Şimdi Ara

Amfi için yardım

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
13
Cevap
0
Favori
458
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhaba arkadaşlar, benim oğlan jameson js 60 diye bir çift hoparlör almış bide amfi lazımmış ben bu işlerden anlamam buna bi el atıp uygun amfi tavsiyesi verebilecek bi arkadaş var mıdır burada acep arabada kullanılacakmış

• Aracın ve teybin durumuna göre jameson js-60 için anfiye gerek kalmayabilir.. teybiniz iyi birşey ise anfiye pek gerek yok,, anfi ovaller için bir tık ses önde olacaktır,, ses yükselecektir, kabul.

Sadece oval için anfiye lüzum olmayabilir.

Yani işin özeti, iki adet oval için, exradan tesisat kurmak,,, hazır pilava nohutu haşlayıp ilave etmek yerine,, tekrar nohutlu pilav yapmak zahmeti gibi birşey,, çok fark eden birşey olmayacak,, anfiyi kullanmak için sesi çok açıncada ovaller yanabilir,,, Takippp

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Amfi alınca aynı hoparlörü sökmek durumunda kaldım öyle anlatayım. Teybin çıkışı ile gayet iyi ses veriyor
  • Emin-Firtina kullanıcısına yanıt
    Teyp eski bişey, ben iyi görüyorum ama oğlan beğenmiyor velhasıl, bas mı ney ondan olacakmış bide ses net çıkmıyor diyor amfi alana kadar güzel bi teyp alsak iyi olur mu acep
  • Sero5151 S kullanıcısına yanıt
    Js- 60 ile yeni teyp,, ve mutlaka kablolar eski ve ince ise yeni kablo çekilsin,, hine en önemlisi hoparlör ++ ve eksi bağlantılar doğru yapıldığı taktirde , bass ve tizz olarak normal Doygun bir ses vereceğini düşünüyorum, hine bu size anfi gibi gelecek,, oğlan a ise , idare eder yeterli gelir..

Teyp mutlaka orijinal Pioneer Sony lerden olsun, 4*55w mosfet.. fiyatı ortalama 180-250 arası,, ses netliği oynatılan müzik dosyası kalitesine bağlı, ben YouTube den aynı müziği dinliyorum, hangisi kulağıma net gelirse onu indiriyorum,, aynı müzik 128 kbsn de indirirsem çöp gibi çalar, 320 veya 256 kbsn de indirirsem, dinlenebilir netliktedir.. veya jameson yerine, Pioneer 6976s (orijinal olsun) alınır,, 90w Nominal gücü var,, teybede yeter artar,, ileride alınacak anfiyede hazır bir hoparlördür, tizler soğuk ise teybe ufak tiwitir bağlayabilir, hine müzik kaliteli olmaz ise, tizz yerine soğuk işkence duyarsınız,, ssss sesler,, ffff diye gelir. Bende benzer kullanıyorum, örnek video çekebilirim

Takippp

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Emin-Firtina -- 1 Haziran 2017; 22:51:42 >

Şimdi oğlanın söylediğine göre ses sona(40) yapıldığında sesler karışıyormuş 30da iken gayet kulağa hoş geliyor ve net oluyormuş bunun çözümünü bulacağız galiba efenim
  • Rastaman77 kullanıcısına yanıt
    Hoparlörü sökme sebebiniz neydi acaba?
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    subwoofer konusunda yardım
    19 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
    Ya bass sesi çok açıktır, erken bozuyordur,,

Ya tizz sesi çok açıktır, ince sesler birbirine giriyordur..

Ya hoparlörler karışık çarpık bağlıdır, sesi açınca kafa beyin patlatıyordur ..

Hoparlörler normal dır, teybin gücü az olduğu için, bir yere kadar düzenli ses verir, ses limitini aşınca, teyp sesin fazlasını veremeyeceğinden, artık bozuk ses vermeye başlar,, bizim teyptede ,, sesini aç aç 42 ye geldi diyelim, bunu 44 yapınca ses çarpık çürük oluyor,, 44 ü geçince artık iyce dinlenmez oluyor,, son ses 50.. müziğe göre değişiyor,, kimi müzikte kayıt sesi yüksek ise 38 de bozuyor.. kimi müzikte ise 50 yi aç ,, fakat genel ortalama bozduğu yer, 40-42 civarı,,, sizde ise 35 den sonra fire vermeye başlar,, 32 falan en net yeridir.. bende 30-35 sorunsuz..

