Ami için elektrik kablosu tavsiyesi
-
-
Akım?
-
Kendi açıklamalarında standart 220 lik prizden şarj olabiliyor.
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
Batarya kapasitesi 5500 watt imiş, bir anda 5500 watt asılacak hali yok.
2x 2,5 mm kablo yeter gibi.
Normalde tesisatınız zaten 2x2,5 mm olabilir ama 3 faz varsa odalara ayrı ayrı fazlar gidiyordur.
Spec'lere bakmak lazım çünkü bir cihaza ilk elektrik verdiğinizde in-rush akımı oluşur, yüksek güç çeken cihazlarda
fark edersiniz ışığınız falan bi dalgalanır ilk anda. Tesisat 2x2,5 mm ile siz de yine 2x2,5 kablo kullanabilirsiniz.
Nyaf sanırım ama toprak falan varsa 3x 2,5 mm.
-
Tek bildiğim dışarıda olacağı ve dış etkenlere maruz kalacağı için antigron kablo tercih etmem gerekiyor.
Uzun ömürlü olması için ağır hizmet tip temin edin, dışı silikonlu veya başka tip kaplamalı olur. Fiyatı diğerlerine göre daha pahalıdır ama ömrü uzun (sürtünmeler vb fiziksel hasardan minimum etki) almış olacaksınız. 3*2.5 standart ev prizi kablo kesitidir sözü geçen 35m için çok düşük kaybınız olacağından ihmal edilebilir.
-
Standart bir uzatma kablo ile şarj oldu ısınma vs gibi bir problem yaşamadım, hatta prize bağlı 10 metre uzatma üzerine tekrar uzatma kablosu ile şarj ettim.
Zaten amper şarz akımından bahsediyordu bi yerde, fazla değil. AMa uzadıkça kablolar, düşer gerilimler. Sonuçta araç şarz devresine zarar verme ihtimalini düşündürür. Tek sorun kablo zaafı değil.
-
Yaklaşık 25 metrelik Ttr tip kablo ile şarj ediyorum sorun yaşamadım ısınma vs yok teknik dökümandaki şarj süresine göre şarj oluyor.
Yukarıdaki mesajda "5 Amper şarz akımı" yazdığım halde "5" sayısı .çıkmamış.
Herşey yolundaysa ne ala.
Ancak tek sorun ısınma değil, gerilim düşümü de önemlidir. Hani sistemin giriş gerilim aralığı, uzatma sonunda gerilim düşüm miktarının uzatma girişine göre değişimi ve de şebekenizdeki gerilimin en düşük olduğu anda (farklı saatlerde farklıdır) uzatma sonundaki gerilim tahmin edilip de en kötü hale göre de ayarlansa kesin sonu olurdu.
Bu arada araçtan memnun musunuz? Fiyatlar ne civarda?
-
Çok tekniğine girmedim açıkçası sorunsuz şarj okunca. 256 ya aldım ben teslim edilene kadar 298 oldu fiyatlar. Faiz açıklanacağı sıra 2 defa satışa çıkarttılar online da yine. Tahminim temmuz ayında %10/16 arası zam yer yine.
Açıkçası memnunum baya şehir içinde bulunmaz nimet 45 km hız gayet yeterli hanım çocuk sığıyoruz hatta 🤣 önde bavul yerine bebek arabasını da atıp pazar sahil vs yapıyoruz diğer arabayı adam akıllı artık kullanmıyorum. Belirtilen menzile uygun olarak tüketimi var ilerleyen dönemde belki hızını artırabilirim bazı yollarda ihtiyacım oluyor.
Bunların dışında mantıklı makul bir araç dezavantajı çok sıcaklarda içeride trafikte kalırsanız hamam etkisi onun dışında öğle güneşinin altında trafikte kalmadığınız sürece sevimli kullanışlı dikkat çekici amcalar teyzeler çocuklar her kitle merakla gelip sohbet ediyor.
Klima yok anlaşılan. Menzilden yemesin diye, ayrı bir akü ile klima eklenebilir. Şarz edilirken o akü de şarz edilir.
-
Kliması yok ısıtma ve buğu çözme var, olduğu gibi kullanıyorum yeterli gayet sadece normal bir süspansiyon beklememek lazım .
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X