Öncelikle merhaba. Yardımlarınız için şimdiden çok teşekkür ediyorum. Elimde; 1 ad. Hei HAA-504 Amfi (4 ohm 4x50w RMS - 2 ohm 4x80w RMS - 4 ohm 4x100w MAX - 2 ohm 4x200 watt max - 4 ohm köprülü 2x200w MAX) 1 ad. JBL GT5-12 4 ohm 275W RMS Subwoofer (Tek sargı) Ben bu takımı tam anlamıyla en güçlü haliyle nasıl kullanırım onu sormak için açtım bu konuyu. Tam olarak ayarlarlamaları (gain, hpf, lpf vs.) nasıl yapabilirim yardımcı olusanız memnun kalırım. Birde şöyle bir sorum var benim genelde amfilerde köprüleme yaparken subwooferı ch3 ve ch4 olarak 2 kanal köprülü takıyorlar ben bunu 4 kanal olarak köprüleyebilir miyim ? Ses girişini mono olarak vereceğim zaten 4 kanala da eğer oluyorsa. < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Emir2201 -- 11 Kasım 2020; 2:12:57 > |
Amfi gücü yeter mi? Nasıl köprü yapabilirim?
-
-
Yardım edebilecek yok mu?
-
güncel
-
Subwoofer için mono anfi alman gerekir tam performans istiyorsan -
quote:
Orijinalden alıntı: mehmetavsr1453
Subwoofer için mono anfi alman gerekir tam performans istiyorsanyeterli cevap değil benim için
-
Anfinin bir tarafında hpf ve full modu varsa, o bölüm ses hoparlörleri için.
Anfinin diğer bölümünde Lpf ve full modu varsa o bölüm woofer için.
İki tarafta full moda alınıp 4 adet ses hoparlörü baglanaBilir.
Anfide sadece iki çıkış kendi arasında köprü yapılabilir. Diğer ch1 ve 2 ayrıca kendi arasında köprü yapılır.
Ch4 ile ch1 e köprü atmak , direk anfiyi yakar.
Lpf olan kanala woofer bağlanır, Lpf moduna alınır, frekans ayarı ortalama 80 Hz yapılır. Frekans azaldıkça bass derinleşir, frekans arttıkça müzikteki diğer baslar duyulmaya başlar.
Gain ayarı ilk başta en kısık ayarda olur, teybin sesi , araç içi ses oranına göre bass ihtiyacı dengesinde gain açılır, gain fazla açılırsa teyp son ses olmadan anfi son ses olur, ya anfi yanar ya hoparlör.
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X