

Maalesef sadece bununla da olmuyor.

Amerika Extracurricular Activities denen, Türkçesi ders dışı aktiviteler olarak adlandırılan şeye çok önem veriyor. Herhangi bir spor, müzik veya sosyal dalda çok iyi olmanız, ve başarılı olmanız lazım. Adamlar sadece 4.00/4.00 yapan otları değil, hem başarılı olup hemde sosyal olanları istiyor.

Evet bunu duymuştum fakat okulumda yol göstermelerini istediğim hocalarım pek önemsememişti bu konuyu, değinmediler bile. Sorduğum hocalarım da Amerika' da yüksek lisans yapmış hocalarımdı. O yüzden ben de geri plana ittim bu konuyu.
  • Cidden tebrikler kardeşim. İlk açtığın konuyu gideceğin zamanı da hatırlıyorum da, nereden nereye. Umarım hakkında güzel şeyler gelişir. Tekrar tekrar tebrikler, başarılar.
  • Kıskandık.gif

Takip.
  • öncelikle başarın için tebrikler dostum. benim bazı sorularım var:

lisansı hangi okulda okudun? orada master yapmak için nasıl bir yol izledin?
  • mesajım bulunsun..
  • Allah bizede nasip eder inşallah. Nedense artık buralar çevremdeki insanlar yüzünden beni çok boğuyor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Mr.Engineer

Allah bizede nasip eder inşallah. Nedense artık buralar çevremdeki insanlar yüzünden beni çok boğuyor.

özenti gençlik işte

tebrik ederim.umarım masterın bitince Türkiye'ye dönersin.giden gelmiyor arkadaş.
  • Herkesi özendirmişsin :)
  • Ben de yazin amerikada los angeles da bir okula gittim.21 gun loyola universitesinde kaldim.Los Anggeles antalyanin kalabalik hali.New yorkdan cok daha guzel bir yer bence
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: McYC
    Hmm teşekkür ettim. Cebine paranı koyup, diplomanı gösterip, 2 referans mektubu bir de niyet mektubuyla halloluyor yani bu iş?

Amerika Extracurricular Activities denen, Türkçesi ders dışı aktiviteler olarak adlandırılan şeye çok önem veriyor. Herhangi bir spor, müzik veya sosyal dalda çok iyi olmanız, ve başarılı olmanız lazım. Adamlar sadece 4.00/4.00 yapan otları değil, hem başarılı olup hemde sosyal olanları istiyor.

Paran varsa sorun zaten yok. Özel şart yok işte. @McYC yazdığın gibi, kendinizi ikna edebilme, torpil kısaca, herhangi bir üniversiteye girebilirsiniz. İlla tanınmış bir üniversite istiyorsan, böyle üniversitelere çok fazla başvuru olduğu için başka kriterler devreye giriyor, bir şekilde kendini ikna ettireceksin. Tanınmış üniversitelerin yıllık ücretleri çok daha fazla oluyor.

Başka örnek @pardonmeluke'nin bahsettiği gibi, diyelim herhangi bir sporda özel yeteneğin varsa üniversite direkt burs veriyor.
  • Mesajımı buraya bırakıyorum, dönüşte alacağım.
  • roller coaster
  • Özendirdin gerçekten :) Allah daha iyilerini nasip etsin gerçekten hoş bir hayatın varmış :)
  • quote:

Orijinalden alıntı: .i.

quote:

quote:

Orijinalden alıntı: McYC
    Hmm teşekkür ettim. Cebine paranı koyup, diplomanı gösterip, 2 referans mektubu bir de niyet mektubuyla halloluyor yani bu iş?

Paran varsa sorun zaten yok. Özel şart yok işte. @McYC yazdığın gibi, kendinizi ikna edebilme, torpil kısaca, herhangi bir üniversiteye girebilirsiniz. İlla tanınmış bir üniversite istiyorsan, böyle üniversitelere çok fazla başvuru olduğu için başka kriterler devreye giriyor, bir şekilde kendini ikna ettireceksin. Tanınmış üniversitelerin yıllık ücretleri çok daha fazla oluyor.

Başka örnek @pardonmeluke'nin bahsettiği gibi, diyelim herhangi bir sporda özel yeteneğin varsa üniversite direkt burs veriyor.

Teşekkür ederim cevap için. Peki bu kriterler sadece Amerika için mi? Avustralya ve Avrupa ülkelerinde de aynı şekilde mi işliyor sistem?
  • Vay beee. Hayat bu işte
    Ama paran yoksa gerçekten çok zor iş. Adam zengin işte. Evine bak arabasına bak. Burslu okuduğunu zannetmiyorum.
  • quote:

Orijinalden alıntı: piranhax

quote:

Orijinalden alıntı: Mr.Engineer

Allah bizede nasip eder inşallah. Nedense artık buralar çevremdeki insanlar yüzünden beni çok boğuyor.

özenti gençlik işte

tebrik ederim.umarım masterın bitince Türkiye'ye dönersin.giden gelmiyor arkadaş.

Donmeyi dusunmuyorum. Tebrik icin tesekkurler.

Turkiye'de Cankaya Universitesi'nde okudum. Ancak onemli olan nereden oldugunuz degil ne oldugunuz. Yukarida sartlari soran birkac kisi olmus. Genel olarak not ortalamaniz cok yuksek olmali (yuksekten ziyade basvuru yapan diger kisilere gore ne kadar basrili oldugunuz), okul icinde ders disinda ozel bir proje veya bir paper yazmis olmak, cok iyi referans mektuplari, iyi bir niyet mektubu, yuksek toefl sinavi (90 ustu), yuksek gre ya da sat sinavi, okul disi aktivitelerde liderlik yaptiginiz dernek veya kulupler gibi bircok etken var. Benim basvuru yaptigim yil Turkiye'den Bilg. Muh bolumune 42 genel dunya capinda da 770 civari basvuru olmus. Toplam kontenjan 42.
  • VAY BEEE
  • quote:

Orijinalden alıntı: CankatAdiloglu

Vay beee. Hayat bu işte
    Ama paran yoksa gerçekten çok zor iş. Adam zengin işte. Evine bak arabasına bak. Burslu okuduğunu zannetmiyorum.

Resimlerde benim arabam yok. Evimde de diger 3 kisiyle beraber yasiyorum. Lutfen bir dakikaliginiza turklugunuzu bir yana birakip, acitasyon yapmadan duzgun dusunun.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Shadow_Shooter

quote:

Vay beee. Hayat bu işte

Resimlerde benim arabam yok. Evimde de diger 3 kisiyle beraber yasiyorum. Lutfen bir dakikaliginiza turklugunuzu bir yana birakip, acitasyon yapmadan duzgun dusunun.

Saygısızlık etmek istemedim. Ama merak ediyorum; burslu mu okuyorsunuz?
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: Shadow_Shooter

quote:

Vay beee. Hayat bu işte

Saygısızlık etmek istemedim. Ama merak ediyorum; burslu mu okuyorsunuz?

yep
  • 
Sayfa: önceki 678910
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.