Şimdi Ara

[Ana Konu] Asus ROG GL502VE (1050Ti, 7300HQ, 256 gb) (15. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1.333
Cevap
30
Favori
75.760
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
9 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1314151617
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • arkadaşlar an itibariyle netsiparişten siparişi verdim. 3315 liradan işlem gördü(tek çekim fiyatı) . ürün gelmesi durumunda ayrıntıları yazacağım. herkese iyi akşamlar
  • berkant19 kullanıcısına yanıt
    Ben pilinden çok memnunum oyun oynasan bile çok uzun dayanıyor. Ayrıca pil azalma gibi bir sorun yok %100 olunca şarjı kesiyor ve prizden elektriği direkt kullanıyor pilde azalmıyor.
  • Hangi oyunları oynuyosunuz hocam, fpsleri söyleyebilir misiz?
  • berkant19 kullanıcısına yanıt
    GTA V denedim full ayarlarda 1080p 60fps ten aşağı düşmedi. Ama pubg gibi sorunlu bi oyunda ultrada oynanmıyor maalesef optimizasyon yok.
  • Arkadaşlar bu laptopu almak istiyorum ama yazılımsal bazı problemlerle karsilasanlari gördüm. Özellikle ekran kartı sorunu üzerinde durulmuş. Laptopta herhangi bir ram HDD gibi ekleme yapmayacağım. Windows u lisanslayip, sitelerden de ekran kartı ve laptop driver larini guncelleyip kullanmak istiyorum.

Fiyat olarak piyasadaki diğer ürünlere göre kacirilmayacak tipte duruyor ama burada çok sayıda sorun okumuş olmam da beni tedirgin ediyor. Ne yapacağımı bilemedim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi BeY_oĞLu -- 6 Ocak 2018; 21:3:23 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • BeY_oĞLu kullanıcısına yanıt
    İslemcilerdeki bug yuzunden yeni gelen win 10 guncellemesini yuklemedim. Cunku islemcilerdeki bug duyurulduktan birkac gun sonra yayinlanan guncellemeye guvenemedim, oyle de oldu. Su an kararli bir guncellemeye kadar yeni win 10 guncellemesini beklemek gerektigini soyluyorlar.

Ayrica driverlari dvd'den usb'ye atip kurdum, driverlari kurarken internete bagli degildim. Hicbir yazilimsal ya da donanimsal problemle karsilasmadim su ana kadar.

• Ekran kartı driver larini da guncellediniz değil mi hocam. Problem yasamadiniz.

• BeY_oĞLu kullanıcısına yanıt
    Hayir guncellemedim.

• Forumda windowsun ocak(galiba) güncellemesinin %20 gibi bir performans düşmesine sebep olduğuyla ilgili bir başlık var. Bu ve zaten burada bahsedilen nvidia problemlerini de düşündüğümüzde, neyi yükler neyi yüklemezsek, nereden yüklersek, hangi sırayla yüklersek bu lanet güncellemeleri problemsiz hallederiz?

• Fuuton F kullanıcısına yanıt
    İki konu hakkında da bilginiz eksik Nvidia konusu açıklandı Optimus teknolojisi alakalı, direkt Asus ile alakalı değil çözümü de var, intel konusu ise veritabanı vb profesyonel uygulamalarla ilgili ama hoş bir durum değil ancak ne alakası var daha ilk mesajınız bilgi sahibi olmadan forumda yaygara yapmak için mi üye oldunuz? Forum konudan sapıyor
    iyice okuyan olmaması bir yana artık.. Nvidia konusu açıklandı, Intel konusu ile başka forumları takip edin veya etmeyin, microsoft bir yama çıkardı yakında bir yama daha çıkacak vs.. Windows 10 otomatik yükleyecek.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi gunman233 -- 7 Ocak 2018; 10:4:18 >
  • gunman233 G kullanıcısına yanıt
    + işlemcinin yavaşlama olayı mecbur, işlemcilerde açık var. Eğer tüm bilgilerinizi (kredi kartı, şifresi, bütün hesaplarınızı) hackerlerin ellerine vermek istiyorsanız güncellemezsiniz biter.

• Oyuncu bilgisayarlarında ekran tepki süresinin yüksek olması hakkında ne düşünüyorsunuz? 25 ms çok değil mi? Amerikaya gideceğim. 17.3 inch i7 li olanı 4000 tl civarına gelecek. Ama tereddüte kaldım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi prestiggge -- 7 Ocak 2018; 15:29:34 >
  • prestiggge P kullanıcısına yanıt
    Nereden aldınız bu bilgiyi? Yanlış başlığa geldiniz?
    Bu panel 8 ms.
    www.panelook.com
    AUO B156HTN03.8 Overview - Panelook.com
    http://www.panelook.com/B156HTN03.8_AUO_15.6_LCM_overview_25853.html

Gerçi 8 ms denilen paneller gerçekte 16 ms, 20 ms denen ips paneller gerçekte 40 ms civarıdır.
    60 hz standart bir monitör için 16 ms'den daha hızlı olması bir şey ifade etmez zaten işlemi yaparsanız.
    Sıkıntı olmaz kısaca eğer çok profesyonel bir e-sport (!) oyuncusu değilseniz. Onlar zaten 144 veya 240 hz özel tn monitör kullanıyordur.

