Merhaba hepinize iyi günler . Uzun süren karar aşamasından sonra Audio Engine A5 + ve Dali Zensor 3 leri dinledikten sonra Zensor 3 ler de karar kıldım. Şimdi ampli seçimine geldi sıra vintage ampli baktım uygun olsun düşüncesiyle ama yeni birşeyler almak sanırım daha mantıklı. Dalilerle en iyi çalışan ampliler araştırdığım kadarıyla NAD ve Denonlar.( İstanbul Hifi'a gittiğim de Yamahalarla da iyi çalışacağını söyledi ama emin değilim.) Nadlar şuan bütçemi aşacağından ve Zensorleri denediğim yerde Denon PMA 720 AE ile denediğimde hoşuma gittiğinden Denon'a yoğunlaştım.
Aklımda olan ampliler ;
Denon PMA 720 AE
Nominal Çıkış Gücü (4 ohm, 1 kHz, THD %0,7) 85 W + 85 W RNominal Çıkış Gücü (8 ohm, 20 Hz - 20 kHz, THD %0,07) 50 W + 50 W HC (Yüksek Akım) Transistörleri Tek İtme-Çekme Devresi 100 kHz Frekans Tepkisi 20Hz-50KHz
Denon PMA 710 AE ( 2.el 700 TL'ye buldum )
Rated Output Power (4 ohms, 1 kHz, THD 0.7%) 85 W + 85 W Rated Output Power (8 ohms, 20 Hz - 20 kHz, THD 0.07%) 50 W + 50 W HC (High-Current) Transistors Single Push-Pull Circuit 100 kHz Frequency Response 20Hz-50KHz
Denon PMA 520 AE
Nominal Çıkış Gücü (4 ohm, 1 kHz, THD %0,7) 70 W + 70 W RNominal Çıkış Gücü (8 ohm, 20 Hz - 20 kHz, THD %0,07) 45 W + 45 W
YAMAHA R-S300
ToP-ART Technology Yes Output Power (RMS) 50 W x 2 iPod Compatibility via Yamaha Universal Dock 1 (for optional YDS-12, YID-W10 or YBA-10) Pure Direct Switch Yes THD [0.04%] Linear Damping Factor (Speaker A) 150 or more
Sizce bunlardan hangisini seçmelimiyim ? Yoksa başka bir amplimi önerirsiniz.
ugurkayacik
kullanıcısına yanıt
Selamlar, Öncelikle zensor 3 ler hayırlı olsun. Ben zensor 1 leri yamaha a-s500 amfi ile dinlemiştim ses oldukça hoşuma gitmişti. Bu yamaha amfi güç olarak da gayet tatminkar 8 ohm için 85+85 w . Ancak azami bütçenizi de belirtirseniz daha bilgili arkadaşlar da yardımcı olurlar.
ugurkayacik
kullanıcısına yanıt
merhaba hocam bir daha gidip denon vede yamaha ile dinleyin biz burada ne desekte havada kalır en iyisi gidip dinleyin hangi kombinasyon hoşunuza giderse onu alın