Merhaba arkadaşlar Ben Anakartımı eskidiği için ve Ram yükseltmesi yapamadığım için değiştirmek istiyorum şuan ekullandığım Foxconn Ana kart en son yükseltilebiliceği kadar yükselttim 512 ekran kartı (Ati Radeon x1600 series) 2x 512 513 mhz ram taktim fakat 2 gb ram yapmak istiyorum fakat kaldırmıyor ekran kartı ve yeni ekran kartı alınması söylendi ve bilgisayarım 2 senelik bir bilgisayar işlemci p4 3.6 mhz fakat hepsinin tam uzantılarını bilmiyorum işte olduğum için aklımdada yoklar size bütün hepsinin tam uzantılarını vericeğim ve işlemcim, ekran kartım ,Ramlar ( şimdilik idare edebilicek şekilde veya fark etmez), ve HDD (2x 80 gb ide )min uyabiliceği şekilde bi anakartı takmak istiyorum Yardımcı olursanız sevinirim... size kasamın fotorafını çekipte koyabilirim eğer yardımcı olursa...
bu sistemi yenilemelisin kardeş
ram takmak için anakart alcan ekran kartı da değişcek malum değişmişken işlemci yi de değiş tam olsun
yani 4 ana bileşeni değiştiriyorsun sen kısaca yeni bilgisayar alıyorsun
Bencede sistemi yenile daha iyi.Zaten iki tane IDE hdd kullanıyormuşsun buna bi de optik okuyucu eklenecek ki o da büyük ihtimalle IDE dir,bunlara uyacak anakartı piyasada kolay kolay bulamazsın çünkü yeni nesil kartlarda genelde 1 adet IDE kanalı oluyo ve ona da ancak 2 parça takabiliyosun.
Bencede yenilemişken eğer bütçe uygun ise sistemi yenilemek daha mantıklı.