**güncelleme; 14 değil 144.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi gunman233 -- 7 Ocak 2018; 23:47:19 >

• gunman233 G kullanıcısına yanıt
    Zaten bilgim eksik olduğu için üye olup soru sordum. Seni neden ilgilendiriyor benim üye olma sebebim? Doğru düzgün cevap vermeyeceksen oku geç.

• quote:

Orijinalden alıntı: gunman233

Nereden aldınız bu bilgiyi? Yanlış başlığa geldiniz?
    Bu panel 8 ms.
    http://www.panelook.com/B156HTN03.8_AUO_15.6_LCM_overview_25853.html

Gerçi 8 ms denilen paneller gerçekte 16 ms, 20 ms denen ips paneller gerçekte 40 ms civarıdır.
    60 hz standart bir monitör için 16 ms'den daha hızlı olması bir şey ifade etmez zaten işlemi yaparsanız.
    Sıkıntı olmaz kısaca eğer çok profesyonel bir e-sport (!) oyuncusu değilseniz. Onlar zaten 14 veya 240 hz özel tn monitör kullanıyordur.

Hiç 5 ms panel ve 1 ms panelde ayrı ayrı fifa oynadınız mı?

• Fuuton F kullanıcısına yanıt
    Yazıldı ama okumamışsınız, okumayın siz bilirsiniz. Geçtim tamam.
    Oynamadım Fifa. 5 ms denilen 5 ms değildir, 1 ms zaten imkansız, Tn panelle bile. Çok parametre var.
    16 ms yeterli demin sebebi şu. 60 hz standart panel için hesap;
    1 sn = 1000(ms) / 60(hz-fps) = 16 ms.
  • quote:

Orijinalden alıntı: gunman233

Oynamadım Fifa. 5 ms denilen 5 ms değildir, 1 ms zaten imkansız, Tn panelle bile. Çok parametre var.
    16 ms yeterli demin sebebi şu. 60 hz standart panel için hesap;
    1 sn = 1000(ms) / 60(hz-fps) = 16 ms.

Ben oynadım arada oyuna etki edecek kadar fark var. 5ms olan monitörde görüntü geriden aktığı için 1 ms'ye göre dezavantajlı oluyor. Profesyonel bir oyuncu değilim ama 1. sezon şampiyonluğu alacak kadar iyi oynardım. 5 ms monitör ile oynasaydım muhtemelen şampiyonluk görmezdim.

Monitörüm buydu:http://www.hepsiburada.com/benq-rl2455-24-1ms-analog-dvi-d-2xhdmi-full-hd-oyuncu-monitor-p-HBV000004QEQY?magaza=%C4%B0nce%20hesap&wt_gl=cpc.elk.bilgisayar-diger.pla&gclid=EAIaIQobChMIut_2697G2AIVTYwZCh2jzgCgEAQYASABEgK0f_D_BwE

Şimdi bu modeli ya da rog g703 alırsam bana bu performansı verir mi?

Z500 i7 var. Ekran tepki süresi nasıl bilmiyorum ama bununla fifa oynarken görüntü bildiğin geriden akıyor. Öyle böyle değil. Oynanmayacak derecede.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi prestiggge -- 8 Ocak 2018; 0:0:12 >

Kağıt üzerinde yazan değerler her şeyi ifade etmez. Oyuncu özel monitörlerle bir olmaz elbet ancak Rog g703 modeli için 144 hz g-sync modeli ise bahsettiğiniz, daha iyi bile performans alırsınız hızlı tepki konusunda.
  • 5 yıllık lenovo laptopum bozulduğu için yeni laptop arayışına girdim. Muhtemelen bu cihazı alacağım 2 güne. Bu fiyatlara daha iyisini bulabileceğimi zannetmiyorum. Aldıktan sonra bozulan laptopun harddiskini de kullanırım diye düşünüyorum.

Tek sıkıntım ekranı... İnternette herkes ekranı IPS olmadığı için çamur atmış. Sizce nasıl ekranı? Dert edilecek kadar kötü mü? Bir mağazada bulsam kendi gözümle test edeceğim ama mağazalarda da bulunmuyor.
  • 
Sayfa: önceki 1314151617
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.