Şimdi Ara

Amerika vizesinden red yedim. Sebebi ne olabilir?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
13
Cevap
1
Favori
7.181
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhaba arkadaşlar. 15 Haziran gibi 2 haftalığına Amerikaya gitmeyi planlıyordum. Babamın banka hesapları eksilerde biraz. Üzerimize ev araba yok. Akrabamın şirketinden onay aldım tüm masraflarımı karşılıyor diye. Banka hesap özeti aldım. Öğrenci belgemi aldım vs gittim vize görüşmesine ve red yedim. 630 liram uçtu gitti..

Şimdi benim anlamadığım nerde hata yaptım?
    Sponsor buldum tüm masraflar karşılayacağına dair dilekçe verdi hesabında parası da var bunu da gösterdim.
    Burda güzel bir üniversitede okuyorum yani gidipte dönmeme olasılığım az.
    Otelde rezervasyon yapmışım gideceğim tarih için. Kalacak yerimde var.
    Orda tanıdığın var mı diye sordu, yok dedim geri dönmeyeceğimi düşünür diye. Var aslında ama söylemedim. Söylesem daha mı iyi olurdu?

Bu arada 19 yaşımdayım danışman vs olmadan tek başıma gidecektim.

Şimdi red yememin sebebi ailemin mal varlığı olmayışı mı, danışmansız tek gidecek oluşum mu?
    Tecrübeli arkadaşların yardımına ihtiyacım var

• Trump
  • quote:

Orijinalden alıntı: Esquire_1903

Trump

Ordaki diğer başvuran bir çok kişiyle muhabbetim oldu. Hepsi kabul aldı bir ben red yedim.
  • Selam dostum, bu forumda sana hiç kimse red nedenini maalesef söyleyemez. Çünkü babasının banka hesabında milyon dolarları olup vize alamayan insanları bile tanıyorum. Kısacası vize reddi sadece maddi durum ile alakalı değil. Seninle görüşmeyi gerçekleştiren kişinin o anda içinde bulunduğu ruh haline bile bağlısın inan bana.

Amerika vizesine başvurmadan önce doldurduğun form zaten sen görüşmeye gitmeden evvel konsolosluk tarafından inceleniyor. Sana görüşmede sorulan sorular genelde formalite icabıdır. Kısacası tüm şartların olumlu dahi gözükse red yeme gibi bir durumun maalesef 3. dünya ülkesi vatandaşı olman sebebi ile mevcut.

Daha önce Amerika'dan red yemiş ancak daha sonra vize almış biri olarak söyleyebilirim ki üzülme ve neden sorusunu internette arama. Çünkü bu sorunun cevabını tam olarak hiç bir zaman alamayacaksın.

Mesela içini rahatlatsın sana bizzat tanık olduğum bir kaç olayı anlatayım konsoloslukta. 4 kişilik 2'si çocuk bir aile tatile gideceklerini belirttiler giyimleri gayet düzgün kendi tahminimce varlıklı bir aileydi görevli kişi usulca red verdi. Ardından biraz sohbet ettiğim şirketi tarafından Amerika'ya iş amaçlı gönderilecek olan bir mühendis yine aynı görevli tarafından red yedi. Ardından tahminen 19-20 yaşlarında bir öğrenci görüşmeye başladı görevlinin ilk sorduğu soru hangi okulda okuyorsun? sorusuydu cevabı ise yanılmıyorsam Koç Üniversitesi idi ardından görevli vizeniz onaylandı iyi tatiller diyip uğurladı. Yani demem o ki bu durum gerçekten çok karışık kimin alıp alamayacağı hiç belli olmuyor. Biraz şans mı desem ne desem inan ben de bilmiyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Sverdlovs -- 21 Mart 2017; 19:12:22 >

• quote:

Orijinalden alıntı: Sverdlovs

Selam dostum, bu forumda sana hiç kimse red nedenini maalesef söyleyemez. Çünkü babasının banka hesabında milyon dolarları olup vize alamayan insanları bile tanıyorum. Kısacası vize reddi sadece maddi durum ile alakalı değil. Seninle görüşmeyi gerçekleştiren kişinin o anda içinde bulunduğu ruh haline bile bağlısın inan bana.

Amerika vizesine başvurmadan önce doldurduğun form zaten sen görüşmeye gitmeden evvel konsolosluk tarafından inceleniyor. Sana görüşmede sorulan sorular genelde formalite icabıdır. Kısacası tüm şartların olumlu dahi gözükse red yeme gibi bir durumun maalesef 3. dünya ülkesi vatandaşı olman sebebi ile mevcut.

Daha önce Amerika'dan red yemiş ancak daha sonra vize almış biri olarak söyleyebilirim ki üzülme ve neden sorusunu internette arama. Çünkü bu sorunun cevabını tam olarak hiç bir zaman alamayacaksın.

Teşekkür ederim hocam. Olan 630 lirama oldu.. Şimdi tekrar başvurucak olsam kabul alma olasılığımın yüksek olduğunu bilsem bile içim gitmez o parayı veremem kolay kolay. Ordaki okullarla mailleşiyorum kabul mektubu alabilirsem direk öğrenci vizesine başvurucam bakalım

• quote:

Orijinalden alıntı: BRO EAGLE

quote:

Selam dostum, bu forumda sana hiç kimse red nedenini maalesef söyleyemez. Çünkü babasının banka hesabında milyon dolarları olup vize alamayan insanları bile tanıyorum. Kısacası vize reddi sadece maddi durum ile alakalı değil. Seninle görüşmeyi gerçekleştiren kişinin o anda içinde bulunduğu ruh haline bile bağlısın inan bana.