Hoparlörlerin bağlantısını kontrol etsin, ++ // -- kontrol etsin, resimleri paylaşsin gerekirse özelden, durum değerlendirmesi yapalım,,

Hoparlörün eksi artı kutupları ince ve kalın giriş olarak yapılmış zaten ters takmak gibi bir olasılık olduğunu sanmıyorum lakin bi kaç yerde yazdığına göre aküden alınan güç yetersiz kaldığı için böyle bozulmalar söz konusu oluyormuş, galiba bizim oğlan destek güç için amfi istiyor açıkçası ben bu zımbırtılara para yatırma taraftarı değilim ama oğlanı tutamıyoruz ki genç işte. buna amfi alacak olsak kaç watt gider ki hocam alsında yapsın ne yapacak ise

Hoparlöre kablo doğru bağlı olsada, teyp tarafından veya aradaki ek kablodan, kolayca yönü değişmiş olabilir..

İki türlü çalışır, fakat birisi ters bağlı ise bass sesini keser yutar.

Teybin durumuna göre , genç bana bir iki resim atsın,, bende anfi yorumunu yapayım..

Amfilerin ortalama fiyatı 140-180 arası, orijinal almak isterse 200-300 arası,,

Şöyle bir durum var,, anfi baglarsa, sesi açınca yüksek çıkar, sesi bozmaz,, hine aynı şekilde anfinin veya hoparlörün ses limiti vardır, aynı şekil o seviyeye gelince bozmaya başlar.. teypte 30-40w ses dinliyorsa, anfide 50-60w ses dinlicek,, Takippp

O hoparlörü amfi veya teypden beslemeniz arasında bariz fark olmaz ama amfi alınacaksa daha iyi bir hoparlör kullanmak şart oluyor.

Çıkışları yeterli olan bir teyp ile bass olmasa da sesin yükseliği ve netliği sizi gayet tatmin eder hoparlörün de tam verimini almış olursunuz.
  • Rastaman77 kullanıcısına yanıt
    Sero5151 S kullanıcısına yanıt
    Aynen bende baştan beri o noktayı düşünüyorum,, bende genç bir kişiyim,,, aile ile dinlenen müzik ile tek başıma dinlediğim müziğin volumesi nerdeyse yarı yarıya,,,
    Hoparlörler anfiye girmek için uygun değil, ben sitelerden tam bakamadım,, bir arkadaşımız veya Ustamız buraya jameson js-60 ın RMS gücünü yazsın,, dicem fakat, ben pioner 6976s e , 160tl verdim, 90 rms.. onu bile anfiye bağlarken tek kanal bağlasak anfi 60w verir, teyp zaten 40w desek,, ne işe yaradı anfi... anfiye köprü bağlasak anfi köprü modda 150w verecek, çok iyi gain ayarı yapılması gerekir,, gain ayarı için benim yolum > gain ayarı enkısık yapılır, ses tonu bilinen bir müzik seçilir, teyp sesi % 80-90 açılır,, sonra hoparlör veya anfi sesi hafif bozana kadar gain açılır, ses hafif bozulduğu anda, gain çok hafif geri kısılır,, bunun için biraz ses kulağı, biraz yapılan ana tonlamanın bilincinde olmak gerekir,,, örnekteki pioner hoparlör ile bu şekilde zorlanıyorsak, daha düşük model marka olan jamesonda durum daha tehlikeli,,,,

Diğer durum ise arkadaşımızın genç olması,, iyi çıkışlı teyp alsa bence yeter ve uygun..
    araya anfi isterim buda sesi bozuyor diyebilir genç adam... çünkü bende aynı durumu yaşıyorum,,,

Teybin sesini inanın bugün ailem varken, en fazla 28 den fazla açamadım, araba 131 , 4 vites , 90-100km ile giderken..
    hatta arka kayıkların ses oranı önlere göre -2,, arkadakiler rahatsız olmasın diye, bahsi geçen teypte sıradan usb li, şimdi 150tl ortalama. ses 28 demiştik en son ailemle açabildiğim.

FAkat ben tek binince, sesi 40-45 lere dayıyorum,, arka ön ses orantısı ile dengede, yani %100.. şunu açık belirteyimki, şahsen genç birisi olarak, ufaktan 20-25cm woofer, araya normal bir anfi,,, beni tam olarak keser..
    Başkası için pahalı 30cm woofer,, araç içine yüksek güçte anfi ve 4 adet daha iyisinden hoparlör yetmeyebilir.
    Fazla yazdım

• Merhaba anlaşılan oğlunuz bizim gençliğimizdeki gibi bu ses sistemlerine meraklı hey gidi günler hey bence imkan varsa alın bir Pioneer teyp anfi bas tam takım olsun herkesin keyif aldığı birşeyler vardır .

Pioneer 195 ui teyp 200

Roadstar anfi 200

Kutulu xetec bas 200

Kablo 50 TL 650 TL gibi bir masrafla güzel bir set olur.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.