Şimdi Ara

Amortisör takozu değişirken sağ sol birlikte mi değişmesi gerekir?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
13
Cevap
0
Favori
1.129
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Evet arkadaşlar sorum başlıktaki gibi. Aracın sol tarafındaki takoz sıkıntılı. Sağ tarafta hiçbir şey yok. Sadece sol tarafı değiştirsem olur mu?

• Normalde çift değişmesi gerek diye biliyorum(denge açısından daha güzel olur benim araçta ön amortisör takozları bozuktu sağ biraz daha fazla bozuktu bozuk yollarda direksiyonu hafif sağa bakarken düz gidiyordu ve direksiyonu bırakınca sağa çekiyordu takozlar değişince düzelmişti)…Farklı bir olay amortisör takozu değilde amortisörü tek değiştirdim ben (32 binde Peugeot 208’in) halen kullanıyorum sorun yaşamadım …

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • toyota16 T kullanıcısına yanıt

Bu çekme ve direksiyonun düz durmaması problemi rot ayarıyla alakalı değil mi? Takoz da mı etkiliyormuş onu bu kadar?

• facepunchS F kullanıcısına yanıt

Hocam bozuksa etkiliyormuş bende rot ayarı yaptırınca öğrenmiştim(araç 2009 albeaydı)…Rot sonrası direksiyon düzken düz yolda sapma vs yoktu testten sonra rotçuya dedim araba düz gidiyor sorun yok ama direksiyonu bırakıp gaza biraz yüklenince hafif sağa dönüyor bu normal mi dedim , normal önden çekiş araba demişti   sonuç 6 ay sonra takozlar değişince düzeldi çekme vs kalmadı…

Hocam takozlara bakınca anlaşılıyor mu bozukluğu? Arkada da var mı takoz?

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • sahin1001 S kullanıcısına yanıt

Anlaşılıyor…Arkadada var aynen.Bende belirtiler şöyleydi:Amortisör sağlam olmasına rağmen bozuk yollarda ön tarafta vuruntu,özellikle yollardaki beyaz tırtıkların direksiyona vurması birde o hafif sağa çekme mevzu vardı.Aracı lifte kaldırıp kontrol ettiğimizde tekerlerde hafif boşluk da vardı (takozlardan kaynaklı)

Ya ben bu arabayı napayım. Bende rot balans yaptırdığım halde sağ çekme ve direksiyon yamukluğu geçmedi. Her yanı değişecek böyle böyle. Arka amortisörler de patlak. Yağı çıkmış. Önler de belki öyledir. Bir ay da buna çalışayım. Off off

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Çift değişmesede olur ama yırtıldığı zaman amortisör ya camını patlatır yada kaportanı yamultur. Amortisörü üstten tutan şey amortisör takozu dur.

Hocam çok rahatsız etmiyorsa bin gitsin uğraşma fazla ön amortisör patlak olsa kesin yaptır derim çok lokurtu yapıyor çünkü hemde aracın viraj kabiliyetini inanılmaz etkiliyor,arkalar çok önemli değil arka koltuklar dolu olmuyorsa idare eder daha (1.5 sene patlak arka amortisörle gezdim )…Geçen hafta 208 i rot ayarına götürdüm (yeni lastik almıştım direksiyon da hafif sola bakıyordu dedim bi kontrolden geçsin) ayarladılar falan parasını verdim arabayı aldım hiçbir şey değişmemişAmortisör takozu değişirken sağ sol birlikte mi değişmesi gerekir? biraz araştırınca elektrikli direksiyon olduğu için açı sensörü sıfırlaması gerekebiliyormuş diye öğrendim (belki farklı bir durum vardır bilmiyorum) çok fazla kullanıcıda da benzer ufak kaçıklıklar olduğunu öğrenince böyle kullanmaya karar verdim ( düz giderken aynı resimdeki vaziyette duruyor)…Araç neydi hocam senin ?

Amortisör takozu değişirken sağ sol birlikte mi değişmesi gerekir?

Hocam araç Egea. Lokurtu değil de çok sert geliyor. Kaymak gibi asfalt olmadıktan sonra devamlı sallanıyoruz içeride.

Direksiyona gelecek olursak benimki de böyle aşağı yukarı. Rot balansa götürdüm, açı sensörünü de sıfırladım (multiecuscan ile umarım başarılı olmuşumdur). Gel gör ki hala yamuk. Yetkili servise filan denk gelirsem soracağım. Ama şu an alt takıma kafam takıldı. Umarım çok masraf açmaz. Debriyaj da değişim sinyalleri vermeye başladı çünkü.

Yüksek ihtimal takoz(garip bir konforsuzluk var dimi) fiatlarda kronik oluyor genelde hocam…Benim ön balatalar yavaştan isyan bayrağını çekiyor ciyaklama başladı bakalım servise götürürüsem soracağım bende(muhtemelen sanayide yaptırırım o ayrı konuAmortisör takozu değişirken sağ sol birlikte mi değişmesi gerekir? ) çok kişininki yamuk olunca bende üstelemedim artık (Peugeot forumunda baya örnek var)

• gerekmez.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.