Teşekkür ederim hocam. Olan 630 lirama oldu.. Şimdi tekrar başvurucak olsam kabul alma olasılığımın yüksek olduğunu bilsem bile içim gitmez o parayı veremem kolay kolay. Ordaki okullarla mailleşiyorum kabul mektubu alabilirsem direk öğrenci vizesine başvurucam bakalım

Rica ederim. Öğrenci vizesi ile ilgili sorun olursa diye pm attım. Umarım her şey gönlünce olur ve Amerika'ya ulaşırsın.

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: BRO EAGLE

quote:

Rica ederim. Öğrenci vizesi ile ilgili sorun olursa diye pm attım. Umarım her şey gönlünce olur ve Amerika'ya ulaşırsın.

youtube dan can colpan ı takip et.amerika vizesi nasıl alınır anlatıyor

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • ''Orda tanıdığın var mı diye sordu, yok dedim geri dönmeyeceğimi düşünür diye. Var aslında ama söylemedim. Söylesem daha mı iyi olurdu?''
    Amerika konsolosluğu orda yaşayan akrabalarını sen gitmeden araştırır. Tahminen yanlış bilgi verdiğin tespit edilmiştir. Amerika ek olarak sosyal medya hesaplarınızı da kontrol eder.
    Başvuru sırasında o soru size sorulmuş çünkü araştırılıcak bir konu ,ve araştırılmış.

Aynı zamanda Amerika çoğunlukla daha önce schengen almayan kişilere vize vermiyor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Airport_Tr

''Orda tanıdığın var mı diye sordu, yok dedim geri dönmeyeceğimi düşünür diye. Var aslında ama söylemedim. Söylesem daha mı iyi olurdu?''
    Amerika konsolosluğu orda yaşayan akrabalarını sen gitmeden araştırır. Tahminen yanlış bilgi verdiğin tespit edilmiştir. Amerika ek olarak sosyal medya hesaplarınızı da kontrol eder.
    Başvuru sırasında o soru size sorulmuş çünkü araştırılıcak bir konu ,ve araştırılmış.

Aynı zamanda Amerika çoğunlukla daha önce schengen almayan kişilere vize vermiyor.

Hocam sosyal medya kullanmıyorum ve akrabam daha yeni gitmişti. Randevudan 1 hafta önce mi ne gitmişti. Vizeye başvururken de bütün tanıdıklarım ve orda muhabbet kurduğum acenteler tanıdığım yok dememi söylediler.
    Shengen vizesi olmayıpta amerika vizesi alan bir sürü insan var

• quote:

Orijinalden alıntı: Airport_Tr

''Orda tanıdığın var mı diye sordu, yok dedim geri dönmeyeceğimi düşünür diye. Var aslında ama söylemedim. Söylesem daha mı iyi olurdu?''

hatta burada yazdıklarını bile görüyorlardir :)) istibahrat sağlam...
  • tamamen psikolojik. 6 arkadas aynı anda gittik hepimiz aldık herkes 10 yıllık aldı bana 6 aylık verdiler. yani bankoda ki görevlinin psikolojisi ile alakalı veya yaşam tarzınızda tabiki. eğer amerika ya çok uyumlu tarz yaşıyor ve ingilizce konuşmak için çabalıyarak konusuyorsanız akıllarda soru işareti bırakabiliyorsunuz... ve başka bişey daha gerçekten araştıyorlar. en azından google a isminizi yazıyorlar sosyal medya için.
  • selam. 7 aydır açık olan bir işletmem var. 26 yaşındayım. 5 gün arayla 2 kez red yedim. aynı zamanda üniversite öğrencisiyim ancak okulum uzadı. maddi olarak sıkıntılı bir durum yok. babamada dilekçe yazdırdım o da destek olacak. 3. kez vize başvurup onay alan var mı?
  • Merhaba arkadaşlar kuzenim amerika vize başvurusunda bulunmuştu. Amerika turistik vize öğrenci vizesi(B) için gerekli evrakları topladı ve konsolosluğa yolladı. Konsolosluk mülakat için çağırdı felan, gitti parmak izi işlemlerini halletmiş. Baya prosedürü var biliyorsunuz. Daha sonra bir baktık ki Amerika vize reddi yemiş. Araştırdık nedir, ne değildir derken bir site gördük. Amerika vize reddi ile alakalı. Bu firmaya ulaştık durumu anlattık. Çünkü okuduğum her makalede ya da forumda işte bir daha amerikaya giremez ya da felanca ülkelere de giremez şeklinde. Adamlar baya dinledi, inceledi. Bize bir kaç ret sonucuna nasıl tekrar başvuruda kabul edildiğini evraklarla gösterince kuzenim kabul etti hemen. Hakikaten de vizeyi aldı. Eğer varsa merak eden araştırsın. Ama idata ismini kullanan dolandırıcı bir firma var uzak durun diyeyim.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.